28 jaar oude, gecancelde game Clockwork Aquario komt naar PS4 en Switch 

28 jaar oude, gecancelde game Clockwork Aquario komt naar PS4 en Switch 2020-06-06T04:09:48
EA Play Live en Steams Game Festival worden uitgesteld, maar dat mag de Nachtwachtpret niet drukken! In ander gamenieuws: een 28 jaar oude, gecancelde game komt naar PS4 en Switch, gameplay van Total War: Troy, een verhaaltrailer voor Focus Home Interactives Warhammer 40K-game en meer. Goedemorgen!

28 jaar oude, gecancelde game Clockwork Aquario komt naar PS4 en Switch

Het komt niet vaak voor dat een game van meer dan 20 jaar oud, die überhaupt nog nooit het daglicht heeft gezien, naar huidige consoles wordt geport. Toch is dat precies waarvoor uitgevers Strictly Limited Games en ININ Games de handen ineen slaan, voor Westone Bit Entertainments arcadegame getiteld Clockwork Aquario om precies te zijn. De kleurige platformer komt naar PS4 en Nintendo Switch (zowel digitaal als fysiek), maar een exacte releasedatum hebben we niet.

De ontwikkeling van Clockwork Aquario startte in 1992 en de game ging de boeken is als de laatste game die Westone Bit Entertainment ooit zou maken. De 2D-graphics zouden de grenzen van de Sega System 18 moeten opzoeken, maar de opmars van 3D-games stak daar een stokje voor. Dat Strictly Limited Games en ININ Games uitgerekend voor deze 28 jaar oude game gaan, is opmerkelijk. Hij werd immers nooit afgemaakt, en dat betekent ook dat er een hoop assets missen en er werk aan de winkel was. Hiervoor wilde de studio zoveel mogelijk mensen die ook in 1992 aan de game werkten erbij betrekken, en dat gebeurde onder andere met chief programmer Takanori Kurihara, bedenker Ryuichi Nishizawa en componist Shinichi Sakamoto. Veel geluidseffecten, muziek en graphics waren niet uit de incomplete bronversie te krijgen, maar zo lijkt het alsnog een authentieke ervaring te worden. Of Clockwork Aqauario ook echt zó tof is om al dat werk te verantwoorden… Tja, doet dat er nu nog toe?

Clockwork Aquario

Clockwork Aquario

Clockwork Aquario              

EA verschuift EA Play Live naar 18 juni

Het was door de coronacrisis al een trend om game-gerelateerde events te cancelen of door te schuiven, en de uitstelgolf gaat door. Nu om ruimte te geven aan ‘belangrijke conversaties en belangrijke stemmen overal ter wereld’, aldus EA, die het uitstelnieuws via Twitter aftrapt met EA Play Live. Hun E3-achtige showcase zal een weekje op zich laten wachten en vindt nu plaats op 19 juni, om 01:00 uur Nederlandse tijd – vanzelfsprekend gebeurt dit digitaal.  

Eerder deze week kondigde EA’s CEO Andrew Wilson al aan dat het bedrijf enkele dingen zou ondernemen in de strijd tegen racisme, waaronder een donatie van een miljoen dollar aan verscheidene organisaties. Het Madden NFL 21-onthullingsevenement, dat 1 juni plaats moest vinden, werd eerder al uitgesteld. Maar wat ze tijdens EA Play Live willen laten zien is nog een raadsel, vast nog meer ‘leuks’ naast FIFA 21, NHL 21 en Medal of Honor: Above and Beyond.  

              

Summer Games Done Quick 2020 vindt online plaats

Het is geen uitstelnieuws, maar zal voor sommigen wel een beetje zo aanvoelen: Summer Games Done Quick 2020 wordt een online evenement. Jep, geen volle zaal vol enthousiaste nerds die schreeuwen om razendsnelle manoeuvres in de leukste en kutste games ooit, maar waarschijnlijk een grote verzameling aan webcams verdeeld over de wereld – met alsnog een hoop enthousiaste nerds die schreeuwen om razendsnelle manoeuvres in de leukste en kutste games ooit. Best logisch, deze beslissing, aangezien de coronacrisis nog zeker niet achter de rug is. Daarnaast liet de benefieteditie Corona Relief Done Quick al zien dat een speedrun-evenement via Twitch ook zeer vermakelijk is, dus kom maar door! SGDQ 2020 stond oorspronkelijk gepland voor deze maand, maar werd uitgesteld tot 16 tot en met 23 augustus, en die data blijven onveranderd. 

           

Zomereditie Steam Game Festival een weekje uitgesteld naar 16-22 juni

Nou, nog eentje dan, en dan zijn we klaar met het uitstelnieuws: Steam Summer Game Festival zal van 9-16 juni verschuiven naar 14-22 juni, een weekje dus. Valve maakt dit bekend via een wel heel kort persbericht, waarin puur en alleen deze mededeling staat. Tekst en uitleg is er dus niet, maar heel verrassend is het nieuws natuurlijk niet als je nagaat wat er op dit moment gebeurt aan de andere kant van de oceaan. 

Steam Game Festival
                 

Beta Xbox Store op PC voegt mod-support toe

Een veelgehoorde klacht over de Xbox Store op PC is toch wel het gebrek aan mod-ondersteuning. En terecht, want bij veel games zijn mods erg belangrijk; soms zijn het bug fixes, soms nachtmerrievoedsel en soms waanzinnig meeslepende uitbreidingen die aanvoelen als officiële content. Toch wel cruciaal voor de levensloop van sommige PC-games, en dat lijkt ook Microsoft in te zien. In de nieuwste betaversie van de Xbox Store is te zien dat de eerste loodjes gelegd worden, maar de mod-ondersteuning staat nog wel in de kinderschoenen en het kan dus nog even duren voordat men daadwerkelijk mods kan up-/downloaden. De Xbox Beta-client is nu tevens volledig gebouwd op React Native-architectuur, inclusief nieuwe lay-out, betere animaties en al met al een fijner design.

De enige game die je tot nu toe kunt vinden met mod-ondersteuning is Into the Breach; op de winkelpagina kun je ‘Enable mods’ selecteren, waardoor mods voor die specifieke game beschikbaar worden. Ze lijken vooralsnog niet beschikbaar te worden op de Xbox Store zelf, dus je moet de mods wel nog ergens anders zien te downloaden (bijvoorbeeld via Nexusmods). Nu is het dus nog een omslachtige manier om mods te managen, maar dat zal in de toekomst waarschijnlijk veranderen; met de aankondiging van Paradox Mods nog in het achterhoofd is het aannemelijk dat Microsoft nog lang niet klaar is op de modmarkt. Gelukkig maar, want als je nog nooit tientallen uren van je leven bent kwijtgeraakt met het secuur uitkiezen van mods om vervolgens de game tien minuten te spelen, heb je niet geleefd. 

Xbox Store beta mods
               

De Cyberpunk 2077 Xbox One X Special Edition bevat ook de eerste DLC

De speciale Cyberpunk 2077-editie van de Xbox One X wordt nét iets specialer, want Xbox en CD Projekt Red hebben bekendgemaakt dat er nog een extraatje bij de bundel zit: de eerste Cyberpunk 2077-DL. Dat is dus bovenop de unieke console – de laatste ‘speciale variant’ van de Xbox One X met een beperkte oplage van 45.000 exemplaren –, bijpassende controller en een kopie van Cyberpunk 2077. Het is onbekend wanneer de eerste DLC uit zal komen, en ook weten we niet wat we er van kunnen verwachten, maar CD Projekt Red zei eerder al dat de grootte van de Cyberpunk-DLC te vergelijken is met die van The Witcher 3.

Cyberpunk 2077
                  

Overcooked gratis op Epic Games Store (tot en met 11 juni)

Overcooked free epic games
                    

Een eerste blik op de gameplay van Total War: Troy


                

Duik in het verhaal van Focus Home Interactives Warhammer 40K-game Necromunda: Underhive Wars met nieuwe trailer


                   

Retro drugtrip Tchecho in the Castle of Lucio nu uit op PS4 en Xbox One


                    

Tuinieren in Path of Exile met de Harvest-uitbreiding 

Speelbaar vanaf 19 juni! 


                 

Fell Seal: Arbiter’s Mark-trailer voor DLC getiteld Missions and Monsters 


               

Desperados III – Miniature trailer


               

The Wizards – Dark Times lanceringstrailer (VR)


             

The Outer Worlds – Nintendo Switch-lanceringstrailer

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord