Black Ops 2 - Alles wordt anders! 

Black Ops 2 - Alles wordt anders! 2012-09-17T12:57:25
Na maanden van speculatie is de kogel eindelijk officieel door de kerk: Call of Duty 9 gaat Black Ops 2 heten... Surprise, surpise! Er is deze Wacht echter nog veel meer dikke info rondom Activision's blockbuster om je aan te vergapen. Voor de 4% van de PU.nl-bezoekers die niet geïnteresseerd zijn: de Wacht heeft ook nog leuke nieuwtjes over Skyrim's DLC Dawnguard, Hitman: Absolution, DiRT Showdown, Angry Birds Space, Dead or Alive 5 en Half-Life 3!
Angry Birds breken eigen record
Ondanks de geluiden dat hun populariteit een duikvlucht zou hebben genomen, blijven de Angry Birds echte hoogvliegers. Ontwikkelaar Rovio weet namelijk te melden dat het meest recente avontuur van de vogels, Angry Birds Space, totnogtoe 50 miljoen maal is gedownload! Het spel is daarmee “the fastest growing mobile game yet". Frappant genoeg verbreekt Rovio met die cijfers hun eigen record, dat door de originele Angry Birds werd gezet!
 
Naast de nieuwe setting in de ruimte, bracht Angry Birds Space door de afwezigheid van zwaartekracht ook wel wat nieuwe gameplay-elementen met zich mee. Toch blijft het wachten op iets écht nieuws van Rovio en dat zou binnenkort ook best kunnen komen. In een dankwoord aan de fans, laat de ontwikkelaar namelijk weten dat “something even bigger is on its way". De Wacht hoopt niet dat de mannen van Rovio het over hun eigen ego hebben…
 
Dead or Alive 5 weer goedgevuld!
Als alles goed gaat, zal deel vijf van tiet... uuuhm beat-‘em-up Dead or Alive aanstaande september in de schappen liggen. De serie biedt natuurlijk best wel vermakelijke fighting-actie, maar de échte kracht van DOA zit hem in de voorgevels van de vrouwelijke vechtersbazen. Dames met minder dan cup D zijn bij voorbaat uitgesloten van deelname, en elk nieuw deel belooft steevast nog ‘realistischere’ bouncing boobie-physics.
 
Voor deeltje vijf gaat ontwikkelaar Team Ninja echter all-out; de dev heeft namelijk laten weten dat er voor het eerst doorschijnende shirtjes in de game zullen zitten! Ok, dat maakt Dead or Alive 5 definitief een must-buy voor de Wacht! Ook verheugt hij zich op de ongetwijfeld hilarische taferelen tijdens DOA 5 E-Sports-evenementen, wanneer de puberende deelnemers hun concentratie maar niet op de gevechten kunnen houden…
 
Hitman: The Art of the Kill-trailer
In de nieuwe Hitman, Absolution genaamd, zul je weer vele tientallen moorden gaan plegen. Gung-ho met getrokken blaffers op je doelwit aflopen is altijd een optie, maar het liefst kill je iedereen zo subtiel en geruisloos mogelijk. Dat is 'de kunst van het doden', en in onderstaande trailer zie je hoe het werkt!
 

Skyrim DLC heet Dawnguard
Zucht, weten jullie nog, de winter van 2011? Het was koud, het was guur en dus zaten we binnen. Daar, achter het knisperende haardvuur, de borden boerenkool en glazen glühwein speelden we Skyrim, het vijfde deel uit Bethesda's Elder Scrolls-serie en volgens velen de beste RPG ooit gemaakt.
 
Inmiddels is het 2012 en schijnt de zon elke dag een stukje feller. Ook deze zomer kan echter best episch worden, want Bethesda heeft nu eindelijk hun langverwachte downloadable content voor Skyrim aangekondigd! Veel meer info dan de naam van de DLC, Dawnguard, en de tagline "coming this summer to Xbox 360" gaf de onwikkelaar helaas nog niet prijs. De Wacht weet dus nog steeds niet of de eerdere geruchten, die repten over sneeuwelfen en kruisbogen, waar zijn. Wat hij wel weet, is dat hij alle vertrouwen heeft in de skills van Bethesda. Meer nieuws volgt op de E3!
 
DiRT Showdown demo-trailer
De Wacht blijft het vloeken in de kerk vinden, dat stunten, rossen en botsen in een DiRT-game. Realistisch rally rijden, dat wil hij zien! Ben jij wel down met Codemasters beslissing om de DiRT-naam met Gymkhana en demolition derby's te besmeuren? Dan kun je vandaag de demo van DiRT Showdown downloaden. Check wel eerst ff de trailer, om te kijken of je het zeker weet...
 

Half-Life 3 opnieuw gehint
Zou Half-Life 3 er ooit nog komen? De Wacht hoopt het wel, want anders groeit er straks een complete generatie gamers op die niet weet wie Gordon Freeman is (of zijn dat soort figuren er nu ook al?). Valve houdt de kaken echter stijf op elkaar, al is er nu wel een interessante dubbeltweet  van IGN en Valve naar buiten gekomen, die hint naar nieuws over Half-Life 3. Check hem hieronder!

De eerste tekst van IGN, "Wake up and smell the asehes", zullen fans herkennen als de zin die G-Man bezigt in het introfilmpje van Half-Life 2. Valve's tweet spreekt voor zich, en maakt iedereen erop attent hun account strak te volgen. Het zou toeval kunnen zijn, maar waarschijnlijk wordt hier door beide bedrijven op slinkse wijze een aankondiging omtrent Half-Life 3 geteased. Meer info a.s.a.p., please!

Sniper Elite V2 launch trailer
De Wacht heeft een speciale band met Sniper Elite V2. Hij ontdekte de game per ongeluk een paar maanden geleden tijdens het fixen van jullie nachtelijke dosis gamenieuws, en sindsdien liet de scherpschuttersim hem niet meer los. Hieronder check je de laatste video vòòr de release op 4 mei, in de volksmond ook wel de launch trailer genoemd. One shot, one kill!

Black Ops 2 info galore!
Geef maar toe: hier hebben jullie allemaal op zitten wachten - Activision's officiële aankondiging van Call of Duty: Black Ops 2! Want of je de Call of Duty-reeks nu een warm hart toedraagt of juist intens haat, de reveal van een nieuw CoD-deel is gewoon boeiend nieuws voor iedereen die games speelt!

En, geloof het of niet, maar alles wordt anders in Black Ops 2! Ok, misschien niet alles (de zombies keren terug!), maar wel héél veel. Activision lijkt dus geluisterd te hebben naar de aanhoudende kritiek dat Call of Duty elk jaar hetzelfde trucje flikt. Wat is er dan nieuw allemaal? Welnu boys, houd je vast!

  • Black Ops 2 speelt zich voor het overgrote deel af in de toekomst, in 2025 om precies te zijn. De gun-drones waarmee we eerder geteased werden zullen een prominente rol in de game spelen. Er zijn echter ook gedeeltes die in het verleden gesitueerd zijn, medio jaren '80. Hierin zul je onder andere paard kunnen rijden!
  • Black Ops 2 is een directe sequel op de eerste Black Ops, met dezelfde soort story-telling mechanieken. 
  • De verhaallijn in Black Ops 2 is níet lineair, maar kent vertakkingen. Als speler kun je keuzes maken, die ervoor zorgen dat het verhaal een andere wending krijgt!
  • Black Ops 2 kent sandbox-levels, Strike Force geheten!
  • Black Ops 2 bevat RTS-gameplay, uitgevoerd via de vliegende drones!
  • De bekende run-and-gun gameplay is niet geheel het raam uit, maar je zult veel vaker je hersenen moeten gebruiken.
  • Er wordt helaas geen compleet nieuwe engine gebruikt, maar alles heeft een lichtelijk andere 'look' dan voorgaande Call of Duty's en zorgt ervoor dat Black Ops 2 er bijzonder goed uitziet.
  • De multiplayer is in Black Ops 2 flink op de schop gegaan. "It will shake things up", aldus Activision!

Als laatste hebben we hier de indrukwekkende reveal trailer van Black Ops 2 voor je. In de loop van de dag zullen we hier op PU.nl uitgebreid verder ingaan op alle veranderingen en vernieuwingen in Black Ops 2. Enjoy!

REACTIES (80) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord