Call of Duty 2020 campagnemissies & multiplayer-maps gelekt? 

Call of Duty 2020 campagnemissies & multiplayer-maps gelekt? 2020-07-19T21:45:24
Dataminers doken in de Call of Duty 2020-alfa en kwamen boven met wat nieuwe, smakelijke details! Ander nieuws deze N8W8: Metacritic past user reviews aan, The Last of Us Part 2 is Sony's op een na succesvolste release ooit en pre-order het Art of the Mass Effect Trilogy: Expanded Edition-boek.

Cats <3
      

Call of Duty 2020 campagnemissies & multiplayer-maps gelekt?

Sinds de ’The Red Door’-alfa voor Call of Duty 2020 afgelopen week op de Xbox One verscheen, zijn gebruikers al aan het graven in gamebestanden. Deze dataminers hebben nu mogelijk wat nieuwe, smakelijke details onthuld!

Om te beginnen, maken de dataminers (via CoD Tracker) melding van een aantal potentiële campagnemissies voor Call of Duty 2020. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk om te onthouden dat dit waarschijnlijk codenamen zijn die intern gebruikt worden. Desalniettemin zet de Wachtster de opgegraven namen graag voor jullie op een rijtje:

 • K.G.B. (Rusland)
 • Siege (Rusland)
 • Yamantau (Rusland)
 • Takedown (side missie)
 • Toendra (side missie)
 • Hub (Duitsland)
 • Hub 8 (Duitsland)
 • Stakeout (Duitsland)
 • Armada (Vietnam)
 • Gevangene (Vietnam)
 • Revolucion (Nicaragua)
 • Amerika (Rusland)
 • Duga (Rusland)

In de gamebestanden zijn ook acht multiplayer-maps gevonden. Uiteraard kan de definitieve versie van CoD 2020 veel meer maps bevatten. Het gaat hier immers nog maar om de bestanden van de alfa:

 • Black Sea
 • Cartel
 • K.G.B.
 • Miami
 • Moscow
 • Satellite
 • Tank
 • Tundra

De dataminers stuiten ook nog op een Zombies-modus, voorlopig/intern getiteld als 'Silver'. Ten slotte zijn de verwijzingen naar verschillende 'Zones' noemenswaardig. Het zou namelijk zomaar kunnen gaan om nieuwe maps voor Warzone, dat je naar verwachting gewoon terugvindt in Call of Duty 2020:

 • Duga
 • Forest
 • Russia
 • Ski Slopes

Black Ops

Helaas heeft Activision nog weinig tot niets bekendgemaakt over de Call of Duty-game van 2020. Dat weerhoudt enthousiaste fans er dus echter niet van om zelf te gaan graven! Zodoende lijkt het op dit moment aannemelijk dat CoD 2020 de titel Call of Duty: Black Ops Cold War meekrijgt. En zoals die naam al doet vermoeden, zou de game zich best eens kunnen afspelen tijdens de Koude Oorlog. 

Hopelijk snel meer nieuws over de nieuwe Call of Duty… Bijvoorbeeld komende donderdag tijdens de Xbox Games Showcase?
      

Metacritic past user reviews aan: 36 uur na release pas te plaatsen

Kun je je het bombardement van slechte user reviews aan het adres van Last of Us Part 2 nog herinneren? Een heleboel van de reviews werden al geplaatst toen de game nog maar net uit was… Naar aanleiding van dat debacle heeft Metacritic nu besloten dat users eerst maar effe moeten wachten met het achterlaten van hun mening. Zodoende mogen zij pas 36 uur na de release van de game een review posten.

Na aanhoudende kritiek heeft Metacritic besloten hun user review-systeem op de schop te nemen. Zoals gezegd heeft dat waarschijnlijk alles te maken met de review bombing vlak na de release van The Last of Us Part 2. De mensen die toen al een (slechte) review achterlieten, konden de game namelijk onmogelijk gespeeld hebben. Zodoende heeft Metacritic een nieuw systeem geïmplementeerd dat het users onmogelijk maakt om binnen 36 uur na de release van de game al een review te pennen.

Met deze wijziging kunnen gebruikers een game dus pas 36 uur na de release reviewen. De pagina van een pas uitgekomen game (zoals eerder die van Ghost of Tsushima, bijvoorbeeld) toont voor het verstrijken van die 36 uur nog een oproep aan users om eerst maar eens wat tijd door te brengen met het spelen van de game. 

Ghost of Tsushima

Het lijkt de Wachtster een goed begin, maar ook na 36 uur weet je natuurlijk nog steeds niet of iemand de game daadwerkelijk gespeeld heeft… Hopelijk buigt Metacritic zich in de toekomst nogmaals over deze kwestie!
     

Uitgelicht: Yarntown voorziet Bloodborne van een snufje Zelda

Een indie-ontwikkelaar komt met een geheel eigen kijk op Central Yharnam uit Bloodborne. Deze Max Mraz heeft daarbij goed gekeken naar top-down-games als The Legend of Zelda: A Link to the Past. 

Het spel plaatst de speler in Hunter’s Dream. Vanaf daar verken je Central Yharnam - of in dit geval Yarntown. De game bevat zelfs de gevechten met Cleric Beast en Father Gascoigne. Al met al biedt Yarntown een indrukwekkende recreatie van Bloodborne, maar dan in een super verrassende stijl!

Benieuwd? Je checkt Yarntown via deze link.
       

Comic-momentje

Comic-momentje
       

The Last of Us Part 2 is Sony's op een na succesvolste release ooit

Ondanks al die review bombs weet The Last of Us Part 2 lekker te verkopen. Wat heet: de Naughty Dog-game heeft inmiddels een uiterst succesvolste release achter de rug, zowel wat betreft fysieke als digitale verkoop. Naar verluidt is het zelfs de tweede grootste release ooit in Amerika (via Comic Book)!

Volgens The NPD Group domineerde The Last of Us Part 2 de verkoop in juni 2020. Op dit moment zijn er in 2020 enkel nog meer kopietjes van Call of Duty: Modern Warfare en Animal Crossing: New Horizons verkocht. Maar goed, die games kwamen natuurlijk al een flinke poos geleden uit…

Daarnaast heeft The Last of Us Part 2 dus ook het record voor de tweede grootste release van de VS ooit gebroken. De game moet enkel Marvel's Spider-Man voor zich dulden.

The Last of Us Part 2

Zowel PlayStation als Naughty Dog gingen eerder ook al in op de spectaculaire (eerste) verkoop van The Last of Us Part 2. De ontwikkelaar gaf zelfs een concreet aantal: Naughty Dog stelde dat de game 4 miljoen keer verkocht werd in het openingsweekend. 
       

Pre-order het Art of the Mass Effect Trilogy: Expanded Edition-boek 

Hoera! De Mass Effect-trilogie krijgt een nieuw boek, vol met nog niet eerder vertoonde concept art en commentaar van de makers. Dit Art of the Mass Effect Trilogy: Expanded Edition-boek is inmiddels in verschillende winkels te pre-orderen, waaronder Amazon. De releasedatum staat gepland voor 23 februari 2021.

Mass Effect

Nu is het boek zo te zien hartstikke mooi en staat de Wachtster op het punt een pre-order te plaatsen… Het gaat haar echter ook een beetje om de achterliggende geruchten!

Zou het boek misschien gelijktijdig uitkomen met een remaster van de Mass Effect-trilogie? De speculaties over die remaster blijven aanhouden en worden zelfs steeds sterker… Hopelijk wordt vervolgd!
       

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen: de mensen van Digital Foundry nemen Assassin's Creed Valhalla onder handen en de 7 meest verrassende game-eindes!


       

Lekker koesen!
       

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord