10 gratis games in Play at Home update 

10 gratis games in Play at Home update 2021-03-18T02:18:54
Sony geeft de komende weken aan iedereen 10 gratis games weg voor de PS4 en PS VR! Alle details in deze Nachtwacht met verder nieuws over GTA V, Deathloop, Valheim, Resident Evil Village en Re:Verse, Dying Light 2, Activision Blizzard en de Radeon RX 6700 XT.

GTA V update zorgt voor problemen

Goedesochtends! Zoek je problemen? Dat is mooi, want de Wacht begint deze Nachtwacht met wat problemen voor GTA V, na de nieuwste update. Je hebt ongetwijfeld meegekregen dat update 1.54 voor flink kortere laadtijden zorgt op de PC, maar op de consoles heeft de nieuwe update voor vervelende problemen gezorgd.

GTA

Zo hebben gamers moeite met het installeren van de update op de PS5, maar veel vervelender nog, op Xbox consoles is de game voor een aantal gamers nu onspeelbaar. De game crasht namelijk bij het laden van zowel de singleplayer als de multiplayer!

Hoeveel GTA V spelers er echt last hebben van update 1.54 op de consoles is altijd lastig in te schatten in dit soort situaties, maar Reddit staat er in ieder geval vol mee. Hopelijk komt er snel een fix.


Technische details voor Deathloop op de PS5

Op 21 mei komt Deathloop uit voor de PlayStation 5 en PC. Via de listing op de PlayStation Store komen we nu alvast de technische details te weten over Deathloop op de PS5 en die vallen niet tegen. Zo draait de game in 4K/60 in HDR, en zijn er zelfs wat ray-tracing effecten aanwezig. Via de listing:

Loop

“The PS5 console brings Arkane’s unique artistic vision to life like never before, allowing players to explore the visually stunning 1960s-inspired world of Deathloop in beautiful 4K at 60fps, with HDR, Ray-traced shadows and ambient occlusion.”

Daarnaast maakt Deathloop gebruik van de snelle SSD in de PS5 en de adaptive triggers en haptic feedback van de DualSense controller. Check hier voor alle details.


Valheim achtbaan

Valheim is op dit moment razend populair en wordt door een hoop gamers gespeeld, die af en toe bizarre en prachtige bouwwerken maken. Zo is bijvoorbeeld de Eifeltoren nagemaakt, het oog van Sauron en het Colosseum, maar nu ook een achtbaan! Of nou ja, het is meer een soort wildwaterbaan. Nou ja, ook niet echt eigenlijk… maar geniaal is het zeker! Oordeel zelf in het filmpje hieronder.


Resident Evil 25th Anniversary

Jjjeeeejjj, het is tijd voor taart en slingers, want Resident Evil wordt volgende week 25 jaar oud! Fans van de serie zitten natuurlijk te wachten op Resident Evil Village en Resident Evil Re:Verse, maar door een artikel in Famitsu weten we nu dat Capcom nog meer van plan is de komende tijd, om het 25-jarige bestaan van de serie te vieren.

Resi

Even alle info onder elkaar:

 • Er komen nog meer Resident Evil gerelateerde showcases van Resident Evil Village en de 25th Anniversary in zijn geheel.
 • Nogmaals de bevestiging dat er nog een andere demo gaat komen van Resident Evil Village, met daadwerkelijke gameplay uit de game.
 • Er staat een hoop post-launch content gepland voor Resident Evil Re:Verse.

Goed, volgende week dus jarig en Resident Evil Village, (en dus ook Re:Verse) staat gepland voor 7 mei. Die showcases en demo zullen dus wel heel binnenkort langskomen.


Dying Light 2 update video

Tijdens het schrijven van deze Nachtwacht kwam collega Michel op de valreep nog even met nieuws over Dying Light 2. Die game werd bijna 3 jaar geleden tijdens de E3 van 2018 aangekondigd, maar sindsdien horen we er verdomd weinig over. De fans zitten al maanden te smeken om een update, zeker na het missen van de originele geplande release begin vorig jaar. Inmiddels zijn we weer een jaar verder… waar is Dying Light 2?

DL2

Maar gelukkig, einde-fucking-lijk komt ontwikkelaar Techland nu dan met een uitgebreide video update, waarin ze haarfijn uitleggen wat er nu werkelijk aan de hand is. Toch?


Investeerders zijn boos op Bobby Kotick

Door nu met slecht nieuws voor Activision Blizzard, of in dit geval, de investeerders! Na slecht nieuws over ontslagen werknemers bij Blizzard werden investeerders een beetje zenuwachtig, maar nu blijkt dat Bobby Kotick, de CEO van Activision Blizzard, via een loophole in zijn contract 200 miljoen dollar dreigt bij te schrijven op zijn bankrekening, zijn de investeerders behoorlijk pissig!

Het is een wat ingewikkeld verhaal, maar het gaat om CtW Investment Group. Zij zeggen aanwijzingen te hebben dat Mr. Kotick via een loophole de volledige bonus van 200 miljoen dollar gaat opeisen, zonder dat daarvoor de juiste mijlpalen zijn bereikt met het bedrijf. Een stukje uit de verklaring:

Bobby

"While the increase in Activision's stock price is somewhat commendable, as we stated last year and continue to assert, this achievement alone does not justify such a substantial pay outcome for the CEO. There are many factors that may contribute to a rise in this particular company's stock price that may not be directly attributable to Robert Kotick's leadership. The use of video games as one of the few entertainment options available amid the COVID-19 pandemic, for example, has been a boon to many companies in the gaming industry irrespective of executive talent or strategic decisions."

Dit verhaal gaat ongetwijfeld nog een staartje krijgen, waarschijnlijk in de vorm van een perfecte verklaring voor de gigantische bonus. Zo gaat dat.


10 gratis games in Play at Home update

Voordat de Wacht deze Nachtwacht afsluit met technisch geneuzel over een nieuwe GPU, eerst nog even heugelijk nieuws voor PlayStation bezitters. Sony heeft namelijk laten weten dat er een flinke update komt voor Play at Home, wat er eigenlijk op neer komt dat Sony gaat strooien met gratis games! Aan het begin van deze maand konden we al Ratchet & Clank voor de PS4 downloaden, maar vanaf 25 maart komen daar heel wat meer games bij.

Play

Alle games onder elkaar:

 • Abzû
 • Enter the Gungeon
 • Rez Infinite
 • Subnautica
 • The Witness
 • Astro Bot Rescue Mission
 • Moss
 • Thumper
 • Paper Beast

Deze games zijn dus vanaf volgende week al beschikbaar en vanaf 19 april komt daar ook nog Horizon Zero Dawn Complete Edition bij. Niet verkeerd, toch? Vooral Moss en Astro Bot zijn een dikke aanrader, mocht je een PS VR headset hebben. En Horizon natuurlijk, maar eeuh… kom eens op met die PS5 patch!


DF checkt Radeon RX 6700 XT

Zoals hierboven beloofd als afsluiter flink wat technische details en benchmarks, over de Radeon RX 6700 XT, van AMD. In een uitgebreide video leggen de heren van Digital Foundry de videokaart naast zijn grote broer, de RX 6800, maar ook naast zijn grootste concurrenten, de RTX 3060Ti en de RTX 3070 van Nvidia. Welke videokaart geeft je de beste ‘bang for your buck’ en maakt het dan nog uit of je CPU van AMD of Intel is? Het antwoord op al deze vragen in het filmpje hieronder. Enjoy!

REACTIES (39) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord