Animal Crossing: New Horizons grote winnaar Japan Game Awards 

Animal Crossing: New Horizons grote winnaar Japan Game Awards 2020-09-27T23:28:55
Animal Crossing: New Horizons is de grote winnaar van de Japan Game Awards, die tijdens de Tokyo Game Show uitgedeeld worden! Ander nieuws deze N8W8: Kojima Productions maakt The Last Of Us Day-artwork, Yakuza-liveaction-film in de maak, installatiegrootte Destiny 2 krimpt aanzienlijk en Warzone krijgt met The Metro een fast-travel-systeem.

Cats <3
        

Animal Crossing: New Horizons grote winnaar Japan Game Awards 

Hoera! Animal Crossing: New Horizons is de grote winnaar van de Japan Game Awards, die jaarlijks tijdens de Tokyo Game Show uitgedeeld worden. De enorm succesvolle Nintendo-game werd dit weekend uitgeroepen tot de Grand Award-winnaar.

Zie die Grand Award-prijs voor Animal Crossing: New Horizons maar als een soort Game of the Year-prijs. De heilige graal, dus! Er worden echter nog veel meer awards uitgereikt tijdens de Japan Game Awards. Neem de Award for Excellence. Deze prijs is net effe iets minder prestigieus, maar het label ‘excellence’ sla je natuurlijk niet af! Animal Crossing: New Horizons wist ook deze prijs te verzilveren. Andere winnaars in deze categorie waren:

  1. 13 Sentinels: Aegis Rim
  2. Death Stranding
  3. Fire Emblem: Three Houses
  4. Monster Hunter World: Iceborne
  5. Nioh 2
  6. Persona 5
  7. Pokémon Sword en Pokémon Shield
  8. Ring Fit Adventure
  9. Yakuza: Like a Dragon

Animal Crossing: New Horizons

Interessant is ook de zogenoemde Minister of Economy, Trade and Industry Award. Deze prijs is bedoeld voor personen of organisaties die een grote bijdrage hebben geleverd aan de Japanse gamesindustrie. En je raadt het mogelijk al… Animal Crossing: New Horizons mocht ook deze prijs mee naar huis nemen. De redenering (via VGC):

“Animal Crossing showed the power of entertainment from Japan, acquiring overwhelming support from many users of all ages, from children to senior citizens.”

En daarvan is geen letter gelogen!
       

Kojima Productions heeft prachtige artwork voor The Last Of Us Day

Zaterdag was het Outbreak Day! Of nee, wacht… In het licht van Covid-19 is die naam natuurlijk niet helemaal gepast.

Ahum... Poging 2!

Gisteren was het The Last of Us Day! Als onderdeel van de festiviteiten van dit jaar werd Yoji Shinkawa (van Kojima Productions) aan het werk gezet. 

Je kent Yoji Shinkawa waarschijnlijk vooral van zijn werk aan de Metal Gear franchise en Death Stranding. Voor The Last of Us Day besloot de gerenommeerde kunstenaar echter The Last of Us in het zonnetje te zetten met een prachtige artwork!

Artwork voor The Last Of Us Day

Wil je de artwork downloaden, voor je telefoon of desktop? Dat kan achter deze klik.
       

Comic-momentje

Comic-momentje
       

Yakuza-liveaction-film in de maak door Sega

Oké, het is inderdaad geen game… Toch was er wel degelijk Yakuza-nieuws! Tijdens de Tokyo Game Show bevestigde Sega namelijk officieel dat er een Yakuza-film aankomt!

Op Variety lezen we dat de Yakuza-franchise wordt verfilmd. Veel details over de liveaction-film zijn er nog niet… Wel is duidelijk dat Sega samenwerkt twee andere bedrijven, namelijk: 1212 Entertainment en Wild Sheep Content. Dat eerste bedrijf laat in een statement het volgende weten:

"Yakuza biedt een nieuw speelveld, waarin aangrijpende verhalen met complexe personages in een unieke omgeving verteld kunnen worden. Het publiek heeft dit nog niet vaak kunnen ervaren. Het verhaal van Kazuma Kiryu kent een ingebouwd filmisch gevoel: een mix van actie met comedy, meerdere verhaallijnen, en een aangrijpende reis richting verlossing."

Yakuza 7

De Yakuza-film heeft met Eric Barmack, Roberto Grande en Joshua Long al drie producenten aan zich weten te binden. Toch lijkt het hier vooral om een langetermijnproject te gaan. Zo zijn er bijvoorbeeld nog geen schrijvers bekend.

We houden je op de hoogte!
      

Installatiegrootte Destiny 2 krimpt aanzienlijk, met dit addertje…

Met de aankomende Beyond Light-uitbreiding zal de installatiegrootte van Destiny 2 flink krimpen. Volgens ontwikkelaar Bungie gaat het zelfs om 30 tot 40 procent! Dat is tof, maar helaas zit er ook een klein addertje onder het groene gras verstopt…

De filesize van Destiny 2: Shadowkeep (inclusief alle updates), ligt momenteel tussen de 95 en 120GB, afhankelijk van het platform waar je op speelt. Nadat Beyond Light uitkomt, gaat het ‘slechts’ nog om 59 tot 71GB. Dat betekent dus bijvoorbeeld meer ruimte voor andere games!

In dit bericht op Bungie.net legt David Aldridge (engineering director bij Bungie) uit dat deze verminderde installatiegrootte onder meer gerealiseerd wordt door allerlei ongebruikte of inmiddels vervangen content te schrappen. Ook wordt er wat content naar de Destiny Content Vault verplaatst.

Het inkrimpen van de filesize moet de ontwikkelaar helpen om sneller met oplossingen te komen, bijvoorbeeld voor (game-breaking!) bugs. Het addertje? Alle spelers moeten de hele game wel effe opnieuw downloaden. Met andere woorden: om Beyond Light te kunnen spelen, is er een volledige re-download nodig. Dat geldt voor alle platformen! Aldridge beseft dat dit best wel pijnlijk is met een tragere internetverbinding…

Destiny 2: Beyond Light-uitbreiding

Gelukkig kent Beyond Light-uitbreiding wel een preload-tijd, zodat iedereen hopelijk toch op tijd klaar kan zijn voor de release!
       

Warzone krijgt met The Metro-systeem een fast-travel-optie

Speel je Call of Duty: Warzone? Dan heeft de Wachtster goed nieuws voor je! Je kunt dankzij het nieuwe Metro-systeem straks namelijk fast-travellen over de hele map!

Seizoen 6 voor Call of Duty: Modern Warfare bevat een fast-travel systeem voor Warzone. Het gaat om een nieuw metrosysteem, geheel toepasselijk genaamd The Metro. Dit systeem stelt spelers in staat om zich snel te kunnen bewegen tussen zeven verschillende metrostations, die her en der over de hele map geplaatst zijn.

Meer lezen over het systeem? Dat kan op de Call of Duty-website!

Warzone The Metro-stations

De Wachtster is zelf geen fanatieke Warzone-speler. Ze kan de impact van dit systeem dus moeilijk inschatten. Graag hoort ze van jullie of The Metro een toffe toevoeging lijkt!
      

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen: Ori and the Will of the Wisps voor Switch onder het technische vergrootglas gelegd, partyfeitjes over de zeldzaamste Nintendo-consoles en een kijkje achter de camera’s van Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2.


       

Lekker koesen!
      

REACTIES (22) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord