Bethesda is blij met de power van de Switch 

Bethesda is blij met de power van de Switch 2018-11-06T01:18:00
Bethesda geeft de Switch heel wat liefde als het gaat om game releases en dat heeft een goede reden! Verder in deze Nachtwacht nieuws over een nieuwe PlayStation VR controller, Red Dead Redemption 2, Battlefield V, Fable en Starcraft 2.

Nieuwe PS VR controller?

Howdy-do! De Nachtwacht kwam vannacht een mooi nieuw patent tegen, wat duidt op een gloednieuwe VR controller van Sony! De PlayStation Move controllers werken prima met PlayStation VR, maar als ze vergelijkt met de controllers van de HTC Vive en vooral de Oculus Touch controllers, lopen ze toch behoorlijk achter als het gaat om de tech.

Het patent voor deze nieuwe controllers staat op naam van PlayStation Japan en lijken een evolutie te worden van de PlayStation Move controllers, maar dan zonder die lichtgevende bol. Meer een beetje HTC Vive stijl, al doet de naam van het patent vermoeden dat er wel degelijk LED’s op de controller zitten. Het patent heet dan ook, ‘controller having lights disposed along a loop of the controller’.

PSVR

Volgens de geruchten is Sony naast de PlayStation 5 ook al een tijd bezig met een next-gen PlayStation VR headset en het zou de Wacht niets verbazen als dit de controllers voor het nieuwe VR system zullen worden. Het blijft voorlopig alleen nog maar een patent, maar het klinkt logisch.


Bepaalde PS servers nog wat langer online

Newsflash! Sony liet een aantal maanden geleden weten de stekker uit de online servers te gaan trekken van PlayStation All-Stars Battle Royale, Sounds & Shapes, Warhawk en Twisted Metal. Dit zou op 25 oktober gebeuren, maar inmiddels is het 6 november en zijn de servers nog steeds online. Sony laat spelers het volgende weten via mail:

Warhawk

“We wanted to update you on a planned service shut down, which impacts online access for Warhawk, Twisted Metal, PlayStation All-Stars: Battle Royale, and Sound Shapes. This has now been extended to January 31, 2019 at 12:00 AM PT.”

Dit is zo ongeveer de enige vorm van uitstel die gamers wel kunnen waarderen.


De Japanse versie van Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 ligt wereldwijd in de winkels en de game is in alle delen van de wereld precies hetzelfde, behalve in Japan. Alleen de Japanse versie heeft een aantal aanpassingen gehad, waaronder het censureren van erotisch materiaal. In het filmpje hieronder zie je alle content die veranderd is in de Japanse versie, maar de Wacht moet je wel waarschuwen voor wat milde spoilers.


Battlefield V video’s

Newsflash 2! Iemand bij DICE heeft niet op zitten letten en zo zijn er nu al een aantal korte video’s gelekt van Battlefield V met footage over de Fortifications, Vehicles, Weapons, Squad, Recon Class, Medic Class en nog veel meer. Koekeloer.

BFV


Bethesda is blij met de power van de Switch

Bethesda is de Switch behoorlijk wat liefde aan het geven als het gaat om game releases, maar dat is zeker niet altijd zo geweest. Volgens Pete Hines heeft dat niet zo zeer te maken met Nintendo zelf, maar met de relatief simpele hardware van de Wii en Wii U. De Switch is echter best is staat om ook huidige games af te spelen en dat is volgens hem de reden dat Bethesda nu wel games op de Switch uitbrengt.

Het was volgens Pete zo goed als onmogelijk om Bethesda games op de Wii en Wii U af te spelen, maar bij de Switch is dat een ander verhaal. Hij legt uit:

Switch

“So we did get to see a pretty early prototype of the Switch sometime before they announced it and I think from them we were pretty well sold on the idea. So the idea of being able to take something like what we did, looking at the tech specs, and going, ‘That’s actually really close to like what we kind of do now.’ That was always the big barrier for us with Nintendo stuff. It wasn’t that we didn’t like the Wii, it was just this is the stuff that we make. So as we looked at the specs, we started looking at games like Skyrim and Doom and Wolfenstein and say, ‘Yeah we can make that happen on a Switch’.”

Hines grapte in het interview ook nog even over de Skyrim release voor de Switch. Hij zei: “For one thing, we couldn’t have a platform without Skyrim on it, so…” Beetje zelfspot, lekker bezig.


Nieuwe Fable duurt nog wel even

Officieel is het nog niet bevestigd, maar er gaan al maanden hardnekkige geruchten dat er een nieuwe Fable game in ontwikkeling is voor de next-gen Xbox Scarlet, bij een nieuwe studio van ontwikkelaar Playground Games. Het main team is net klaar met de ontwikkeling van Forza Horizon 4 en in een interview met Ralph Fulton, de creative director van de race game, werd gevraagd hoe het zit met het andere team binnen Playground Games.

Uiteraard doet hij er behoorlijk geheimzinnig over, maar geeft eigenlijk wel de bevestiging dat het nog veel te vroeg is om over het team en hun project te praten.

Fable

“The second studio is growing, it is I think revelling in the fact no one knows who they are, no one is looking at what they’re doing, they’re just bonding as a team, they’re doing some great stuff already, but it’ll be a long time before we talk about what they’re doing and I think they’re enjoying that ability at the moment.”

Er werd gehoopt dat we misschien wel een teaser van het project te zien zouden krijgen op het aankomende X018 Xbox event in Mexico op 10 november, zeker aangezien Microsoft het heeft over ‘first-looks en surprises’,  maar dit lijkt na deze uitspraak wel uitgesloten. Op zich ook wel logisch, als het een next-gen Xbox game moet worden.


Finse speler wint Starcraft 2 wereldkampioenschap

De Wacht sluit deze Nachtwacht af met een video, waarin een stukje game geschiedenis wordt geschreven! Afgelopen weekend werd namelijk de finale gespeeld van WCS Global Finals, het world championship event van Starcraft 2, waar iets bijzonders gebeurde. Voor het eerst sinds 8 jaar is het wereldkampioenschap namelijk niet gewonnen door een Koreaan! Dit jaar ging de Finse speler Serral er met de winst vandoor, in een rete spannende finale tegen de Koreaanse speler Stats, die je hieronder uiteraard volledig kunt checken.

REACTIES (28) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord