World of Warcraft: Battle for Azeroth – Schandalige Sequels 

World of Warcraft: Battle for Azeroth – Schandalige Sequels 2019-10-21T12:49:45
World of Warcraft zit momenteel in een lastig parket. Aan de ene kant spelen een heleboel mensen het… als WoW Classic. Het huidige officiële vervolg heet Battle for Azeroth en wordt door velen gezien als de slechtste expansion die de MMORPG ooit heeft gehad! PeterKoelewijn zocht uit waarom.

Het is weer oorlog tussen de Horde en Alliance sinds de ontdekking van Azerite, een magische goedje dat uit het hart van Azeroth stroomt en enorme kracht verbergt. De resource wordt door beide facties gretig verzameld en gebruikt om hun legers uit te breiden. Warchief Sylvanas Windrunner deelt de eerste rake klap uit door de Night Elf hoofdstad Teldrassil in de fik te steken. De Alliance reageert woedend en stuurt een gigantisch leger naar de Undercity toe om Sylvanas naar buiten te slepen. Zij ziet de aanval echter komen en laat haar hele burcht ontploffen waardoor er nog meer slachtoffers vallen.

Nu beide facties elkaar ernstig verwond hebben, worden nieuwe bondgenoten gezocht. De Alliance reist af naar Kul Tiras om de mensen daar te overtuigen, terwijl de Horde naar Zandalar vaart om het grote trollenkeizerrijk over te halen zich bij de Horde te voegen. En daar komt meteen het eerste grote probleem van Battle for Azeroth om de hoek kijken.

World of Warcraft: Battle for Azeroth
   

Een oorlog op kleine schaal

Ondanks dat de relaties tussen beide facties slechter dan ooit zijn, wordt er amper oorlog gevoerd tussen de orcs en mensen. De Alliance en Horde hebben hun eigen eilanden en avonturen om te beleven, en later krijg je een paar quests om op het vijandelijke eiland te voltooien. Maar Blizzard kiest ervoor om het kleinschalig te houden dus je zal hoogstens tegen een klein legertje Horde of Alliance knokken iedere keer. Saai! Maar gelukkig heb je nog dikke gear en Artifact Weapons toch?

World of Warcraft: Battle for Azeroth
    

Doei Artifact Weapons!

Nou nee, want Blizzard heeft dat hele systeem na WoW: Legion in de prullenbak geflikkerd. Aan het begin van de expansion moet je je legendarische wapen inleveren in ruil voor de Heart of Azeroth: een supersterke ketting met allerlei perks die gaandeweg sterker wordt. Alleen kettingen zijn altijd onzichtbaar dus meteen vanaf het begin voel je je al opgelicht! De ketting geeft later verschillende armorstukken voor je class, die echter niet altijd interessant zijn om aan te trekken. De Azerite maakt de armorstukken sterker en je zult vooral op het eind enorm moeten grinden om er iets bruikbaars van te maken. SAAI!
   

Expeditie Boringson

Maar wacht, er is meer gegrind! Gaandeweg unlock je een van de grote nieuwe toevoegingen van Battle for Azeroth: Island Expeditions! Deze random generated eilanden zitten bomvol Azerite en een handvol quests die je steeds moet herhalen. Een vijandelijke groep spelers is ook op het eiland bezig en degene die het meeste Azerite op het eind heeft, is de winnaar en krijgt de buit.

World of Warcraft: Battle for Azeroth

Samen met velen was ik er binnen een paar potjes op uitgekeken maar besefte ik dat het een van de weinige manieren is om effectief te grinden op level 120. De azerite is namelijk belangrijk om je armor level hoog genoeg te krijgen voor bepaalde dungeons. SAAAAAAI! Als ik dan toch moet grinden, dan rol ik wel een van de nieuwe allied races vanaf level 1. Oeps…
    

De eeuwige grind

Waar Blizzard bij vorige expansions nieuwe allied races als grote selling points gebruikte die je meteen vanaf het begin mocht spelen, doen ze dat voor de nieuwe generatie rassen iets anders. Allied races zoals de Kul Tiran, Dark Iron Dwarves en Zandalari Trolls zijn pas na een stevige reputation grind beschikbaar. Zodra je exalted bent met de factie (de hoogste reputatie) krijg je een quest chain waarna het ras zich aansluit bij de Alliance of Horde, maar daarvoor moet je eerst weken dezelfde shitty quests grinden! En je beloning is dan dus dat je met dat andere ras een nieuw personage kan starten zodat je de grind naar level 120 HELEMAAL OPNIEUW kan beginnen! Saai! Saaier! SAAIST!
    

Battle for Azeroth is saai

Wellicht zal het je zijn opgevallen dat ik Battle for Azeroth saai vindt. Dat komt doordat het grinden agressiever dan ooit is en Blizzard geen antwoord lijkt te hebben op de sleur die daarbij komt kijken. En nu denk je misschien: “Maar is WoW niet altijd grinden geweest en hangt het niet aan elkaar van tijdverspilling?” Technisch heb je gelijk, net als dat ik technisch gelijk heb als ik zeg dat alle games tijdverspilling zijn, maar dat zeg ik niet want ik ben geen LUL!

World of Warcraft: Battle for Azeroth

Waar Blizzard met WoW: Legion een ijzersterke nieuwe standaard had neergezet en je bijna wekelijks nieuwe redenen gaf om terug te keren, is Battle for Azeroth veel kleiner van opzet en is een groot deel van de content afgesloten door verschrikkelijke grindquests. Uit angst dat mensen snel klaar zijn, plakt Blizzard overal veel te hoge eisen op en dat heeft een averechtse werking op de player base. De studio geeft al jaren geen exacte spelercijfers meer, maar de Blizzard-forums staan bomvol met mensen die de afgelopen jaren WoW hebben opgezegd...

Laten we hopen dat Blizzard met z’n volgende World of Warcraft expansion weer terug in vorm is, want een saaie sequel zoals deze kan het niet nog een keer aan. Verwacht wordt dat de nieuwe WoW expansion op BlizzCon onthuld wordt, dus 1 november weten we hopelijk meer!

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord