Age of Empires 4 komt in herfst 2021, nieuwe gameplay en info gedeeld  

Age of Empires 4 komt in herfst 2021, nieuwe gameplay en info gedeeld 2021-04-11T02:08:17
Welkom bij een met RTS gevulde Wacht! Vannacht: nieuwe gameplaybeelden en info over de beschavingen en campagnes van Age of Empires 4, de onthulling van een uitbreiding van AoE 2: Definitive Edition én nieuwe samenlevingen voor AoE 3: Definitive Edition. Ook aandacht voor een Outriders-bug, Mass Effect-goud en meer. Goedemorgen!

Relic onthult Age of Empires 4-releasewindow en info over beschavingen en campagnes

Het lijkt alsof we er al een eeuw op wachten, die releasedatum van Age of Empires 4, en dat wachten is helaas nog niet helemáál afgelopen. Relic Entertainment en Microsoft geven al wel prijs dat de RTS-game in de herfst van dit jaar uit zal komen, maar een precieze releasedatum ontbreekt nog. Dat maken de twee wel een beetje goed, want tijdens het Age of Empires: Fan Preview-evenement werd onder andere vijf minuten aan AoE 4-gameplay getoond en kregen we het een en ander te horen over diens beschavingen en campagnes. Check het volledige evenement in de video hieronder, of lees verder als je genoeg hebt aan alleen de highlights!

Het sultanaat van Delhi

Dankzij het Fan Preview-evenement kennen we nu vier van de acht speelbare beschavingen in Age of Empires 4: Engeland, China, Mongolië en het sultanaat van Delhi. Ontwikkelaar Relic benadrukt dat ze proberen om elke samenleving unieke gameplay te geven (ook al lijken veel van de basic units op elkaar), en geeft daarbij als voorbeeld dat de Mongolen als enige samenleving hun hele nederzetting/kamp ‘op kunnen pakken’ en het ergens anders weer op kunnen zetten. Er zijn plannen om na de launch nieuwe samenlevingen aan AoE 4 toe te voegen.

 

Vier campagnes en gameplay-info

Relic bevestigt ook dat er op de launchdag vier verschillende campagnes in de game zullen zitten, en liet er slechts eentje van zien: de Normandische campagne. Zoals we gewend zijn van de franchise legt zo’n campagne de focus op echte, historische gebeurtenissen (vaak met een kleine twist). Nieuw is dat de campagnes in AoE 4 een langere tijd behelsen, en dus niet a la Age of Empires 2 kort één personage volgen, maar verhalen van langere periodes vertellen. De devs hebben naar verluidt samengewerkt met historici voor het ontwikkelen van tussenfilmpjes die de missies aan elkaar moeten lullen, dus dat belooft veel goeds voor de educatieve waarde van ’t spel.

Een nieuw soort gameplay zien we in de vorm van ambushes. Sneaky units zijn natuurlijk helemaal op hun plaats in een game als Age of Empires 4, en in een van de gameplay-segmenten is te zien dat ze er eindelijk aan komen. Een unit schuilt daar in bebossing en springt bovenop nietsvermoedende vijanden, en dat is toch het soort gameplay dat Age of Empires 4 anders belooft te maken dan z’n voorgangers (net als dat je units op muren kunt zetten, trouwens!). Tot slot wordt bevestigd dat oorlogen ook weer op zee uitgevochten kunnen worden en er gewoon naval units in AoE 4 zitten, voor het geval je bang was dat die zouden verdwijnen.


                  

Ook nieuwe uitbreidingen aangekondigd voor Age of Empires 2 en Age of Empires 3

De – voor Age of Empires-begrippen –  ‘recent’ uitgekomen Definitive Editions van Age of Empires 2 en Age of Empires 3 kunnen natuurlijk niet achterblijven en kregen ook wat liefde tijdens het Fan Preview-event. Van AoE 2: Definitive Edition is zelfs een Europees getinte uitbreiding aangekondigd met de naam Dawn of the Dukes, die moet deze zomer uitkomen en onder andere nieuwe campagnes toevoegen. Ook krijgt AoE 2: Definitive Edition voor het eerst co-op, waarbij spelers samen moeten werken om enkele campagne-missies en historische veldslagen tot een goed einde te brengen. Voor de co-op is nog geen echte releasedatum aangekondigd, ‘eind 2021’.

Age of Empires 3: Definitive Edition krijgt op 13 april (overmorgen, ja) al een nieuwe samenleving in de vorm van de United States. De United States krijgt z’n eigen explorer, negen nieuwe units, een nieuwe age-up-mechanic en nog veel meer. Je kunt ‘m gratis vrijspelen door een bepaalde challenge te voltooien of hem kopen via Steam. Ook is bekendgemaakt dat er wordt gewerkt aan Afrikaanse beschavingen voor AoE 3: Definitive Edition, die zullen later via een nieuwe uitbreiding worden toegevoegd. Een datum hebben we nog niet.


                

Mass Effect: Legendary Edition is goud gegaan

Nog een maandje wachten en dan kunnen we éíndelijk in de opgepoetste wereld van de Mass Effect-trilogie duiken. De ontwikkelaar van Mass Effect: Legendary Edition is er ook klaar voor, of uhh, klaar mee, want de game is goud! Dat wil zeggen dat ‘ie helemaal is afgemaakt en dat ‘ie zo goed als klaar is om gespeeld te worden door de massa, al hebben we natuurlijk met een game van EA en BioWare te maken en moeten we daarom nog maar even afwachten of “af” ook écht ‘af’ betekent. Reden voor een dansje, vindt Legendary Editions Project Lead Mac Walters, en daar is de Wacht het mee eens. Dat wordt ongetwijfeld weer honderden uren lang smullen, janken, en meer smullen.

 

              

Watch Dogs Legion ScriptHook-mod komt 14 april uit met toestemming van Ubisoft

Jaren geleden gaf Ubisoft al toestemming aan enkele modders om de zogenaamde ScriptHook-mod van Watch Dogs 2 te maken, en dat doet de ontwikkelaar gewoon weer bij Watch Dogs: Legion. De mod, toepasselijk genaamd Watch_Dogs Legion ScriptHook, is gemaakt door hetzelfde team als de vorige ScriptHook-mod, en maakt weer allerlei dingen mogelijk voor superfans en content-makers. Custom cutscenes, het spawnen van voertuigen en allerlei objecten, een vrije camera, controle over het weer en de tijd, controle over het verkeer en ga zo nog maar even door; een soort GTA V Rockstar Editor eigenlijk, maar dan met meer mogelijkheden. Check de onderstaande trailer als dat je aanspreekt:


             

Disco Elysium-ontwikkelaar belooft fixes voor PS4- en PS5-versies

Ontwikkelaar ZA/UM zegt in een nieuwe blogpost te werken aan een patch die enkele problemen van de PlayStation-versies moet oplossen. In de blogpost is te lezen dat de devs alle schuld op zich nemen en dat ze het net zo lang zullen blijven proberen tot alles klopt. Te beginnen met Patch 1.3, die van alles en nogwat zal verbeteren. Denk aan voice-overs, verbeterde controller-besturing (in specifieke stukken van de game), het fixen van bugs met onder andere een zandkasteel, fixes voor savegame-bugs, fixes voor cutscene-bugs en nog veel meer. Veel meer willen de devs niet prijsgeven, dus van een releasedatum is ook nog geen sprake. Het lijkt erop dat gedupeerde PS4-/PS5-spelers geduld moeten hebben, waarschijnlijk niet het ‘nieuws’ waar ze op hoopten (zeker niet als ze game-brekende bugs zijn tegengekomen).

Disco Elysium
                

Outriders-spelers raken tientallen uren speeltijd kwijt door inventory-bug

In de Outriders-review kon je lezen dat onze Chef du PU-Magazine, Wouter, niet bepaald warm werd van de loot-shooter. Of je het nou met ‘m eens bent of niet; sinds de laatste update van de game zijn er een hoop pissed-off mensen bijgekomen. Waarom? Een bug zorgt ervoor dat sommige spelers hun hele inventory kwijtraken. Tientallen tot honderden uren aan items verzamelen – poef, weg. Sinds de laatste update zijn er dus weer een hoop spelers bijgekomen die door de bug al hun spullen zijn kwijtgeraakt, maar de bug zelf is niet bepaald nieuw. Die doet al de rondte sinds de release van Outriders, waardoor het dus lijkt alsof ontwikkelaar People Can Fly serieus moeite heeft met het fixen van de inventory-bug.

Hieronder zie je een Reddit-post van iemand die te maken kreeg met de inventory-bug, en de game nu de rug zegt toe te keren. Hij is zeker nietdeenige, en de devs hebben dat ook door. Via Twitter laten ze weten bezig te zijn met een fix, met daarbij de boodschap dat het de bedoeling is dat alle gedupeerde accounts volledig gerestaureerd worden. Hoe ze dat willen doen is niet bekend, dus veel spelers weten nu niet waar ze aan toe zijn. Klein lichtpuntje dan, om het nieuwtje af te sluiten: de nieuwste PS5-update van Outriders is nu beschikbaar, hij voegt crossplay toe tussen PC, PS4 en PS5, en als Xbox meewerkt zal ook dat platform binnenkort aan de crossplay-mengelmoes worden toegevoegd.

Adios Outriders, inventory wipe and not being able to load into my 80 hour main is my final straw from r/outriders

REACTIES (36) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord