125 miljoen CoD-spelers sinds 2010 

125 miljoen CoD-spelers sinds 2010 2014-11-25T15:14:06
Call of Duty is nog altijd immens populair, zo populair zelfs dat de laatste 4 jaar er maar liefst 125 miljoen gamers een game uit de serie hebben gespeeld. In het Verenigd Koninkrijk kennen ze echter een andere grote titel, namelijk GTA V. Verder vind je in deze Nachtwacht woorden als Far Cry 4, Total War en Quantum Break.

Kitten in shock

 

GTA V best verkochte game ooit in Verenigd Koninkrijk.

Iedereen kent het Verenigd Koninkrijk wel. Het is namelijk die groep landen waar de helft van Schotland maar al te graag afscheid van neemt. Toch lijken de landen op één gebied wel te zijn verenigd, want nog nooit zijn er zoveel mensen in de landen bereid geweest om gezamenlijk een en hetzelfde computer entertainment product te kopen. Grand Theft Auto V mag zich sinds deze week het best verkopende computerspel in Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland samen noemen.

Het vorige record dateert uit 2012, want toen kwam het massaal verkopende Call of Duty: Black Ops II uit. GTA V was al dichtbij het record, maar heeft door de release op de PS4 en Xbox One de titel nu echt weten over te nemen. In het Verenigd Koninkrijk had de game al het record van de hoogste omzet in de eerste week en aller tijden te pakken. Het aantal verkochte stuks komt er nu dus bij. Het nieuws kwam samen naar buiten met de wekelijkse verkoop top 10 in de UK. De verkoop top 10 ziet er deze week als volgt uit:

  1.  GTA 5 (Rockstar)
  2.  Far Cry 4 (Ubisoft)
  3.  Call of Duty: Advanced Warfare (Activision)
  4.  FIFA 15 (EA)
  5.  Dragon Age: Inquisition (EA)
  6.  Assassin’s Creed: Unity (Ubisoft)
  7.  WWE 2K15 (Ubisoft)
  8.  LEGO Batman 3: Beyond Gotham (Warner)
  9.  Minecraft: PlayStation Edition (Sony)
  10.  Halo: The Master Chief Collection (Microsoft)

Het spel Far Cry 4 wist ook een goede prestatie te leveren. Zo is de game in de eerste week vaker verkocht dan welk ander deel binnen de serie. Dragon Age: Inquisition maakt net als Far Cry 4 zijn debuut in de top 10, maar moet oudere games als Call of Duty: Advanced Warfare en FIFA 15 voor zich dulden. Aan het cijfer van Wouter zal het niet hebben gelegen.

GTA V

Tot slot zijn er ook twee negatieve nieuwsfeiten na aanleiding van de verkoopcijfers in de UK. Watch Dogs voor de Wii U heeft namelijk minder stuks verkocht dan FIFA 13, ja FIFA 13. Voor Sonic Boom was overigens ook weinig goed nieuws te melden. De game rondom het voormalige boegbeeld van SEGA wist zich niet bij de beste veertig verkopende games te scharen en is daarmee ook erg teleurstellend. Third-party games en Nintendo blijft een slechte combinatie. Gelukkig komt de Japanse spelletjesmaker deze week met een eigen titel die waarschijnlijk wel bovenaan de lijst komt te staan. OMG SMASH!

 

Zo is outpost in Far Cry 4 overnemen een eitje!

 

 

Total War Attila uit op 17 februari

De echte real-time strategy fans kunnen maar beter hun real-time kalender erbij pakken en  17 februari  omcirkelen als de dag waarop SEGA Total War Attila naar de winkels brengt. In de game probeer je Rome te beschermen tegen een duistere vorst die een cavalerie van een miljoen eenheden tot zijn beschikking heeft. Als dat nog niet erg genoeg is, speelt de game zich ook af in een apocalyptische setting.

Total War Attila

Omdat de Wacht van de Total War series geen kaas heeft gegeten, en dat terwijl hij extreem veel kaas eet, gaat hij nu in iets algemenere termen verder. Iedereen die de game pre-ordert, krijgt de eerste DLC gratis. Deze kost voor iedereen die de game niet gereserveerd heeft €7,49. De extra content bevat drie speelbare facties namelijk: The Danes, The Jutes en The Geats.

Total War Attila krijgt ook een special edition met daarin een dubbelzijdige poster, een biografie over Attila the Hun en de DLC met de drie extra facties. Vanaf 17 februari is de game te spelen op de PC. Wie heeft er hier allemaal zijn real-time kalender op die dag omcirkeld?

 

Captain Toad krijgt 30 seconden zendtijd

Nintendo heeft de tv-reclame van Captain Toad: Treasure Tracker vrijgegeven. 30 seconden aan gameplay beelden van een kleurrijke boel.

 

Far Cry 4 niet native 1080p op Xbox One.

De resolutie verschillen tussen de PS4 en Xbox One zijn al langere tijd een hot topic. Het zijn namelijk die drie pixels die je niet opmerkt die ervoor zorgen dat je console geweldig is, óf gefabriceerd wordt door Microsoft. Ubisoft had zich bij Assassin’s Creed Unity duidelijk uitgesproken dat zowel de PS4 als de Xbox One versie op 900p zouden draaien. Bij Far Cry 4 was het echter opvallend stil rondom de resolutie van de versie voor de nieuwste Microsoft console.

Far Cry 4

Eurogamer heeft alle versies van de game eens flink getest en zij zijn er achter gekomen dat de Xbox One versie een resolutie van 1440x1080p weergeeft die wordt geüpscaled naar 1920x1080p. De PS4-versie draait wel op native 1080p. Alleen een getraind oog ziet al snel de verschillen, maar het voordeel van de lagere resolutie is dat frame-rate nog stabieler is dan de PS4-versie, want die laat nog wel eens een frame schieten als er teveel op het scherm gebeurt.

De conclusie van de site laat weten dat ondanks het ontbreken van een hoeveelheid pixels de game een geweldige aankoop blijft. Die conclusie had Jan trouwens vorige week al voor ons getrokken (hihi).

 

Natuurdocu over GTA V natuur

Een gamer heeft een natuurdocumentaire gemaakt over de natuur in Los Santos. 

 

125 miljoen Call of Duty-spelers sinds 2010

De infographic is een populaire manier om statistieken op een sexy manier te presenteren. Vandaag is het de beurt aan Activision want zij presenteren een infographic met daarin gegevens over Call of Duty. De meest indrukwekkende statistiek is zonder twijfel het aantal spelers dat de serie heeft gehad sinds 2010, dat zijn er namelijk meer dan 125 miljoen. Activision vergelijkt dat aantal met de populatie van de 30 grootste Amerikaanse steden samen. Voor een Nederlander is het aantal van 125 miljoen beter te vergelijken met het aantal boenbeurten dat nodig is om het toilet echt schoon te maken nadat Wouter een grote boodschap heeft afgeleverd.

COD stats

Over Advanced Warfare zijn nu ook de eerste statistieken bekend. Zo is er in de eerste week al meer dan 5 miljoen uur aan gameplay van het spel bekeken op Twitch. In de eerste 14 dagen is er met het exoskelet een afstand afgelegd die gelijk is aan 230 tripjes naar de maan.
Activision lijkt er met de cijfertjes alles aan te willen doen om iedereen ervan te overtuigen dat Call of Duty nog altijd een verdomd populair spel is, zelfs als er zoiets bestaat als GTA V. De belangrijkste cijfers, de verkoopcijfers, worden helaas niet gegeven door Activision.

 

Zo bepaal je wat er wordt gegeten!

Eten?

 

Quantum Break krijgt grote namen

Waarschijnlijk ging je ervan uit dat ook Quantum Break voornamelijk gebruik gaat maken van de acteertalenten van Troy Baker en Nolan North. Of die erin zitten is niet duidelijk, maar wel weten we dankzij een tweet van de studio dat Dominic Monoghan (Merry, Lord of the Rings) en Shawn Ashmore (Iceman, X-men) een rol in de game vertolken. Het zijn niet de grootste namen die we in lange tijd hebben gehoord, maar het is wel leuk dat filmacteurs een uitstapje maken naar een game.

Quantum Break is een third-person actie game van de makers van Alan Wake. De game moet de grote nieuwe ip voor de Xbox One worden en dus verwachten wij veel van het spel. In Quantum Break kan de speler de tijd beïnvloeden. De game van Remedy Entertainment moet ergens in 2015 uitkomen en krijgt ook een tv-serie die per persoon kan verschillen. De keuzes die je in de game maakt worden namelijk meegenomen naar de tv-serie.

 

Oogcontact is altijd lastig

Tom Cruise

Slaap lekker!

REACTIES (50) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord