Apex Legends laat consolegamers niet matchen met PC-gamers 

Apex Legends laat consolegamers niet matchen met PC-gamers 2020-07-26T21:07:24
Apex Legends-spelers kunnen opgelucht ademhalen: consolegamers hoeven het namelijk niet op te nemen tegen lastige PC-gamers. Ander nieuws deze N8W8: een paar minuten gameplay van The Medium, God of War 2-releasedatum voor PS5 ontkracht door Cory Barlog en BioWare wil Anthem op een wel heel bijzondere manier redden.

Cats <3
        

Apex Legends laat consolegamers niet matchen met PC-gamers

Een medewerker van Respawn Entertainment heeft een kort bericht online geknald om Apex Legends-fans ervan te verzekeren dat ze zich niet al te veel zorgen hoeven te maken over de crossplay-mogelijkheden van de game. Veel consolegamers waren namelijk bang het op te moeten nemen tegen lastige PC-gamers.

De Respawn-medewerker in kwestie, Jake Smullin genaamd, deed deze onthulling helemaal on trend via TikTok (via Eurogamer). In een kort bericht liet hij weten dat consolegamers enkel gematched (kunnen) worden met PC-gamers als zij zelf een PC-gamer meenemen in hun fireteam.

“You will only be in PC crossplay lobbies if you have a PC player on your team.”

Apex Legends

Zo te zien, vermaakt deze Smullin zich uitstekend op TikTok! Helaas wist Roedie ons eerder te vertellen dat het thuiswerken andere Respawn Entertainment-medewerkers juist enorm zwaar valt
      

Een paar minuten gameplay van The Medium

Wat waren jullie favoriete games op de Xbox Games Showcase? De Wachtster was onder meer erg te spraken over de toffe trailer voor The Medium! In die trailer maakten we al kort kennis met de interessante ‘dual-reality’-mechanic in de game. Hoogste tijd voor wat meer details!

Vandaag is het tijd voor een uitgebreidere blik op de gameplay van The Medium. Ontwikkelaar Bloober Team heeft inmiddels namelijk een gameplay-trailer de wereld in geslingerd. Hierin zie je hoe Marianne haar out of body-ervaringen precies in zijn werk gaan:

En vooruit, hierbij meteen ook nog even de officiële beschrijving van de game:

"Ontdek een duister mysterie dat alleen een medium kan oplossen. Verken tegelijkertijd de echte wereld en de geestenwereld. Gebruik je psychische vaardigheden om puzzels op te lossen die beide werelden bespannen, en om The Maw te overleven - een monster geboren uit een onuitsprekelijke tragedie."

Nog meer informatie over The Medium vind je hier!

The Medium is naar verwachting tegen het einde van dit jaar te checken op PC en Xbox Series X.
        

Comic-momentje

Comic-momentje
        

Uitgelicht: de unieke indie The Falconeer 

Vandaag schijnen we de spotlight op The Falconeer!

The Falconeer werd onthuld tijdens Geoff Keighley's Xbox Games Showcase pre-show, waarbij een paar indies werden getoond in een korte sizzle reel. Laten we eens even wat uitgebreider kijken naar de game, waarin je dogfights uit op de rug van een gigantische valk uitvecht.

The Falconeer ziet er absoluut prachtig uit én kent een uniek uitgangspunt. Interessant genoeg dus om in de gaten te houden!

Extra leuk: de game is van de hand van Tomas Sala, die je ook kunt kennen als Creative Director bij de Nederlandse ontwikkelaar Little Chicken Game Company.

The Falconeer komt eind dit jaar uit op de PC, Xbox One en Xbox Series X.
         

God of War 2-releasedatum voor PS5 ontkracht door Cory Barlog

Had je de geruchten al gehoord? We hoorden door de grapevine dat God of War 2 in de herfst van 2021 uit zou komen op PS5. Zou het? Zou het echt?

Nee, helaas heeft Cory Barlog deze geruchten inmiddels ontkracht…

De geruchten waren overal! Subreddits, YouTube en Discord; overal sprak men over God of War 2. En dan specifiek over de PS5-releasedatum van de game. Zodoende vond Santa Monica Studio-opperhoofd Cory Barlog het de hoogste tijd om zich ermee te bemoeien!

God of War

Helaas heeft Barlog (via DualShockers) slecht nieuws: God of War 2 is dus niet al eind 2021 speelbaar op de PS5. Daarmee is echter niet gezegd dat er geen God of War naar de PS5 komt... Wel is duidelijk dat dit specifieke gerucht dus definitief de prullenbak in mag!
       

BioWare wil Anthem redden met piraten 

BioWare heeft eindelijk bedacht hoe ze Anthem kunnen redden! Namelijk met… Piraten?!

BioWare-medeweker Christian Dailey is aangesteld om Anthem nieuw leven in te blazen met een 2.0-versie. Hij is teruggegaan naar de tekentafel om met een complete revisie van de helaas geflopte game op de proppen te komen.

En het werk aan Anthem 2.0 lijkt gelukkig lekker te vlotten! Onlangs deelde deze Dailey namelijk een aantal stukken concept art van de vierde factie in de wereld van Anthem: de Pirates of Blood Wind. Hieronder vind je wat afbeeldingen van de piraten en hun schuilplaats:

                  

                  

                  

Nu heeft de Wachtster best wat Anthem gespeeld… En ze weet even niet helemaal hoe piraten in die wereld zouden kunnen thuishoren? Maar goed, piraten zijn altijd goed, toch…?
       

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen: de mensen van Digital Foundry nemen de 'platte' graphics van Halo Infinite onder de loep, een aantal van de meest dwaze skills om te moeten unlocken en een kijkje achter de schermen van Bully.


       

Lekker koesen!
       

     

REACTIES (30) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord