ZombiU: Tips om te overleven 

ZombiU: Tips om te overleven 2012-12-03T17:28:24
Wie wil overleven in de hardcore zombie game ZombiU voor de Wii U kan wel wat tips gebruiken. Daarom stelde Ward tien handige stukjes advies samen die ervoor moeten zorgen dat je minder vaak het loodje legt. Zombie Survival Les 1.1!

ZombiU is best een pittige titel waarin zelfs de eerste ladder beklimmen voor sommigen al fataal kan zijn. Overleven is in deze game aanvankelijk dan ook best een kunst, maar wordt een stuk makkelijker als je onderstaande tips in acht neemt en uiteraard wat ervaring opdoet. Al doende leert men, zullen we maar zeggen! 

1. Wees bewust van je omgeving 

Dit is de beste tip die ik je kan geven. Scan veelvuldig je omgeving om spullen te vinden en gebruik je radar om zombies in de omgeving te spotten. Kijk ook geregeld achter je en luister goed, want de radar laat bijvoorbeeld niet de zombies zien die voor he... 'dood' spelen.
Verken alles om je heen dan ook zorgvuldig, doe dit alles rustig stap voor stap en probeer er niet als een blinde idioot in te vliegen. 

2. Rennen en een vluchtenplan

Als je je bewust bent van je omgeving weet je ook op welke manier je het beste weg kan komen wanneer de poep de ventilator raakt. Creëer bijvoorbeeld je eigen vluchtroutes door alle in- en uitgangen tot een ruimte te beperken tot één. Zo heb je een fuik om zombies één voor één aan te pakken in plaats van omsingeld te worden.
Rennen is vaak ook nog een goede oplossing. Let er wel op dat je niet oneindig kunt sprinten en kies je moment. Daarnaast is het ook wel fijn om de controls op de GamePad een beetje in de vingers te krijgen, zodat je niet na een prachtige sprint met je vingers in de knoop komt en zo net niet meer kunt ontsnappen via bijvoorbeeld een put.

3. Spaar je kogels

Vrij vanzelfsprekend, maar toch belangrijk om in je achterhoofd te houden. Kogels zijn kostbaar en wanneer je oog in verrot oog staat met één of twee zombies kun je het meestal wel af met je cricketknuppel. Gebruik die dan ook zoveel mogelijk, maar breng je zelf niet onnodig in de problemen.

4. Let op je zaklamp

Wanneer je een donker stuk betreedt, zal je zaklamp langzaam leeglopen. Zorg er daarom voor dat je deze voor die tijd oplaadt. Je wil namelijk niet tegelijkertijd met je zaklamp kloten en zombies op hun bek timmeren.
Ben je een vrouw, dan kun je misschien wel multitasken maar dat hoef je niet te bewijzen. Ik geloof je. Echt!

5. Zit in de put

Het is belangrijk om in elk gebied de putdeksel te openen. Hierdoor kun je fast travelen. In de put zitten is in ZombiU daarom ook iets positiefs.
Short cuts zijn niet alleen handig tijdens missies, maar ook om je spullen terug te krijgen als je dood gaat.

6. Gebruik die werkbank

Er zijn heel wat upgrades te vinden voor je wapens. Ga daarom ook regelmatig terug naar je schuilplaats of andere plekken waar je een werkbank vindt. Hier kun je je wapens upgraden, wat er logischerwijs voor zorgt dat overleven weer een stukje makkelijker wordt.

7. Sla je game op

Natuurlijk is het fijn om je game op te slaan, maar je hebt er weinig aan als je dood gaat. ZombiU overschrijft dan namelijk je save game. Een fout komt je hoe dan ook duur te staan en  daarvoor hoef je dus niet steeds te saven.
Waarom je wel zou moeten opslaan? Je levensbalkje vult zich weer volledig aan wanneer je je game saved, iets dat weer het gebruik van items kan verminderen.

8. Verzamel zoveel mogelijk spullen

Het is zonde om spullen achter te laten, dus zorg dat je altijd ruimte hebt in je rugzak om nieuwe spullen mee te nemen. Mocht je toch ruimte moeten maken, dan zijn planken vaak het eerste item dat je wil dumpen.
Sla ook wapens en items op in je safe houses. Niemand hoeft met twee shotguns rond te lopen en de mindere van de twee kan handig zijn voor als je dood gaat en je met een nieuw personage moet beginnen.

9. Combineer items en vijanden

Items combineren kan je veel kogels schelen. Zo kun je flares gooien om een groep zombies aan te trekken en er vervolgens langs te rennen of een molotov cocktails op te flikkeren. Staat er een explosieve zombie in het groepje dat hersenloos op het brandende licht af stormt, dan kun je een groepje met één gericht schot volledig uitschakelen.
Ook hier geldt: wie rustig en slim speelt, overleeft een stuk makkelijker.

10. Sterf voordelig

Hoewel het allemaal om overleven draait, kan er een moment komen dat je niet aan de dood kunt ontsnappen. Dan kan je de hoop opgeven, maar je kunt beter je best doen om op een zo voordelig mogelijke plek dood te gaan. Zo kun je met de volgende overlevende makkelijker bij je spullen.
Desnoods gooi je een granaat op de grond, pleeg je zo zelfmoord en neem je je belagers in de explosie mee.
Lukt het je namelijk niet om je vorige lijk dat tot zombie is verworden terug te vinden en leeg te roven, dan worden al je spullen random over de map verspreid. Dan kun je met de CCTV camera’s checken waar de boel ligt en alles weer verzamelen, maar dat kost tijd en is een natuurlijk een risico.

Ik hoop dat je met deze ZombiU survival tips wat makkelijker op de been blijft. En laten we met z'n allen hopen dat de Wii U meer van deze exclusieve hardcore games mag krijgen!

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord