Binnenkort eindelijk meer info over Hollow Knight: Silksong 

Binnenkort eindelijk meer info over Hollow Knight: Silksong 2020-12-25T00:50:57
Welkom in deze eerste Kerstwacht! We hebben nieuws over Hollow Knight: Silksong, over de sterke verkoop van de Switch in Japan, over snelle seks in Cyberpunk 2077 en nog meer. Ho ho ho, komt dat lezen!

Jaaaa hallo beste PU-bezoekers en een weergaloos fijne Eerst Kerstdag toegewenst! Het is dus Kerstmis, mocht je er nog niet elders mee doodgegooid zijn. Familie mag je toch niet of nauwelijks zien, vrienden net zo min, dus blijf lekker thuis en sla aan het gamen! Misschien wel op een fonkelnieuwe PS5 of Xbox Series X of S... of wellicht op je krachtige PC, of een oudere console. Hoe dan ook staat Kerstmis bij deze Wacht altijd synoniem met gamen. Als hij aan Kerstmis denkt, denkt hij aan Kerstmis-achtige levels uit toffe N64-games, zoals Frosty Village uit Diddy Kong Racing. Die muziek, ahhh!


Maar goed, jullie komen hier natuurlijk voor het gamenieuws. De Wacht moet eerlijk zijn: dat was geen makkie, want de game-industrie ligt met de feestdagen aardig op z'n gat. Het is dan ook geen overvolle Nachtwacht, maar de Wacht heeft gelukkig toch het een en ander kunnen vinden. Waaronder héél fijn nieuws dat nu meteen volgt!

Binnenkort eindelijk meer info over Hollow Knight: Silksong

De Wacht weet niet hoe het met jullie zit, maar na het fenomenale Hollow Knight kijkt hij extreem hard uit naar Hollow Knight: Silksong. Het begon als een uitbreiding op de geweldige metroidvania, maar werd al snel zo groot dat Team Cherry besloot er een compleet vervolg van te maken. De Wacht speelde de game ooit op Gamescom... en sindsdien is het extreem stil rondom Silksong.

Maar dat duurt niet lang meer, want het Britse gametijdschrift Edge heeft Silksong op de cover staan! Als Edge iets op de cover plaatst, kun je er zeker van zijn dat er een zeer uitgebreid artikel van in het blad staat. Redactrice Jen Simpkins laat op Twitter weten dat ze een grote nieuwe demo hebben gezien. Ook hebben ze Team Cherry urenlang geïnterviewd en staan er nieuwe screenshots in het blad. 

Het nieuwe nummer moet op 31 december uitkomen, dus hopelijk volgt rond die tijd ook een nieuwe trailer en/of een uiteindelijke releasedatum. Ergens in 2021 zou de Wacht he-le-maal prima vinden, laat maar komen hoor! Het spel verschijnt in ieder geval op PC en Switch. Check in de tussentijd hieronder de prachtige cover.

Hollow Knight


Switch is in Japan inmiddels zeventien miljoen keer verkocht

Elk donderdag verschijnen de Japanse verkoopcijfers van games en consoles online, via Famitsu. Nu is dat niet zo heel speciaal - op PU plaatsen we natuurlijk niet elke week de verkoopcijfers van games en consoles in Japan, aangezien het grootste gedeelte van onze bezoekers daar niet woont - maar de cijfers van deze week - die slaan op 14 tot en met 20 december - zijn zeer interessant. 

Van de Nintendo Switch zijn afgelopen week in Japan namelijk 263.304 exemplaren verkocht, waardoor er inmiddels meer dan zeventien miljoen exemplaren van de hybride console in het land over de toonbank zijn gegaan. Dat is nogal wat! De Switch staat al geruime tijd aan de top van de verkooplijsten in Japan - en ook in de Verenigde Staten trouwens.

Het grote succes van de Switch zorgt er ook voor dat Switch-games het goed doen in het land. Check op ResetEra de complete verkooplijst maar eens - de eerste tien spellen zijn allemaal Switch-games! De Wacht denkt dat de topmensen bij Nintendo een heerlijk ontspannen Kerst gaan hebben!

Nintendo Switch


Cosplayen als een oma uit Watch Dogs Legion

Cosplay is nou niet bepaald nieuws, maar cosplayen als een oma... dat zien we niet vaak! In Watch Dogs Legion kun je zo'n beetje als elk random personage op straat rondlopen. Een van de meest populaire personages is echter Helen, een oud vrouwtje die graag eenjes voert en rondwandelt in Londen... en dus ook slechteriken uitschakelt met de nodige spionagemiddelen. 

Kirsten Ria is een YouTuber en cosplayer en presentator uit Engeland en zij besloot als Helen te cosplayen. Je zou het niet zeggen als je naar onderstaande foto kijkt, maar ze is echt nog maar 29 jaar! Als je een patron van haar bent, kun je meer foto's van de cosplay bekijken.


De tien slechtste games van dit jaar volgens Metacritic

Eerder deze week kon je al bekijken wat de slechtste games volgens Martin en Jacco waren, maar Metacritic heeft nu ook een lijstje gemaakt met de wanproducten van dit jaar. Logischerwijs gaat het hierbij om de games die de allerlaagste gemiddelde scores hebben gehad van de wereldwijde pers.

De absoluut slechtste game was de Switch-game Tiny Racer, die de gemiddelde score van 29 (uit de honderd) heeft. Hieronder volgt de complete top 10 van slechtste games, met de laagst scorende game bovenaan:

Tiny Racer (Switch)
XIII Remake (Xbox One)
Dawn of Fear (PS4)
Fast & Furious Crossroads (PC)
Arc of Alchemist (Switch)
Remothered: Broken Porcelain (PC)
Tamarin (PS4)
Street Power Soccer (PS4)
Gleamlight (Switch)
The Elder Scrolls: Blades (Switch)

Bij deze! Sommige van deze games zijn vrij onbekend, maar Fast & Furious Crossroads was een redelijk grote release, de kwaliteit van de remake van XIII doet de Wacht nog altijd pijn en The Elder Scrolls: Blades valt ook niet zo in de smaak. Mocht je wat meer willen weten over deze spellen, dan heeft Metacritic een handig artikel paraat staan.

Tiny Racer


Classic modus voor Bloodstained: Ritual of the Night verschijnt in januari

Via Twitter is wat meer informatie gegeven over de eerder aangekondigde Classic modus voor Bloodstained: Ritual of the Night. Zo moet de modus via een gratis update in de loop van januari verschijnen op alle systemen waar de game op beschikbaar is.

De update 'brengt old-school gameplay terug waarin je door vijf levels vol met demonen moet vechten en Gebel's dodelijke bazen uitdaagt'. De game moet via de klassieke modus dus veel traditioneler qua indeling aanvoelen. 

Bloodstained is een soort spriritueel vervolg op Castlevania, aangezien Castlevania-producent Koji Igarashi er aan heeft gewerkt en het spel vergelijkbare gameplay biedt. De game is inmiddels al meer dan een miljoen keer verkocht en verkrijgbaar op PC, PlayStation 4, Xbox One en Switch.

In de tweet is ook kort wat gameplay te zien.

Bloodstained: Ritual of the Night


Speedrunner weet binnen elf minuten seks te hebben in Cyberpunk 2077

Je hebt allerlei soorten speedrunners, en Tomatoanus is een hele speciale. Zo doet hij graag seksueel getinte speedruns, waarin hij onder andere kijkt hoe snel hij sinds hij een game heeft opgestart seks kan hebben. Dat heeft hij nu ook bij Cyberpunk 2077 geprobeerd, en dat is hem in 10 minuten en 27 seconden gelukt. Best knap, als je je bedenkt dat de meeste mensen dan nog niet eens klaar zijn met de character creation.

Tomatoanus (wat een genot om over iemand met deze naam te schrijven in de Kerstwacht...) deed er tot voor kort nog een paar uur over om seks te hebben in de game - wanneer je Cyberpunk 2077 begint, heb je immers nog niet toegang tot heel de stad; eerst moet je het proloog uitspelen. En laten de prostituees nou net buiten het prolooggebied rondlopen! Tomatoanus heeft echter al zijn stats in stamina en snelheid gestoken, en toen hij aan zijn eerste missie begon heeft hij zichzelf via een glitch die te maken heeft met wapens wisselen buiten het prolooggebied weten te krijgen. En dus kon hij al veel eerder dan de bedoeling was aan zijn sexy time beginnen...

Geleliciteerd Tomatoanus, je bent de recordhouder van het snelst seks hebben in Cyberpunk 2077... onee toch niet, speedrunners Catalyzt en OverusedMemes hebben je tijd inmiddels verslagen, zo blijkt uit de speciale leaderboards.


Sons of the Forest verschijnt volgend jaar

In de loop van 2021 kun je de survivalgame Sons of the Forest verwachten. Ontwikkelaar Endnight Games kondigde gisteren het releasejaar aan en gaf een nieuwe trailer uit. De game werd oorspronkelijk onthuld op The Game Awards 2019 en is een vervolg op The Forest.

Het origineel verscheen in 2014 op Early Access en is inmiddels verkrijgbaar op pc en PlayStation 4. In dit vervolg verkennen spelers wederom een griezelig bos. Het is nog niet bekend naar welke platformen de game komt. Check hieronder de trailer.


Haal vandaag Inside gratis binnen via de Epic Games Store

Met de feestdagen wordt er elke dag een gratis game weggegeven via de Epic Games Store, zoals je wellicht al weet. Vandaag is dat een hele leuke: Inside. Deze artistiek ogende actie-platformer verscheen in 2016 en is van de makers van Limbo, dus dan weet je wel een beetje wat voor vlees je in de kuip hebt. Als kind moet je je een weg zien te banen door een duistere wereld... het hoe en waarom is in geheimen gehuld, maar geloof de Wacht, je wordt heel wat wijzer van het bijzondere einde!

Dus hup, naar de Epic Games Store en Inside binnenhengelen!


Makers van Hades leveren een fijne open haard 

Zin om vandaag of morgen lekker voor de open haard te zitten, maar heb je geen open haard? Supergiant Games, de ontwikkelaar van het ongelooflijk goede Hades, heeft een twaalf uur durende video van een open haard uitgebracht, helemaal in de grafische stijl van Hades natuurlijk. Zet dit filmpje op je televisie (als het even kan een 4K-televisie, natuurlijk) voor een maximale hoeveelheid sfeer deze kerstdagen!


Goed, de Wacht gaat lekker genieten van de Kerstdagen. Hij sluit af met nog één kerstlevel uit een andere Rare-game... Freezeezy Peak uit Banjo-Kazooie, hoe kan het ook anders! Ahh, de nostalgie! Fijne dagen iedereen.

REACTIES (50) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord