3DS regioslot gekraakt 

3DS regioslot gekraakt 2015-01-19T00:39:00
Een rustige zondag in gameland, maar er wordt niet stilgezeten. Gespuis kraakt Nintendo's handheld, Microsoft smijt goedmakertjes in het rond, de FBI doet invallen bij Britse hagedissen en Rapture bestaat echt. Klinkt als een klus voor de Nachtwacht.

Achtergrondmuziekje 

Als de Wacht dit hoort krijgt hij gemengde gevoelens van nostalgische extase en gefrustreerde, ongerichte woede. De muzieklevels van de vroegere Rayman games waren stuk voor stuk geweldig en stuk voor stuk afgrijselijk voor een klein jochie om te proberen uit te spelen. 

 

3DS regioslot gekraakt

Het was een besluit waar behoorlijk wat mensen van opkeken: Nintendo's 3DS kreeg, in tegenstelling tot de originele DS, een regioslot. Een groep hackers heeft zich hier over gebogen en dit slot aan stukjes geblazen. Het opmerkelijke aan de hack is dat er geen hardwaremodificatie voor nodig is, en er ook geen flashcart aan te pas hoeft te komen. Het enige dat nodig is, is een SD kaartje. 

De naam van de hack is "regionthree" en staat 3DS eigenaren toe om games uit andere regio's te laden. Je kan ze daarna in je eigen taal spelen als deze beschikbaar is. Regionthree staat bezitters van Ninty's handheld ook toe om de verplichte firmware updates die bij sommige games zitten te omzeilen, waardoor de hack niet van de 3DS verwijderd wordt. 

De hack werkt voor de 3DS, de 3DS XL en de 2DS, maar niet voor de NEW 3DS en NEW 3DS XL. Het werkt alleen voor legitieme, fysieke spellen en je moet een internetverbinding hebben op het moment dat je een spel uit een andere regio opstart. Toch zou het nog steeds goed kunnen dat dit een illegale inbreuk is op Nintendo's hardware. De Wacht is erg benieuwd naar Nintendo's reactie, vooral gezien het feit dat ze de laatste tijd niet bang zijn om een rechtzaakje of twee aan te gaan. 

 

Gratis maand Gold voor Halo: The Master Chief Collection bezitters

Halo: The Master Chief Collection had een launch die ongeveer zo smooth verliep als die van de Apollo 1. Microsoft snapt dat ze nogal wat mensen tegen de haren hebben ingestreken en is begonnen met pleisters plakken. Iedereen die de collectie gekocht heeft en die het spel voor 19 december online gespeeld heeft krijgt een maand gratis Xbox Live Gold van Microsoft. 

Hiernaast krijgen eigenaren van Halo: TMCC een exclusieve in-game nameplate, een unieke avatar, de volledige campagin van Halo 3:ODST en een opgepoetste versie van de map Relic voor Halo 2: Anniversary. Deze zouden in het voorjaar uit moeten komen. 

Hier en daar heeft de Wacht geluiden opgevangen van mensen die geen gratis speeltijd van Microsoft hebben ontvangen. Hoe zit het met jullie? 

 

Neverwinter bèta Xbox One

Neverwinter, de Dungeons and Dragons gebaseerde MMORPG van Arc Games, krijgt een Xbox One closed bèta. Deze opent op 5 februari en loopt tot 8 februari. De game is al anderhalf jaar uit voor de PC, dus het zou ook eens tijd worden. Naar omstandigheden doet het spel het op de PC vrij goed. Alle content die beschikbaar is op de PC zal ook beschikbaar worden in de Xbox One versie. Als je een Gold membership hebt (bijvoorbeeld doordat je The Masterchief Collection kocht) dan kan je de game gratis spelen. Inschrijven voor de bèta kan op de website van Arc

 

Open World gaming

Tof filmpje over de geschiedenis van open world gaming, inclusief een paar oude (en bizarre) titels waar de Wacht nog nooit van gehoord had. 

 

Britse politie arresteert hagedis 

De Britse politie heeft laten weten dat ze vrijdag een nieuwe arrestatie hebben verricht in de zaak rondom de cyberaanvallen op PSN en Xbox Live tijdens de feestdagen. Mocht het je op de een of andere manier ontgaan zijn: een aantal hackers legden toen PSN en Xbox Live plat, waardoor een hoop gamers hun kerstdagen opeens niet meer online in hun geliefde games konden doorbrengen. De DDOS-aanval werd later opgeëist door de hackersgroep/etterclub Lizard Squad. 

De arrestatie vond plaats in Southport, Merseyside, in samenwerking met de FBI. De politie liet tevens weten dat de arrestatie plaatsvond vanwege 'swatting', de 'grap' waarbij iemand valse informatie aan de politie doorgeeft om te zorgen dat een SWAT-team bij iemand de deur intrapt. Of de gearresteerde daadwerkelijk een lid van Lizard Squad is is nog niet bekend, maar de Wacht zou er niet vreemd van opkijken. 

 

The Last of Us: Left Behind analyse 

Deze kerel bekijkt The Last of Us: Left Behind eens goed en onthult toffe verborgen betekenissen en andere kleine mysteries. Verrekte fijn kijkvoer, vooral als je fan bent. SPOILERS! 

 

Nieuwe Driveclub track en auto onthuld 

In het onderstaande filmpje zie je de laatste Japanse track die morgen naar Driveclub komt, genaamd Goshodaira. In totaal komen er vijf Japanse tracks bij in de update. Ook is er de nieuwe McLaren 650S bolide te zien. De Wacht vindt het sexy. 

 

BioShock aquarium

Whoa, check dat gecrashte vliegtuigje bovenop! 

 

The Order: 1886 before and after

Tja, het is een beetje mierenneuken maar je komt er niet onderuit. 

 

Later!

REACTIES (54) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord