Alle PS3-titels op de PS4!?! 

Alle PS3-titels op de PS4!?! 2014-01-17T09:30:48
Een nieuwe next-gen game, een nieuwe next-gen engine, een nieuwe Game of the Year-verkiezing en Sony's nieuwe streamingdienst waarmee je in de toekomst álle PlayStation-games ooit gemaakt moet kunnen spelen... Hoezo, bomvolle Wacht?

De nieuwste next-gen game is... Tetris?!?

En óf we in 2014 verwend gaan worden met next-gen geweld! Watch Dogs, The Division, Destiny, The Order 1886 en eeeeeh... Tetris? Jawel, één van 's werelds oudste en daarmee meest uitgemolken games komt naar de Xbox One en PlayStation 4! Ach, misschien ook wel logisch. Die shit draait inmiddels op alle systemen en ook op je rekenmachine, dus waarom niet op de next-gen consoles? Ubisoft heeft de Tetris-licentie opgepikt en daarmee lijken ze bijzonder content. Kijk maar wat Ubi-boss Yves Guillemot allemaal te zeggen heeft:

"We're very excited to start working with this world-renowned brand. We can't wait to combine Ubisoft's expertise and all the capacities of next-gen consoles to create an exciting new Tetris experience for fans."

Oké, 'an exciting new Tetris experience'? De laatste keer dat iemand iets aan het oeroude concept waagde te veranderen (lees: nieuwe vormen toevoegen), werd hij met pek en veren in een diepe put gegooid. Maar goed, wellicht iets met Kinect?

tetris next-gen xbox one / playstation 4

 

Nitrous Engine demonstratie

Wat de Wacht betreft is het één van de meest interessante next-gen kwesties: welke engine wordt het populairst? Om eerlijk te zijn is hij een beetje uitgekeken op Unreal-, CoD- en CryEngine's van deze wereld, dus wat hem betreft mag er wel weer een nieuwe challenger aan het front verschijnen.

Of het de Nitrous Engine van Oxide Games wordt is nog maar de vraag, maar indrukwekkend is deze demo wel!

 

Fable Trilogy op komst

Op 7 februari ziet Fable Anniversary het licht; de volledig vernieuwde, met sprinkelscherpe HD-graphics gespekte remake van het origineel. Maar er lijkt nog meer moois in het vat te zitten voor Fable-fans. Op Xbox Marketplace is namelijk een post verschenen, waarop het bestaan van de Fable Trilogy bekend wordt gemaakt. Het gaat om een fraai pakketje, met daarin niet alleen de Anniversary-editie van het origineel, maar tevens Fable II én III.

Kijk, dat zijn de betere deals. Helaas lijkt het vooralsnog slechts te gaan om een download-only pakket, maar hopelijk komt die shit ook boxed naar de winkels. Deze wil je immers gewoon in je kast hebben staan, niet?

fable trilogy

 

Ja toch...

... Niet dan?

intense tv-series

 

TitanFall Limited Edition controller

De Wacht presenteert: een speciaal door Respawn artists en het Microsoft design team ontworpen TitanFall Limited Edition controller! Sweet, niet?

titanfall limited edition controller

 

The Last of Us grote favoriet bij DICE Awards

Breaking! De nominaties voor de jaarlijkse DICE Awards zijn nét binnen, en daaruit blijkt dat The Last of Us grote favoriet is om winnaar van de prestigeuze show te worden. Naughty Dog's meesterwerk werd namelijk met niet minder dan 13 nominaties onderscheiden, waaronder in de categorie 'Game van het Jaar'. Of men ook daadwerkelijk gouden bergen oogst, wordt op 6 februari aanstaande bekend gemaakt.

De volledige lijst met alle nominees check je hier. Voor nu alvast even de kanshebbers op de GotY Award!

  • Assassin's Creed 4: Black Flag
  • BioShock Infinite
  • Grand Theft Auto V
  • The Last of Us
  • The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

dice awards the last of us

 

PlayStation Now gaat voor 100%

PlayStation Now wordt de nieuwe streamingdienst van Sony. De service werd onlangs aangekondigd en direct bleek dat de ambities groots zijn. Hoe groot dan precies? Nou, immens. Dat wordt duidelijk uit een interview met Sony-hotshot John Koller, waarin de man aangeeft dat PlayStation Now als doel heeft om álle PlayStation 3-games ooit gemaakt naar de PS4 te brengen. Dus niet alleen de blockbusters en middelmatige meuk, maar ook vergeten parels. Een streven naar de Wacht zijn hart:

"The goal is: let’s get as much of the library as we can included. There’s a lot of great games… from ’06 to ’09 that are not on retail shelves anymore that people are going to want to play. I think that’s the beauty of this, it’s going to bring back a lot of great games that people may not have ever experienced, or experienced long ago."

Amen. En dat is nog niet alles: er zijn ook al plannen om hetzelfde te doen voor PS1- en 2-titels! 

Wat jullie? Een zegen, of doe je net zo lief wat meer moeite en struin je Marktplaats/rommelbeurzen af voor boxed copies?

playstation now

 

Het kan altijd erger...

Kijk, je bent gamer. Dus snapt de Wacht het heus wel wanneer je ongeveer net zo sportief bent als een zeeleeuw met zware shagverslaving. Maar niet getreurd. Er bestaan altijd nog grotere l0s3rs dan jijzelf!

REACTIES (93) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord