Borderlands 3 geeft je je eigen loot in co-op 

Borderlands 3 geeft je je eigen loot in co-op 2019-04-09T00:42:17
Gearbox-baas Randy Pitchford is blij met z’n keuze voor de Epic Games Store, terwijl Borderlands GOTY-spelers niet in co-op kunnen spelen, Sony wil een VR-bril op sterkte maken en er is een nieuwe character aangekondigd voor Mortal Kombat 11. Het gaat los in de Nachtwacht!

We hebben de zwaarste dag van de week weer gehad. Nu gaan we het gelukkig weer over Borderlands hebben. Er is ook ander nieuws, maar eerst Borderlands jongens.

Review bombing maakt Randy Pitchord blij dat hij voor Epic Store heeft gekozen

We zien het bij iedere game die (tijdelijk) exclusief op de Epic Games Store verschijnt. De vorige games van de desbetreffende ontwikkelaar of uitgever worden compleet afgemaakt op Steam, gezien er een aantal gamers vinden dat ze mogen eisen dat een game op de winkel van Valve verschijnt. Tegenwoordig doet Valve hier wel iets aan, maar Gearbox-baas Randy Pitchford is allesbehalve tevreden: “Dat dit überhaupt mogelijk is en dat Steam geen enkele interesse lijkt te hebben dit recht te zetten maakt me blij dat 2K gekozen heeft voor de Epic Games Store”, tweet hij. Eerder werd bekend dat Borderlands 3 de volgende grote game is die op de PC exclusief op de store van Epic verschijnt, waardoor Borderlands 2 op Steam te kampen kreeg met review bombing.

Borderlands 3 geeft je je eigen loot in co-op

Wat misschien wel de grootste issue was met eerdere Borderlands-games in co-op, was dat je de loot met je teammaten moest verdelen. Dit betekende vrij letterlijk dat de vlugge Japie uit je team altijd de tofste loot had. Intussen hebben games als Destiny laten zien hoe het wél moet als het op het verdelen van loot aankomt en gelukkig gaat Borderlands 3 daar ook in mee. Dit betekent dus dat je altijd je eigen loot te zien krijgt en je team mates dat niet kunnen oppakken. Ook is er een level-sync systeem toegevoegd, waardoor je altijd kunt meespelen met je maten zonder dat je overpowered of juist under-leveled bent. Deze opties kun je allemaal uitzetten als je ervaring wil die meer op Borderlands 2 lijkt, maar ik laat al deze opties lekker aan staan.

Borderlands GOTY-spelers kunnen niet in co-op spelen op PS4 en Xbox One

Meer Borderlands! Nu echter minder goed nieuws, want het blijkt zo te zijn dat het recent uitgekomen Borderlands: Game of the Year Edition niet helemaal lekker werkt op PlayStation 4 en Xbox One. Het blijkt namelijk zo te zijn dat een hele boel spelers de game niet in co-op kunnen spelen. De game weigert simpelweg mensen in elkaars lobby en als het al lukt om bij elkaar te komen, start de sessie niet. Gearbox is gelukkig inmiddels bezig met een fix. Voor zover de Wacht weet, werkt de eerste Borderlands nog wel prima op PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

 

Kitana komt naar Mortal Kombat 11

Waar Super Smash Bros. Ultimate vorig jaar de fighting game was die aan pure fanservice deed, is het dit jaar Mortal Kombat dat probeert zoveel mogelijk toffe characters in het roster te krijgen. Door onderstaande video wordt namelijk bekend dat Kitana terugkeert in MK11, iets wat voor fans van de franchise natuurlijk erg goed nieuws is. Helaas is er nog geen gameplay beschikbaar, maar dat wordt later deze week verwacht. Wel kun je even de tv reclame kijken waarin Kitana onthuld wordt!

 

Sony dient patent in voor VR-bril met glazen op sterkte

Als er één probleem is met VR, is het wel dat mensen die een bril dragen nogal lastig aan de slag kunnen met VR. Vaak passen de VR sets niet over je bril heen, wat voor mensen met een heleboel sterkte eigenlijk virtual reality al onmogelijk maakt. Sony lijkt nu echter te werken aan een VR-bril met waarin rekening wordt gehouden met je bril. Eye-tracking technologie moet mogelijk maken dat je alles exact op de juiste sterkte blijft zien. Dit patent is overigens al ingediend in december 2017, maar is afgelopen week pas gepubliceerd. Gezien we al twee jaar verder zijn, hangt er inmiddels misschien wel een aankondiging en release in de lucht?

Anthem update fikst een hele hoop aan de game

Zoals iedereen weet is Anthem niet probleemloos gelanceerd, maar zo langzamerhand moeten de patches van BioWare de game op het gewenste niveau gaan brengen. In deze update wordt aangepakt dat er niet zoveel loot dropt die je helemaal niet gaat gebruiken en moet de loot van Elysian Caches nu direct na het afronden van een Stronghold-missie tevoorschijn komen. Dit en meer fixes kun je lezen in de volledige patch notes. De Wacht hoopt dat Anthem ooit nog op het gewenste niveau komt…

The Elder Scolls Blades staat bovenaan de App Store na eerste week

Afgelopen week kwam The Elder Scrolls Blades uit voor iOS en Android voor iedereen die zich had opgegeven voor early access en dit blijkt een daverend succes te zijn. Niet alleen werd er al $500.000 omgezet, ook is de game al meer dan één miljoen keer gedownload en staat de applicatie dus bovenaan de gedownloade applicaties in de App Store. Waarschijnlijk liggen alle aantallen nog een stukje hoger, want de Android-cijfers zijn hier dus niet in meegenomen. Indrukwekkend en vooral een nodig succesje voor Bethesda na de ellende met Fallout 76.

Zo, dat was ‘m weer. Ik duik weer lekker de PU Discord in. Gezellig, moet je ook eens doen!

REACTIES (114) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord