Anthem laat je (beperkter) interacteren met NPC's 

Anthem laat je (beperkter) interacteren met NPC's 2018-09-03T11:27:34
Om de release van Spider-Man te vieren krijg je deze week geen gewone Nachtwacht, maar een ware Daily Pugle! Gebaseerd op de welbekende krant in het Marvel-New York van J. Jonah Jameson natuurlijk, de Daily Bugle. Vandaag in de Daily Pugle: Anthem, Destiny 2 en Red Dead Redemption 2!

Daily Pugle

Cats <3
    

Gisteren wist LauraJenny je al te vertellen dat je op 1 februari met de Anthem-demo aan de slag mag. Ze plaatste daarbij de “our world, my story”-trailer. De Wachtster vult deze video graag aan met wat extra details.

Vanaf een pre-PAX-persco gaf Bioware meer details vrij over de NPC's in Anthem. Zo stelde de ontwikkelaar het publiek gerust met de boodschap dat ook deze nieuwe game weer genoeg “single-player storytelling” met NPC's zal bevatten.

Dat zit zo: de non-player characters in Athem leven in de hub zone (Fort Tarsis) en reageren op de beslissingen die jij als speler neemt. Je kunt na je missies gesprekken met hen aanknopen. Waarschijnlijk een beetje zoals bijvoorbeeld met Dr. Chakwas in Mass Effect. Bioware noemt dit systeem zelf een “reinvention of personal narrative in a multiplayer game”.

De NPC's krijgen allemaal een eigen achtergrondverhaal en je relatie met hen wordt beïnvloed door jouw keuzes. Gaandeweg komen er bijvoorbeeld ook nieuwe NPC's bij en verandert de omgeving om hen heen. Verwacht echter geen wereldschokkende effecten op de missies. Je kunt een personage bijvoorbeeld niet dusdanig irriteren dat deze geen quests meer voor je heeft.

De relaties die je opbouwt, zijn uniek voor jouw game. Je bent daarom ook in je uppie in Fort Tarsis, ook als je in een party zit. Pas als je op missie gaat, duik je weer in de shared world.

Om je een beetje een idee te geven van de interactie met deze NPC's heeft Bioware nog een video online geknald. Hierin krijg je een indruk van het dialoogsysteem. Mocht je trouwens helemaal geen zin hebben om te ouwehoeren met deze personages wees dan gerust: de diepere, "roleplaying"-gesprekken zijn optioneel.

Anthem is vanaf 22 februari te checken op PC, PS4 en Xbox One.
    

Valve heeft een geheel gratis versie van hun Counter-Strike: Global Offensive uitgebracht. Deze “Free Edition” kent echter wel een aantal beperkingen. Zo kun je alleen offline tegen bots spelen. Naar horen zeggen, is de AI echter best in orde, zodat het misschien nog wel leuker kan zijn dan spelen tegen menselijke tegenstanders.

CS:GO

Met deze gratis editie van CS:GO kun je overigens ook naar de potjes van anderen kijken via GOTV. Het grote voordeel van deze client is dat je ook kunt switchen naar het perspectief van de spelers.
     

trailerovervloed

Lekker wakker worden met vier versche video's. Kijk vandaag mee naar trailers van:

  • Crystal Crisis – later dit jaar te checken op Nintendo Switch
  • Untitled Goose Game – begin 2019 te checken op PC en Nintendo Switch
  • Rebel Galaxy Outlaw – begin 2019 te checken op Nintendo Switch, PC en PS4
  • Party Hard 2 – vanaf 31 oktober te checken op PC


     

Destiny 2 Banhammer

Bungie heeft laten weten dat de ontwikkelaar op gaat treden tegen spelers die de benen nemen tijdens matches in Destiny 2.

“Effective September 4, 2018, we will apply more restrictions and bans to player accounts that benefitted from opponent disconnects at a highly abnormal frequency throughout Season 3 with our improved detection methods. This will include “voluntary” disconnects when players are repeatedly matching against the same opponents.”

Destiny 2

Neem de Forsaken's Gambit multiplayer modus. Als mensen (per ongeluk) disconnecten, worden zij niet vervangen met andere spelers. Dit levert de tegenstanders dus een voordeel op. Veel spelers vroegen Bungie zodoende hen toe te staan mid-match te joinen.

Door middel van DDOS-aanvallen konden spelers veel gemakkelijker shiny wapens bemachtigen. Zodoende kan de straf die Bungie uitdeelt ook vrij heftig zijn: van het afnemen van wapens tot aan een permanente ban.

Om ervoor te zorgen dat Destiny 2-spelers niet foutief een ban aan hun broek krijgen, heeft Bungie de algoritmes, die de cheaters opsporen, verbeterd. Als je DC dus simpelweg aan je crappy internetverbinding of de gameservers ligt, hoef je je geen zorgen te maken.
     

Comic momentje

Comic-momentje    

RDR 2 Demo

Medewerkers van Gamestop mochten gezellig naar een Red Dead Redemption 2-demo kijken. Super leuk, zou je denken. Een aantal van deze medewerkers klaagt echter de de demo saai was en hen bijna in slaap deed vallen...

Rockstar liet de medewerkers een geheel nieuwe demo van 20 minuten zien. Na afloop deelden zij hun gedachten op Reddit. Hieronder een paar quotes:

"Beautiful game, but mostly just saw horse riding simulator. Very difficult to stay awake..."

"There was a shoot out after a bank heist but before the heist we saw 15 minutes of meandering through some woods and some plucky guitar playing."

"Shootout looked decent, the bank heist was slowly paced. The game will be great and sell like mad but the demo they showed was really dry."

"Don't get me wrong, I still think the game will be fantastic, just the demo was kinda boring to watch."

Ondanks dat de demo dus blijkbaar vrij saai was, houden de mensen van Gamestop vertrouwen in het eindproduct. Een van hen vult bijvoorbeeld aan met de boodschap dat ze een lange week achter de rug hadden en iedereen vermoeid was. Ook stellen zij massaal dat de game er schitterend uitziet.

Red Dead Redemption 2

Op 26 oktober mogen we zelf oordelen. Vanaf die datum is Red Dead Redemption 2 te checken op PS4 en Xbox One.
     

Grof taalgebruik

Producer Jaqub Ajmal heeft via Twitter laten weten een filter voor grof taalgebruik toe te voegen aan de open bèta van Battlefield V. Console-gamers moeten nog wel steeds handmatig melding maken, maar de text chat op PC wordt tijdens de open bèta automatisch gecontroleerd.

                  

Ajmal geeft verder aan dat ontwikkelaar DICE aanvullend nog verdere stappen zal nemen om de toxiciteit in de Battlefield-gemeenschap terug te dringen. Niet iedereen is echter blij met deze beslissing. Ajmal benadrukt echter het belang van respect tussen spelers. Hij vindt het zodoende ook erg spijtig dat een filter überhaupt nodig is.

De open bèta van Battlefield V is van 6 tot 11 september te checken. Als je echter sub bent van EA Access, Origin Access, Origin Access Premier, of een pre-order voor de game hebt staan, mag je op 4 september al los.

Battlefield V is vanaf 20 november te checken op PC, PS4 en Xbox One.
    

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen drie interessante filmpjes waar je effe lekker voor kunt gaan zitten.


     

Lekker koesen!
     

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord