100 miljoen downloads voor Call of Duty: Mobile en Outer Wilds naar PS4  

100 miljoen downloads voor Call of Duty: Mobile en Outer Wilds naar PS4 2019-10-09T00:03:04
Zit jij al tot over je oren in Call of Duty Mobile? Dan ben je niet de enige. De game schijnt al meer dan 100 miljoen keer te zijn gedownload en dat is een record voor een mobiele titel. Er is meer dan Call of Duty, zo komt de Outer Wilds naar PlayStation 4. Nóg meer? Dat kan, lees verder in deze dikke vette N8W8.


luiaard
   

Goedemorgen allemaal! Terwijl je Wacht nog even moet verwerken hoe slecht de film Kitchen was (en hoe heftig Pac filmfestival, poeh!) is ondertussen alweer 9 oktober aangebroken. De dag waarop in 1967 voor het eerst bloot op televisie te zien was: Phil Bloom was naakt in Hoepla op de VPRO. En de dag waarop Che Guevara in 1967 is overleden.

naked
   

100 miljoen downloads voor Call of Duty: Mobile

Je Wacht gaat zich er niet aan wagen het getal uit te schrijven, maar Call of Duty: Mobile heeft al meer dan 100 miljoen downloads gehaald in zijn eerste week. Reuters schrijft dat de mobiele variant van Call of Duty een van de grootste mobiele gamelaunches ooit is. PUBG had 26 miljoen downloads en Fortnite 22 miljoen downloads in de eerste week na uitgave. Zelfs Mario Kart Tour met zijn 90 miljoen downloads en Pokémon Go met 85 downloads weten daar niet overheen te gaan. Indrukwekkende aantallen.

cod
   

Outer Wilds komt nog deze maand naar PlayStation 4

Op 15 oktober komt Outer Wilds uit op PlayStation 4. Deze game, gemaakt door Annapurna Interactive, neemt je mee in een open-wereld waarin je een astronaut bent. De planeet waarop je je bevindt ontploft na 22 minuten en dan herstart het spel. Je komt dan achter steeds meer geheimen en er ontstaat een verhaal van mysteries die allemaal iets met elkaar te maken blijken te hebben, zo belooft producent Kelcey Rice van Mobius Digital. De game is, niet geheel verrassend, geïnspireerd door Applo 13 en 2001: A Space Odyssey. Nou HAL, start de trailer maar in:


   

Valve bestolen: 40.000 dollar aan games en meer weg

Een man in Bellevue wordt voor de rechter gesleept omdat hij zou hebben ingebroken in het hoofdkantoor van Valve. Hij zou daar voor maar liefst 40.000 dollar aan games en toebehoren hebben gestolen. De 32-jarige man is vaker voor inbraken opgepakt, maar liep nu tegen de lamp toen hij bij de Amerikaanse gamewinkel GameStop poogde de gestolen goederen te verkopen. Niet cool man.

boos
   

Schrikbarend hoge PC-eisen Star Wars Jedi: Fallen Order 

Aan de andere kant wilde de verdachte van het nieuws hierboven waarschijnlijk wat onderdelen hebben voor zijn pc. Die zal hij namelijk wel nodig hebben als hij Star Wars Jedi: Fallen Order wil spelen. De aanraden PC-vereisten doen kaakjes naar beneden vallen:

Minimum Requirements:

 • OS: 64-bit Windows 7/8.1/10
 • Processor (AMD): FX-6100 or Equivalent
 • Processor (Intel): i3-3220 or Equivalent
 • Memory: 8 GB
 • Graphics card (AMD): Radeon HD 7750 or Equivalent
 • Graphics card (NVIDIA): GeForce GTX 650 or Equivalent
 • DirectX: 11 Compatible video card or equivalent
 • Hard-drive space: 55 GB


Recommended Requirements:

 • OS: 64-bit Windows 7/8.1/10
 • Processor (AMD): Ryzen 7 1700 or Equivalent
 • Processor (Intel): i7-6700K or Equivalent
 • Memory: 16 GB
 • Graphics card (AMD): RX Vega 56 or Equivalent
 • Graphics card (NVIDIA): GTX 1070 or Equivalent
 • DirectX: 11 Compatible video card or equivalent
 • Hard-drive space: 55 GB

Dat is veel geheugen. Heel veel geheugen. Eerst werd er zelfs gerapporteerd dat het 32GB zou zijn, maar dat is inmiddels 16GB gebleken. Ter referentie: Gears 5 en Resident Evil 2 hebben maar 8GB nodig. De overige specificaties vallen gelukkig wel mee, maar om met de woorden van Qui-Gon Jinn te spreken: er zal altijd een grotere vis zijn.

ewok
   

Lekker schelden in de nieuwe trailer van Zombieland 2

Oh my god we’re back again! Het is misschien wel de briljantste zin uit de historie van de popmuziek. Perfect dus dat die wordt gebruikt om de nieuwe trailer van Zombieland: Double Tap in te leiden. Veel plezier met deze scheldkannonade: 21 november is deze flick met daarin onder andere Woody Harrelson en Emma Stone in de bios.


   

Dit zijn de eerste 11 minuten van Afterparty

Je Wacht heeft er al vaker over geschreven, want deze game staat op haar verlanglijstje: Afterparty. IGN heeft nu de eerste elf minuten van het drink-Satan-onder-de-tafel-spel op YouTube gezet en dat ziet er best grappig uit. Wel erg veel gepraat. 29 oktober verschijnt Afterparty op Xbox One, PC en PlayStation 4. Er komt later ook een Switch-versie.


    

Overwatch-, World of Warcraft- en Hearthstone-fans roepen op tot boycot van Blizzard

Blizzard heeft zich de afgelopen dagen niet van zijn beste kant laten zien door een professionele Hearthstone-speler te bannen voor het ondersteunen van de protesten in Hong Kong. Tenminste, dat vinden diverse gamers. Zij hebben online hun steun uitgesproken voor de speler, Blitzchung genaamd. Sterker nog, de hashtag #BoycottBlizzard is in het leven geroepen om duidelijk te maken dat mensen het niet oké vinden wat het gamebedrijf heeft gedaan. Volgens Blizzard heeft Blitzchung echter een competitie-regel overtreden, namelijk dat hij met zijn acties een groep van het publiek tegen zich in het harnas heeft gejaagd en Blizzards Imago heeft geschaad. Nu schijnen mensen zelfs hun World of Warcraft-lidmaatschappen op te zeggen omdat ze het niet oke vinden wat Blizzard heeft gedaan.

not okay
    

Deze worstelaar laat zijn Switch niet los tijdens de wedstrijd

LeRoy Green is een worstelaar van House of Glory en hij is enorm gedreven om te winnen. Dat zie je alleen niet helemaal aan hem, want in de ring lijkt hij heel ontspannen op zijn Switch te spelen. Wordt hij echter aangevallen, dan springt hij met gemak -en nog steeds met die Switch in zijn handen- tegen zijn vijand aan. Zeker iets om beter te bekijken, wat onder andere kan op het Twitter-account @jocay19. Enjoy! Leuk weetje: de come-upmuziek van de beste man is Sonic the Hedgehog-muziek. Van alle markten thuis, die jongen.

leroy
   

switch
   

Day and Night lijkt een grappige vallende-blok-game

Zou LeRoy ook wel een potje Day and Night willen spelen? De aankondigingstrailer van het spel voor Switch is net onthuld, maar het spel komt al heel binnenkort uit op de Nintendo-console, namelijk 22 oktober.


   

Robert Downey Jr heeft ook nog wat te zeggen op Martin Scorsese

De geprezen regisseur Martin Scorsese heeft zich niet bepaald positief uitgelaten over de Marvel-films. Hij gaf aan dat ze ‘geen cinema’ genoemd mogen worden. Daar hebben inmiddels al heel wat beroemdheden op gereageerd, en nu is Robert Downey Jr aan de beurt. “Volgens Scorsese is het geen cinema. Dat moet ik nog even bekijken,” zo zei hij in een radio-interview. De dj (de bekende Howard Stern) vroeger door, namelijk of Downey wel vond dat de Marvel-films cinema zijn. “Nou ja, het wordt vertoond in bioscopen. Ik respecteer Scorsese’s mening. Dat is immers met alles zo: we hebben veel verschillende perspectieven nodig om samen in het midden uit te komen en door te gaan.” Diep, Downey, erg diep. Hij voegde er overigens nog wel aan toe: “Dat is net als zeggen dat Howard Stern geen radio is. Het slaat nergens op dat te zeggen.” De Iron Man-acteur denkt trouwens niet dat Scorsese jaloers is op het succes van Marvel-films die constant records breken. “Natuurlijk is hij niet jaloers op het succes, hij is Martin Scorsese!”


   

Bijzondere docu Tell Me Who I Am komt naar Netflix

Later deze maand kunnen we op Netflix genieten van de documentaire Tell Me Who I Am. Nu staat Netflix bomvol excellente documentaires (en exemplaren die door merg en been gaan, zoals Living Undocumented) die vaak veelbesproken zijn (Making A Murderer bijvoorbeeld). Of hij erg goed wordt, dat weten we niet, maar het lijkt erop dat Tell Me Who I Am de tongen ook aardig los zal maken. De docu gaat namelijk om twee broers, waarvan eentje na een motorongeluk geheugenproblemen krijgt. Die ander helpt hem alles weer op een rijtje te zetten, maar laat daarbij een groot geheim achterwege. In deze documentaire zien we hoe dat verdergaat. 18 oktober gaat hij live.


   

De Nintendo DS en de strijd tegen piraterij

Oh je Wacht weet nog goed dat ze op de redactie van [N]Gamer werkte en dat we erachter kwamen dat de game Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth in Nederland niet op DS zou uitkomen. De reden? R4-kaartjes. Je Wacht was helemaal verliefd op de Phoenix Wright/Ace Attorney-reeks en was dus erg teleurgesteld. Arr arr, beetje jammer, mateys. Didyouknowgaming duikt in de geschiedenis: in de strijd tegen piraterij en Nintendo DS.


   

Gebruik je de DS of 3DS nog wel, of ben je helemaal into Switch? Je Wacht is op Switch bezig met Sayonara Wild Hearts en gaat daar nu weer mee verder. Veel plezier met wat jij speelt op het moment en een heel fijne dag pandaag!

panda
   

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord