World of Warcraft: Legion - Guide 

World of Warcraft: Legion - Guide 2016-08-28T05:11:41
Ben je klaar om voor de derde keer de Burning Legion te verslaan? Alie schreef een guide om je om weg te helpen tijdens je eerste stappen in World of Warcraft: Legion. Van Artifact Weapons tot Class Order Halls; begin goed voorbereid aan de zesde uitbreiding van de MMORPG van Blizzard.

You are not prepared… Of toch wel?

Of je nu terug van weggeweest bent of Azeroth nog dagelijks betreedt, deze guide is geschreven om wat houvast te bieden aan alle World of Warcraft-spelers die aan de slag willen met Legion, de zesde uitbreiding van de MMORPG van Blizzard.

World of Warcraft: Legion

   

De pre-patch

Mocht je Legion zeker weten willen spelen dan raad ik je aan niet helemaal te wachten tot aan de launch. Je kunt nu namelijk nog snel aan de slag met de pre-patch. Vooral de Legion Demon Invasions zijn hierbij interessant, omdat je er gear aan overhoudt, waarmee je prima aan de content in de expansie kunt beginnen. Tezamen met tientallen andere spelers probeer je in deze invasies demonen tegen te houden, die zich in zes fases op je storten. Invasies vinden plaats in zes zones, verspreid over Kalimdor en Eastern Kingdoms.

   

Het verhaal

De gecombineerde strijdkrachten van de Alliance en Horde zijn er aan het einde van Warlords of Draenor van overtuigd Gul’dan gestopt te hebben in zijn plan om de Burning Legion terug te brengen. Khadgar voorspelt echter dat Gul’dan naar het Azeroth van de oorspronkelijke tijdlijn teruggestuurd is om daar Sargeras, de heerser van de Legion, op te roepen. Aan jou de taak om naar de Broken Isles, het epicentrum van de elf-beschaving en de geboorteplaats van mythen over schepping van de wereld, te reizen. Aldaar zul je leren de machtige Artifact Weapons te beheersen en vorm je een pact met de Demon Hunters van de Illidari om uiteindelijk de Burning Legion voor de derde keer een halt toe te roepen.

De Broken Isles vormen een eilandengroep in het midden van de Great Sea, nabij de Maelstrom. Oorspronkelijk waren de eilanden onderdeel van het supercontinent Kalimdor, maar om Sargeras op te sluiten, zijn ze verzonken naar de bodem van de oceaan. Gul’dan wist ze echter in Warcraft II: Tides of Darkness weer te doen verrijzen. Naast de zes nieuwe zones die je in Legion mag verkennen, keer je in de expansie ook terug naar Dalaran dat verplaatst is naar de Broken Isles.

World of Warcraft: Legion - The Broken Isles

    

Demon hunters

Ondanks dat Demon Hunters de krachtigste strijders zijn in de elf-maatschappij worden ze zeker niet met bijhorende egards behandeld. Reden hiervoor schuilt in het pact dat ze hebben gesloten: ze vechten namelijk door de krachten van de Burning Legion in te zetten tegen de Burning Legion. Het helpt daarnaast ook niet mee dat de duistere en mysterieuze strijders zichzelf ritueel blind hebben gemaakt om ‘spectral sight’ te ontwikkelen, waarmee ze demons en undead met grote helderheid kunnen zien.

Je mag in Legion ook zelf aan de slag als Demon Hunter. Je begint in een afgebakend startgebied op level 98. Je mag dan kiezen tussen een dps- en een tank-spec, waarbij de laatste mobiliteit inruilt voor het absorberen van schade. Kortgezegd, laat de klasse zich misschien nog wel het best omschrijven als een opgevoerde kruising tussen een rogue en een warlock: je gebruikt met demonische krachten doordrenkte warblades en roept demonische energie op om je combat skills te verbeteren.

World of Warcraft: Legion - Demon Hunter

   

Artifact Weapons, Class Order Halls en World Quests

Class Order Halls zijn zones specifiek voor leden van een bepaalde klasse. Je kunt er klassespecifieke queste aannemen en (vergelijkbaar met de garrisons uit Warlords of Draenor) NPC’s op missies sturen. Je uiteindelijke doel is om je Class Order Hall flink te upgraden, zodat je er leuke voordelen aan overhoudt, zoals betere quest rewards.

Een van de eerste dingen die je doet nadat je voet aan wal hebt gezet op de Broken Isles is het verkrijgen van je Artifact Weapon. Omdat je dit specifieke wapen voor je klasse en spec de gehele expansie lang gebruikt, kun je deze upgraden met Artifact Power. Hierbij unlock je stats, effecten en abilities. Bij het verkrijgen van Artifact Power komen trouwens de Class Order Halls ook weer om de hoek kijken. De work orders doen de hoeveelheid Artifact Power die je kunt verdienen namelijk flink toenemen.

Om ervoor te zorgen dat je ook na het behalen van level 110 je Class Order Hall en Artifact Weapon nog genoeg op kan poetsen, kent Legion World Quests. Vergaar met deze oneindige reeks quests onder meer gold, gear, Artifact Power, Class Order Hall resources en crafting materials. Denk hierbij aan world bosses tot fishing quests en alles ertussenin.

World of Warcraft: Legion - Artifact Weapon

   

Levelen

Anders dan dat je in World of Warcraft gewend bent, kun je in Legion zelf kiezen met welk gebied je begint, aangezien de quests, vijanden en drops zich aanpassen aan jouw level. Of je dus eerst Azsuna, Highmountain, Stormheim of Val’sharah verkent, is geheel aan jou. Om te beginnen aan je avontuur reis je eerst af naar je Class Order Hall om de mission table te bezoeken. Je selecteert daar je zone en accepteert de bijbehorende quest in Dalaran. Vanaf deze hub wordt je vervolgens onderweg gestuurd.

Mocht je zo snel mogelijk level 110 willen bereiken om je te storten op de endgame dan kom je in Legion bedrogen uit: om World Quests te kunnen doen en de daaraan verbonden beloningen op te strijken, is het nodig om een friendly reputatie op te bouwen met de facties verbonden aan de zones. En zoals gezegd, zijn die World Quests echt wel nodig om onder meer zoveel mogelijk Artifact Power te verzamelen. De handigste manier om reputatie te vergaren, lijkt het behalen van de Loremaster-titel te zijn. 

Vergeet daarnaast ook niet om tussendoor je Class Order Hall en Dalaran te bezoeken om te kijken welke nieuwe quests daar beschikbaar zijn, en je dungeon quests te doen. Vooral het bezoeken van je Class Order Hall is erg belangrijk. Focus je daarvooral op het uitvoeren van de missies die verplicht zijn voor je Class Order Hall-quests. Ook is het belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met het zogenaamde Artifact research. Dit is nodig om sneller Artifact Power te verzamelen. Richt je wat je Artifact Power aangaat op de spec die je wilt gaan spelen, aangezien de kosten van het upgraden exponentieel groeien en het verzamelen vooral in het begin langzaam gaat.

World of Warcraft: Legion - Class Order Halls

   

Combat en gear

Al voor de launch van Legion zijn er veranderingen doorgevoerd in de klassen en specs in WoW. Dat gaat van kleinere tweaks tot complete rebuilds. Neem bijvoorbeeld de survival spec van hunters, die nu volledig draait om melee-aanvallen en traps. De meeste veranderingen lijken de klassen unieker en leuker gemaakt te hebben.

Het gearen gaat vooral snel als je ervoor hebt gezorgd dat je toegang hebt tot de World Quests. Let bij het kiezen van je quests dus goed op de beloningen die je ervoor krijgt. Daarnaast kun je in heroic dungeons, waarvoor je item level 810 nodig hebt, (met geluk) gear krijgen met een item level tot 860. Vergeet ook crafting en reputatie gear niet, aangezien die items ook een mooie verbetering kunnen betekenen.

World of Warcraft: Legion - Combat

   

Mythic+ content en PvP

Aangezien de twee nieuwe raids in Legion pas na enkele weken/maanden geïntroduceerd worden, kent Legion Mythic+ dungeons die het PvE-gedeelte van de game versch moeten houden. Het gaat dan om dungeons die qua moeilijkheid toenemen met je eigen kunnen. In den beginne gaat het dan om de toevoeging van een timer en een toename in damage en health van vijanden, maar daarna worden er bijvoorbeeld ook random effects toegevoegd.

Wat PvP betreft, gaat het in Legion vooral om het belang van je talents, zodat je gear een veel minder grote rol speelt. In het nieuwe progressiesysteem vecht je je door de rangen, waarbij je nieuwe talents vrijspeelt. En wanneer je de cap bereikt, kun je je rank inleveren voor loot, zoals mounts en PvP-specifieke Artifacts.

World of Warcraft: Legion - Dungeon

   

Crafting

In Legion gaat crafting niet meer via recipes die je koopt bij vendors. In plaats daarvan ga je aan de slag met profession quest lines. Als je een nieuwe recipe geleerd hebt, kun je deze vervolgens verbeteren en de materiaalkosten ervan verminderen. Ook nieuw is de Blood of Sargeras, een materiaal dat in vrijwel elke high-end craft gebruikt wordt en bind on pickup is, zodat je het zelf zal moeten verzamelen.

   

Good to know

  • Over het algemeen is het spammen van dungeons niet de beste manier om xp te verzamelen. Alleen de dungeon quests zijn eigenlijk de moeite waard.
  • Gebruik Artifact Power alleen in je main spec wapen. Relics kun je wel in je leveling wapen stoppen. Je kunt je Artifact Weapon wel respeccen, maar de power niet hergebruiken. 
  • Meteen aan het begin van Legion kies je je Artifact Weapon. Op level 102 kun je een tweede en derde Artifact Weapon krijgen. Zodoende is het als healer misschien verstandig eerst een dps-wapen te kiezen.
  • Mocht de zone die je gekozen hebt om in te levelen toch niet zo bevallen, dan kun je deze na wat beginquests alsnog verwisselen voor een andere zone. 
  • De laatste main story quest in elke zone leidt je naar een dungeon, waar een mooie blauwe beloning op je wacht, veelal een relic om in je Artifact Weapon te plaatsen.
  • Omdat er steeds meer Artifact Power nodig is om je wapen te upgraden, is het zaak je keuzes goed te plannen en overwegen.

World of Warcraft: Legion - Invasions Pre-patch

  

Ga jij World of Warcraft: Legion ook checken? Heb je nog onmisbare tips om goed voorbereid te beginnen aan deze expansie? Laat dit en meer weten in de comments!

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord