64 GB Nintendo Switch-gamecartridge uitgesteld tot 2019 

64 GB Nintendo Switch-gamecartridge uitgesteld tot 2019 2017-12-28T03:45:36
Het gamenieuws is vannacht zo heet dat de kerstkilo’s er vanzelf afbranden, dus pak dat dekentje er bij, kijk even op je kalender om na te gaan welke dag het vandaag ook alweer is en maak je klaar voor: een nodige verbetering in Pokémon GO, VR tot de dood, de inhoud van de Dragon Ball FighterZ-beta en meer. Goedemorgen!

              

Nintendo stelt 64 GB Switch-gamecards uit tot 2019

Slecht nieuws voor iedereen die de grootste Nintendo Switch-games van 2018 wilt spelen zonder extra geheugen te regelen. The Wall Street Journal meldt namelijk dat een verbeterde versie van de gamecartridge, 64 GB in plaats van 32 GB, nog even op zich laat wachten. Hoewel Nintendo de juicy cartridge zo snel mogelijk wilde uitgeven, is het smerige dingetje naar verluidt uitgesteld tot minstens 2019. “Technische problemen” zouden de reden vormen dat het nieuwe cartridge-format nog niet beschikbaar is voor ontwikkelaars en consumenten. Er wordt ook al een tijdje gespeculeerd dat die betere cartridge duurdere games betekent, iets wat wel eens mee zou kunnen spelen in de uitstel. Wanneer we precies de nieuwe cartridges in onze Switches kunnen proppen is onbekend, dat zal waarschijnlijk ook pas in 2019 onthuld worden…

Cartridges

               

90’s FPS-kloon Dusk in januari in Early Access met Episode 2 en mutliplayer

Wie net als de Wacht toen hij of zij opgroeide niet genoeg kon krijgen van het snelle schietgeweld uit shooters uit de jaren ’90 – Redneck Rampage, Quake, etc. – zal waarschijnlijk veel plezier beleven aan Dusk. De eerste episode is al een tijdje beschikbaar, maar er is in de tussentijd het een en ander veranderd aan de game. In plaats van te wachten tot de hele game af is, besloot de ontwikkelaar de shooter toch maar in delen op Steam te zetten. In januari volgen Episode 2 en een open beta van de multiplayermodus, en de game lijkt zijn prijs te houden op 20 euro. 

                  

Pokémon GO’s weersysteem niet meer een ongelooflijke pussy

De afgelopen dagen is de Wacht weer wat vaker op pad met een telefoon in zijn hand, en dat heeft alles te maken met de nieuwe Pokémon die Niantic heeft geïntroduceerd in Pokémon GO. Naast een hele rits aan zakmonsters uit de derde generatie, is ook een geheel nieuw systeem naar de augmented reality-game gebrachtl dit weersysteem is nu eindelijk een belangrijke verandering ondergaan. 

Verschillende weersomstandigheden geven boosts aan de kans op en aanvallen van bepaalde Pokémon-types. Allemaal leuk en aardig, maar waar sommige spelers moeite mee hadden was hoe snel de app meldt dat er “extreme weersomstandigheden” zijn. Die bemoeilijken namelijk het ongestoord najagen van je Pokémon-carrière, maar verandering is hier! Spelers kunnen zelf aangeven of de weersomstandigheden ondanks de waarschuwing toch wel veilig zijn, waarna Pokémon GO er zijn digitale bakkes over houdt. Nu maar hopen dat er geen Pokémon GO spelende kinderen verdwalen in een grote storm…

Totodile

                

Virtual Reality kostte een man in Rusland mogelijk het leven

Er is veel bekend over VR, bijvoorbeeld dat het een meeslependere ervaring is dan welk ‘normaal’ beeldscherm dan ook, en dat je erg zeker van je omgeving moet zijn voor je zo’n headset opzet. Het lijkt erop dat een Russische man in Moskou niet genoeg nadacht over wat er om hem heen stond, want een val op een glazen tafel bleek uiteindelijk fataal. Naar verluidt viel hij onverhoopt op de tafel toen hij rondliep met een VR-headset op zijn hoofd, en waren de wonden zo ernstig dat het direct zijn laatste VR-ervaring werd. Zo blijkt maar dat een lege ‘speelruimte’ geen overbodige luxe is met virtual reality – ongeacht of dit verhaal waar blijkt te zijn of niet. De Wacht heeft in ieder geval al twee versies gelezen; de bovenstaande, en een waarbij de Rus na zijn val in plaats van de alarmdiensten te bellen opstond om verder te spelen alsof er niets aan de hand was. Korreltje zout paraat houden tot de politie meer te weten komt, dus. 

VR op de fiets

                   

Inhoud Dragon Ball FighterZ-beta bekendgemaakt

Als de Wacht een setje drakenballen had, dan wist hij het wel; nog voor Shenron zichzelf kan introduceren of iemand in de wijde omtrek kan imponeren, wenst hij in slaap te vallen en wakker te worden op de dag dat Dragon Ball FighterZ uitkomt. Maar de dragon balls liggen natuurlijk niet op Aarde en 26 januari is nog zo ver, dus het is maar goed dat er een open beta van de fighter aankomt. Ontwikkelaar Arc System Works onthult vannacht wat nieuwe info over die beta. Zo kunnen spelers ervan aan de slag met elf nader te onthullen vechters, in een gamemodus genaamd World Match. Dit is een multiplayer mode, waarin twee mensen op de vuist gaan om hun ranking op het leaderboard te verbeteren. De open beta gaat op 14 januari om 9 uur ’s ochtends van start, en sluit drie dagen later zijn virtuele deuren op hetzelfde tijdstip. De ‘early access’-versie start een dag eerder, 13 januari. 

Dragon Ball fighterz gif

                      

Bandai Namco verkent de moves en mogelijkheden van Tien in Dragon Ball FighterZ

                   

Deus Ex: Mankind Divided en Batman: The Telltale Series zijn PS+-games januari

En dat vraagt natuurlijk om een trailer! 

                    

Eerste blik op India’s nieuwe leider in Civilization VI

Wie nog steeds denkt dat Gandhi de grootste klootzak is die ooit van Indiase bodem is afgekomen, heeft het gruwelijk fout. Ho, we hebben het natuurlijk over Civilization VI, en Gandhi’s bloedlust in die franchise (al valt het de Wacht tot nu toe redelijk mee in Civ VI). Met de nieuwe leider van het land, Chandgragupta, heeft India er een moordmachine bij. Zijn speciale vaardigheden, waaronder het aan het werk zetten van zogenaamde Varu (motherfucking krijgers op motherfucking olifanten), maken Chandgragupta ideaal voor agressieve tactieken, zo schijnt. Chandgragupta - zeg dat eens tien keer snel achter elkaar – is één van de negen nieuwe leiders in de Civ VI-uitbreiding Rise and Fall, waar ook Nederlands eigen Wilhelmina haar opwachting in maakt om ons landje naar glorie te leiden. De langst regerende koning(in) van Nederland en Gandhi’s agressieve wederhelft zijn samen met de rest van de uitbreiding op 8 februari beschikbaar.

               

Mogelijke eerste poster Han Solo-film gespot

               

Dead Dozens eerste gameplaybeelden in hersendodende trailer

Zeg, ken jij de Infection-modus uit Halo 3? Mooi, want dan zal je het concept van Dead Dozen direct begrijpen. Ghouls vs survivors – 1 vs 12 – en iedere speler die doodgaat wordt een zombie. Verwacht geen GOTY, dat kan (en hoeft) ook niet altijd:

                   

Deze Wacht houdt het weer voor gezien, tot Oudjaarsavond! Lateeeehr

Oeps

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord