Alienware Steam Machine is niet upgradeable 

Alienware Steam Machine is niet upgradeable 2014-01-22T09:18:50
Wil je de snelste Alienware Steam Machine? Geen probleem, dan koop je die toch! Gewoon elk jaar helemaal opnieuw. Naast geleuter over Steam, geleuter over het ontwerp van de Xbox One, stoere films, vette 2D fighters en GTA V voor de PC.

De stagiair

Ze doen suiker in je koffie terwijl je zwart hebt besteld en stoten per ongeluk je biertje om. Het zijn groene blaadjes zonder rechten en zonder mening. Samengevat; je hebt er geen klap aan. Nouja, bijna geen klap want de Wacht moet stagiair Kobus toch even een (hele kleine minuscule, amper waar te nemen) veer in de reet steken. Ladingen werkzaamheden, fluctuerende planningen en allerhande opduikende verplichtingen maakten tijd gisteren extra schaars. Terwijl iedereen retedruk was, was meneer stagiair daar om de Wacht te ondersteunen met nieuwstips en meer. Als je dit leest Kobus, dank... en ga nu maar weer koffie halen voor Wouter.

Coffee 

 

De Steam Machine van Alienware is niet upgradeable

De Wacht vond op het eerste gezicht het idee van de Steam Machines wel cool maar het enthousiasme daalt met de week. Sowieso zijn er veel te veel modellen en zijn ze allen teringjantjes duur. En dan dit. Alienware en haar Steam Machine. Hier snapt de Wacht helemaal de ballen van. Luister, Alienware is een van de dertien bedrijven waarvan bekend is dat ze een Steam Machine bouwen. Daarentegen gaat het bedrijf jaarlijks een nieuwe versie uitbrengen. Pardon? Willen ze geld printen ofzo? Want wil je bij blijven dan moet je ieder jaar een nieuwe Steam Machine kopen.

Steambitch

General Manager van Alienware, Frank Azor, geeft aan dat het wel misschien mogelijk wordt om de CPU te versnellen of om het geheugen uit te breiden. Maar zegt hij: “Als het op nieuwe onderdelen aankomt, is het niet mogelijk om deze te vervangen.” Steam Machines hebben meer restricties als het aankomt op customizen, ten opzichte van de PC. Hee, dan lijkt het de Wacht handiger gewoon een PC aan te schaffen, kan je tenminste vervangen wat je wil. Of, hoe heet zo'n ding ookweer, ohja, een console! Kan je de komende tig jaar vooruit.

 

Xbox One heeft meer dan 75 prototypes gehad

Het ontwerp van een nieuwe console gaat niet vanzelf, en dan bedoelt de Wacht ook echt, NIET VANZELF! Het terug naar 'de tekentafel moment' is binnen headquarters Microsoft aardig vaak langsgekomen. Let wel, Microsoft heeft maar liefst meer dan 75 prototypes van de Xbox One laten maken door middel van een 3D printer. Dit zegt Senior Industrial Design Manager (wat een functie) Carl Ledbetter in zijn terugblik op het creatieproces van de Xbox One. Daarnaast zijn er meer dan 100 ontwerpen geweest voor de nieuwe Kinect en meer dan 200 van de Xbox One-controller. Als dat geen werkverschaffing is. Ledbetter geeft aan dat ze alles uit de kast hebben gehaald om de meest innovatieve console ooit te maken. 

“We wanted to take every component of what people love about Xbox and amplify it, but also make it disappear into the living room – to stay in the background, robust and reliable.” 

Dat verdwijnen is hier in Nederland in ieder geval wonderlijk goed gelukt, wie goed zoekt naar de nieuwe generatie vindt sowieso nada Xbox. Maar fijn dat de Xbox One, die twee keer groter en lomper is dan de PS4, wel lekker op de achtergrond robuust en betrouwbaar loopt te zijn..... in het buitenland.

Proto

Over de controller vertelde Letterman nog dat er geen noodzaak was om deze te verbeteren. De mensen hielden van de Xbox 360-controller. Toch is het gelukt om 40 verbeteringen op de controller door te voeren, zoals de trillende triggers.

Jump

Ter afsluiting van dit nieuwtje zoals hierboven te zien: Letterman die een raar sprongetje doet met een bal.

 

Grand Theft Auto V op de PC volgens Amazon

De Franse versie van Amazon kan een ding heel goed. Titels op haar site plaatsen van games die nog nergens officieel zijn aangekondigd. Dit deden ze met Call of Duty: Black Ops 2 bijvoorbeeld al. Nu is GTA V aan de beurt. De PC-versie welteverstaan. Niet de eerste hint verder. Voor 50 euro kan je deze PC-versie van GTA V al doodleuk bestellen. Nou Rockstar, kom maar door met die officiële aankondiging.

GTA

 

Vandaag is Super Smash Bros. 15 jaar geworden

Dat moet gevierd worden. Wie herinnert zich deze video nog?

  

The Chainsaw Incident

Hee, old skool gamer, weet je nog 15 a 20 jaar geleden? Toen de 2D fighters vol fantasievolle characters je om de oren vlogen. Opeens kon je vechten met de X-Men, Anime figuren of alle klassieke monsters in een stijlvol jasje (Darkstalkers). De Wacht moest er aan denken toen hij onderstaand filmpje zag, een goed teken!

Juist, The Chainsaw Incident, zo heet ie dus. Coole naam, coole stijl, coole characters. Verder weten we nog ernstig weinig. Daarom, in de gaten houden die handel.

 

Resident Evil 4 krijgt een Ultimate HD Edition

Capcom is bezig met een Resident Evil 4 Ultimate HD Edition voor de PC. De remake verschijnt op 28 februari en kost 20 euro. Het griezelspel wordt extra deluxe opgepoetst en draait straks op 60 frames per seconde. De ladingen gedrochten, de freak met de kettingzaag en natuurlijk Leon, alles moet er net dat beetje beter uit zien dan het al deed. Het spel is al te pre-orderen via Steam en krijgt in Europa ook een fysieke versie. Enfin, interessante kost voor ieder met een PC die nog altijd niet kennis heeft gemaakt met deze klassieker van een Resident Evil. 

RE4

 

Microsoft en Machinima geven feedback

Gisteren, toen de Wacht weer even een Wachtster was, konden we jullie al mededelen dat Microsoft Machinima op een sneaky manier geld gaf om de Xbox One op te hemelen. Videomakers moesten zich onder andere positief uitlaten over de Xbox One en niks zeggen over promotie, anders zouden ze geen geld krijgen, dat was de afspraak. Of niet?

Zowel Microsoft als Machinima beweren nu dat informatie wordt verdraaid. Volgens beide bedrijven was het helemaal niet verboden te spreken over promotie alleen zijn alle gemaakte afspraken zelf vertrouwelijk. Oftewel, de opgezette richtlijnen en regels die zijn vertrouwelijk maar tevens gelinkt aan standaard documenten die voor heel veel zaken worden gebruikt. 

Blabla 

Het is allemaal een ietwat omslachtige manier om te zeggen dat er niks aan de hand is en niemand zich druk hoeft te maken. Tegelijkertijd helpt het niet dat in ieder geval Microsoft verder niks wil zeggen over de zogenaamd 'niks aan de hand' afspraken. Wellicht meer aanvullende informatie in de nabije toekomst.


Good guy versus bad guys

Heel veel bad guys die heel veel klappen krijgen. Harde stoten met veel spektakel eromheen, erbovenop en tussendoor. Dat is wat een actiefilm zou moeten zijn. Als het geheel er ook nog visueel stijlvol uitziet, is het helemaal feest. The Raid had dit al aardig door en als de trailer een indicatie mag zijn, gaat The Raid 2 ook weer (stijlvol) knalluh!

REACTIES (44) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord