Abe is terug in Oddworld: Soulstorm 

Abe is terug in Oddworld: Soulstorm 2016-03-15T05:44:01
Goedemorgen! Eind volgend jaar gaan we weer op avontuur met de goedgebekte mudokon Abe, want er staat een brand spanking nieuwe Oddworld op de planning! Verder deze Nachtwacht: een westerse release voor Setsuna, idioot veel Paragon gameplay, System Shock Remastered in beweging en meer leuks. Hello! Follow me!

      

Oddworld Inhabitants kondigt Oddworld: Soulstorm aan

De allereerste Oddworld-game kreeg in 2014 een remake en dat smaakte overduidelijk naar meer: ontwikkelaar Oddworld Inhabitants heeft nu aangekondigd te werken aan een vervolg op New ‘n’ Tasty, genaamd Oddworld: Soulstorm. Soulstorm moet eind 2017 verschijnen en volgt het verhaal van onze paars-groene vriend Abe, na zijn heroïsche ontsnapping uit Rupture Farms. Abe raakt samen met de 300 mudokons die hij gered heeft hopeloos verdwaald in de woestijn, tot ze stuiten op een mysterieus brouwsel dat wel eens grote gevolgen voor ze zou kunnen hebben. 

Hoewel het verhaal en de titel meteen doen denken aan Abe’s Exoddus uit 1998 (Soulstorm Brew is een verslavend drankje gemaakt van gemalen mudokon-botten en de tranen van de mudokon-slaven die deze opgraven), wordt deze oude game door de ontwikkelaar nergens letterlijk aangehaald en lijkt Soulstorm meer te worden dan slechts een directe remake in de stijl van New ‘n’ Tasty. Het persbericht en de omschrijving op de officiële site doen in ieder geval vermoeden dat het oorspronkelijke verhaal flink op de schop genomen wordt:

Witness Abe's horrifying conflict with a terrifying new machination. A fresh narrative - a complete story retake inspired by our original tale. A big visual and cinematic leap aiming to break new ground for Oddworld. Intelligent new mechanics, twisted new devices enabling highly explosive deviousness. A dark parable that tells an epic tale of a volatile society pushed to its limits.

Hoe anders Soulstorm dan precies moet worden, dat blijft nog even een verrassing, maar wellicht dat we alvast een indruk krijgen wanneer de hand, borstkas en kop van Abe onthuld worden op de teaser site. Jullie kunnen hier zelf aan bijdragen door @OddworldInc te volgen op Twitter. De Wacht zelf vind het allemaal mooi, zo lang de volgende magische woorden maar weer door zijn speakers zullen galmen: “Hello!” -“Hello.” “Follow me!” -“OK!”
    

Epic patst met Unreal Engine 4 op GDC 2016

De jaarlijks terugkerende Game Developers Conference in San Francisco is weer begonnen en om de veelzijdigheid van hun technologie te laten zien, heeft Epic Games een vrij epische video in elkaar gedraaid met beelden van een enorme berg bestaande en aankomende games, die op de bekende engine draaien. Het moge duidelijk zijn, als je spelletjes maakt en je hebt geen zin om zelf een engine te bouwen, dan is Unreal best wel een oké optie.

    

Paragon early access launch trailer

En we blijven even bij Epic, want de ontwikkelaar zet ook flink in op hun retestrak ogende third-person MOBA Paragon. Er is een dikke nieuwe trailer vrijgegeven om te vieren dat de game op deze in Early Access gaat op PC en PlayStation 4. Paragon wordt uiteindelijk free-to-play, maar wie de game vanaf 18 maart alvast in Early Access wil spelen, kan nu voor minimaal €19,99 een Founder’s Pack aanschaffen.

Je kunt je ondertussen ook nog altijd inschrijven voor de open beta, die ergens deze zomer van start gaat. Zo lang hoef je echter niet te wachten, want ook tijdens het ‘Early Access Season’ zullen er al gratis beta weekendjes gehouden worden.

Naast deze launch trailer zijn er op het YouTube-kanaal van Paragon ook speciale Hero Overview video’s verschenen, waarin de skills van elke hero in zijn of haar eigen video kort worden uitgelegd. Hier heb je alvast drie van de in totaal dertien filmpjes, de rest moet je zelf maar even opzoeken!

    

Het leven van een Victoriaanse Austronaut ging niet altijd over rozen


    

Battlezone toont campaign mode

Als je wil weten hoe één van de eerste games voor Sony’s virtual reality-bril zal spelen, dan heeft de Wacht fijn nieuws: er is een nieuwe trailer verschenen voor de PlayStation VR launch titel Battlezone, waarin flitsende gameplay van de ‘dynamic campaign’ getoond wordt. Hierbij wordt ook leuk gespeeld met beelden van de originele arcade game uit 1980.

Wanneer PlayStation VR en Battlezone zullen verschijnen horen we vermoedelijk vanavond al, op Sony’s PlayStation VR persconferentie op de GDC.

     

Sprankelende JPRG I Am Setsuna verschijnt in de zomer

Misschien wel de meest schilderachtige JRPG ooit gemaakt komt naar het Westen! Square Enix heeft bekendgemaakt dat Ikenie to Yuki no Setsuna in de zomer in Europa en Amerika verschijnt en bij ons de titel I Am Setsuna zal dragen.

De game van Tokyo RPG Factory verscheen een maand geleden in Japan voor PlayStation 4 en Vita, maar helaas zullen wij de game niet op Sony’s handheld krijgen. Daar voor in de plaats verschijnt er bij ons een PC-versie, die verkrijgbaar zal zijn via Steam.

     

Eerste gameplaybeelden System Shock remastered

Klaar voor wat mega freaky, ‘dit is niet oké, man’, cyberpunky, retro, sci-fi horror shit om de Wacht mee af te sluiten en je dag lekker mee te beginnen? Mooi! Ontwikkelaar Night Dive Studios heeft even geleden de IP van System Shock weten te bemachtigen en kondigde vorig jaar aan druk bezig te zijn met een heuse remake van de eerste System Shock. Niet lang daarna kregen we de eerste screenshots van dit project te zien en ter gelegenheid van GDC 2016 zijn nu ook de eerste (pre-alpha) bewegende beelden vrijgegeven. Best wel indrukwekkend!

System Shock verscheen oorspronkelijk in 1994 en kreeg in 1999 een vervolg door Ken Levine, waar BioShock in 2007 dan uiteindelijk weer de spirituele opvolger van werd. Op systemshock.com staat vermeld dat System Shock: Remastered Edition binnenkort naar Kickstarter komt. Ondertussen is een andere studio bezig met System Shock 3, onder leiding van System Shock- en Deus Ex-veteraan Warren Spector.

     

Alert, a member of your team has disavowed division affiliation...

 

View post on imgur.com

Tot ziens!

REACTIES (37) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord