16 minuten Dark Souls III gameplay vanaf gamescom 

16 minuten Dark Souls III gameplay vanaf gamescom 2015-08-06T02:06:38
Man, wat een nieuws vanaf gamescom! De Wachtster moest haar gebruikelijke trailers en memes zelfs skippen om jullie zo goed mogelijk te voorzien van nieuws... Maar vooruit, het is het waard! Lees snel verder als je ook zo benieuwd bent naar Dark Souls 3, Hearthstone, Final Fantasy XV, Tomb Raider en meer toppers. <3

Cats <3

   

16 minuten Dark Souls III gameplay vanaf gamescom

Uiteraard staat deze N8W8 boordevol gamescom gerelateerd nieuws. Zo hield Blizzard vandaag een praatje, streamde EA een persconferentie en sprak men bij Square Enix uitgebreid over Final Fantasy XV. De keuze uit al dit nieuws was voor de Wachtster daarom letterlijk reuze. Hetgeen haar het eerst in het oog sprong, zijn echter de nieuwste Dark Souls III beelden.

Tijdens hun gamescompersconferentie liet Microsoft gister al de eerste Dark Souls III gameplay beelden zien, maar waarom zou je genoegen nemen met 2 minuten als je ook gewoon 16 minuten vanaf de showfloor kunt checken!

Ook heeft de Wachtster nog wat aanvullende beelden gevonden, waarin je de Dancer of the Frigid Valley baas in actie ziet.

Dark Souls III verschijnt begin 2016 voor PC, PS4 en Xbox One.

   

Dragon Age: Inquisition krijgt 11 augustus nieuwe DLC - The Descent

Voor iedereen die klaar is met The Witcher 3: Wild Hunt en snakt naar de volgende dosis RPG heeft de Wachtster goed nieuws! BioWare heeft vandaag nieuwe singleplayer DLC aangekondigd voor Dragon Age: Inquisition. Het beste nieuws moet echter nog komen… Deze content met de titel The Descent is vanaf volgende week al te checken!

In The Descent DLC voor Dragon Age: Inquisition duiken we als vanouds de Deep Roads in. Wanneer een mysterieuze aardbeving Thedas bedreigt, moet de Inquisitor de bron van alle ellende opsporen. En dat zal in de Deep Roads natuurlijk gepaard gaan met heel veel darkspawn. Gelukkig krijg je hierbij hulp van meerdere nieuwe personages.

The Descent is na Jaws of Hakkon de tweede singleplayer DLC voor Dragon Age: Inquisition.

Vanaf 11 augustus mogen we dankzij The Descent de grootste dungeon tot dusver in Dragon Age: Inquisition verkennen. De DLC verschijnt overigens niet meer op de vorige generatie consoles en is dus alleen te checken op PC, PS4 en Xbox One.

   

Hearthstone krijgt nieuwe mechanic – Diablo 3 30 miljoen keer verkocht - Overwatch trailers

Morgen zit de Wachtster om 18 uur startklaar om jullie van info te voorzien over die nieuwe World of Warcraft-uitbreiding, maar ook vandaag is er al het een en ander te melden over de games van Blizzard. Vanmiddag hield de ontwikkelaar tijdens gamescom namelijk een zogenaamde media briefing, waarin onder meer aandacht was voor Hearthstone, Diablo 3 en Overwatch.

Laten we eens beginnen met Hearthstone. Blizzard komt met een geheel nieuwe gameplay mechanic voor ons favoriete kaartspelletje: jousting. Deze mechanic wordt geïntroduceerd op de kaarten van de nieuwe Hearthstone-expansie, The Grand Tournament. Een speler die een joust kaart trekt, summont zowel een minion uit zijn eigen dek als uit die van de tegenstander. De minion met de hoogste manakosten wint, en als dit de minion is van de speler die de joust gestart is, ontvangt deze de bonus op de betreffende kaart. Er werden tijdens de gamescom briefing een paar kaarten onthuld, waaronder bijvoorbeeld de Master Jouster die de speler taunt en divine shield geeft.

Een andere verandering die Hearthstone met de komst met The Grand Tournament zal ondergaan, betreft de komst van de Highest Rank Bonus, waardoor mensen die graag ranked potjes spelen minder bang hoeven zijn keihard naar beneden te donderen in het geval van een paar keer verlies. Het werkt zo: de Quest Log houdt je hoogst behaalde rank bij en aan het einde van de maand ontvang je aan de hand hiervan een bonus. The Grand Tournament-uitbreiding voor Hearthstone wordt deze maand nog verwacht.

En dan over tot het Diablo 3 nieuws. Uitgever Activision Blizzard liet vandaag weten dat actie RPG al meer dan 30 miljoen keer verkocht is. Dit aantal is in iets meer dan 3 jaar tijd behaald, aangezien die game in mei 2012 verscheen. Diablo 3 was al een poos de best verkochte PC-game allertijden, en heeft het record met dit nieuwe aantal nog steviger neergezet.

Diablo 3

Om het helemaal af te maken dan ten slotte ook nog effe wat aandacht voor Overwatch in de vorm van 2 filmpjes. In de eerste maken we kennis met het nieuwste karakter in deze Blizzard-game, en in het tweede krijgen we een preview van twee maps (Volskaya Industries en Numbani). De bèta van Overwatch wordt deze herfst verwacht.

   

Final Fantasy XV gameplay beelden en meer vanaf gamescom

Zoals de Wachtster aan het begin van deze N8W8 al aangaf, heeft ze braaf voor jullie naar de Final Fantasy XV Active Time Report gekeken. En dat was de moeite best even waard, aangezien er best wel interessante details werden vrijgegeven en wat gameplay werd getoond. Zo zagen we hoe protagonist Noctis met zijn party stuit op een Malboro… Zonder happy ending.

Ook eerder vandaag werden jullie op onze glorieuze website al getrakteerd op een trailer. Deze was vanavond wederom te zien, maar nu aangevuld met details over het achtergrondverhaal in Final Fantasy XV.

The events of Final Fantasy XV begin 15 years after the events depicted in the "Dawn" trailer, released last night. The trailer shows King Regis holding the young Prince Noctis, standing in the rain beside his car and holding a sword. Final Fantasy XV's story begins with political conflict. Noctis' kingdom of Lucius is days away from signing an armistice with the kingdom of Nifelheim. Prior to the treaty signing, Noctis leaves for the imperial province of Tenebrae, where he will formalize Lucis' union with the state through his marriage to the Lady Lunafreya. This peace offering turns out to be a ruse, and the imperial city's army seizes Lucis' throne and its sacred crystal. On his way to Tenebrae, Noctis learns that he, his father, and Lunafreya are all believed to be dead. Noctis sets out with his three companions--Ignis, Gladiolus, and Prompto--to set things right and fulfill his destiny.

Tijdens de Active Time Report die live vanaf gamescom werd uitgezonden sprak director Hajime Tabata aansluitend over de aanhoudende pogingen van het team om een airship toe te voegen aan de game.

“If the height that the airship can fly is limited, then it would technically be possible. There is a good chance it will be in the game and at least fly at bird’s height. If it’s not in the base game, I want to have it released after the game launches as downloadable content.”

Verder sprak Tabata over het Cross Chain combo systeem, waar momenteel nog druk aan gesleuteld wordt. Zo zal er in de uiteindelijke game een derde type zijn die we nog niet gezien hebben in de Episode Duscae demo. Daarnaast belooft Final Fantasy XV de slechtste slechterik ooit te krijgen en staat het verhaal in het teken van de banden tussen vrienden, en vader en zoon. Ten slotte liet Tabata weten dat de 3 figuren aan het einde van de vorige trailer geen Eidolons zijn (de monsters die Noctis kan summonen). Wat het dan wel zijn, blijft nog even geheim…

Final Fantasy XV

Ondanks alle hoop vanuit de fanbase dat Square Enix tijdens gamescom met een releasedatum voor Final Fantasy XV zou komen, is men nog niet zo ver deze te onthullen. De volgende Active Time Reports zullen plaatsvinden tijdens PAX Prime en de Tokyo Game Show. Wellicht volgt dan ook verdere info over de komende demo van Final Fantasy XV… Of misschien dus zelfs over die releasedatum.

   

Tomb Raider wordt trilogie

In 2013 maakte we kennis met Lara Croft in haar jonge jaren. Deze reboot van de Tomb Raider-franchise bleek uiterst succesvol. Niet zo gek dus, dat we inmiddels massaal met smart zitten te wachten op deel 2 (Rise of the Tomb Raider) dat afhankelijk van je platform dit jaar of volgend jaar verschijnt.

Square Enix Americas opperhoofd Phil Rogers kijkt echter graag nog verder in de toekomst. Zo liet hij zich vandaag tijdens gamescom ontvallen dat er ook nog een derde Tomb Raider-game aankomt. Oftewel: de reboot wordt een heuse trilogie! Eigenlijk werd Rogers slechts gevraagd naar alle ophef omtrent de (timed) exclusiviteit van Rise of the Tomb Raider, maar hij vond het blijkbaar meteen tijd voor een primeurtje:

"We believe first and foremost this is the right thing to do with Tomb Raider right now. What it's done for the sake of the studio and the next beat with the Tomb Raider trilogy... But the backlash is--we've watched carefully and we believe it's the right thing to do."

Ondanks dat Square Enix en Crystal Dynamics tot dusver nog niet met zoveel woorden hadden gezegd dat deze Tomb Raider-reboot een trilogie zou vormen, had men in 2012 al wel laten doorschemeren dat er meerdere games nodig zouden zijn om Lara haar verhaal te vertellen.

Rise of the Tomb Raider

Het is echter volgens Rogers niet zeker dat ook de derde Tomb Raider-game weer eerst op Xbox zal verschijnen. Het is in ieder geval niet de bedoeling een Xbox IP van de franchise te maken. Hij ziet de keuze voor Rise of the Tomb Raider als een hoofdstuk in de geschiedenis en stelt dat per game gekeken moet worden wat de beste keuze is.

Rise of the Tomb Raider is vanaf 13 november te checken op Xbox One en Xbox 360. De game verschijnt in 2016 op PC en PS4.

Nog niet genoeg Lara? Check dan hier ook nog de Rise of the Tomb Raider-beelden die we eerder voor jullie verzamelden.

   

The Legend of Zelda: Triforce Heroes heeft releasedatum

En dan ten slotte nog een fijne bevestiging! The Legend of Zelda: Triforce Heroes is vanaf 23 oktober te checken op je 3DS.

The Legend of Zelda: Triforce Heroes

Nintendo laat er geen gras over groeien… Tijdens de E3 maakten we kennis met deze 3-man puzzelaar en krap 4 maanden later is The Legens of Zelda: Triforce Heroes dus al gewoon speelbaar! Mocht je trouwens effe zonder 2 (online) vrienden zitten dan is de game ook gewoon speelbaar met AI. Die waarschijnlijk trouwens wel gewoon netjes meewerken en jouw de leukste outfits gunnen…

   

Memes en... Trailer overvloed?

Er was zo belachelijk veel nieuws vandaag dat de Wachtster een karrenvracht achter heeft gelaten voor de hardwerkende stagiairs. Toch wilde ze jullie zo op de valreep nog effe verblijden met 2 kakelversche trailers. Vandaag daarom in memes en trailer overvloed de trailers van Divinity: Original Sin en Star Wars: The Old Republic.

Lekker koesen en nog een fijne gamescom!

REACTIES (45) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord