Wordt 2017 het beste gamejaar ooit? 

Wordt 2017 het beste gamejaar ooit? 2017-05-16T12:12:36
We zijn nog niet eens halverwege, maar her en der hoor je al dat 2017 het beste gamejaar ooit wordt. En hé, met titels als Horizon Zero Dawn, Resident Evil 7 en Zelda: Breath of the Wild zou dat best eens kunnen... Hoe denkt de immer kundige PU.nl-redactie over dit onderwerp?

PK

Wat is je favoriete gamejaar?
PKVind ik altijd moeilijk. Ieder jaar komen er een paar toptitels uit waar ik veel plezier mee heb. Een ‘mager gamejaar’, zoals weleens geconcludeerd wordt in de eindejaars terugblikken, heb ik persoonlijk dan ook nooit ervaren. Maar terugkijkend was 1998 toch wel een heel magisch jaar. Banjo-Kazooie heb ik de hele zomervakantie kapot gespeeld en op het einde van het jaar kwam daar nog The Legend of Zelda: Ocarina of Time bij. Wat heeft een jongen van 9 nog meer nodig?

Gaat 2017 over jouw favo gamejaar heen?
Uuuuuh, The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Yooka-Laylee zijn uit! Dus ja, dat maakt de stand al zo goed als gelijk. Het helpt ook wel dat er tegenwoordig 10 keer zoveel games uitkomen en dat er altijd wel eentje niet zuigt. Bovendien speel ik nu veel meer games omdat ik aanzienlijk meer geld heb dan mijn 9-jarige ik. Helaas heb ik ook aanzienlijk minder vrije tijd. HET IS NIET EERLIJK!!!

Welke game denk je dat jouw GotY wordt?
Als er dit jaar een game nog over The Legend of Zelda: Breath of the Wild gaat dan zal ik zwaar, ZWAAR onder de indruk zijn.

Alie

Wat is je favoriete gamejaar?Alie
Yoshi’s Story, Banjo-Kazooie, Grim Fandango, Half-Life, Thief: The Dark Project, Mario Party, maar bovenal The Legend of Zelda: Ocarina of Time. 1998 is mijn favoriete gamejaar ooit. Alhoewel 1997, 1999 en 2000 ook lang niet slecht waren… Mag ik anders gewoon het N64-tijdperk noemen? Of misschien moet ik toch gewoon 1990 zeggen, aangezien dat het jaar is dat ik mijn NES kreeg en mijn liefde voor gamen begon.

Gaat 2017 over jouw favo gamejaar heen?
2017 eindigt sowieso in mijn top 10 favoriete gamejaren ooit… Misschien weet het zelfs een plekje in de top 5 te bemachtigen… Maar ondanks dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild echt fabelachtig is, en games als Horizon Zero Dawn en Mass Effect: Andromeda mijn jaar nu al goed gemaakt hebben, haalt niets het bij de jaren ’90.

Welke game denk je dat jouw GotY wordt?
The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

BOTW        

Bas

Wat is je favoriete gamejaar? Bas
Zonder twijfel 2008. Burnout Paradise, GTA IV, Call of Duty: World at War, Battlefield: Bad Company, LittleBigPlanet, Left 4 Dead, de beste Saint's Row (deel 2 dus), Super Smash Bros. Brawl, Metal Gear Solid IV en Fallout 3. Ik denk dat ik met dit lijstje deze vraag wel gewonnen heb.

Gaat 2017 over jouw favo gamejaar heen?
Nee! Het jaar is geweldig tot nu toe, maar om over 2008 heen te gaan moet er nog zoveel geweldige games uitkomen. Twee klassiekers is dan niet voldoende. Ik ben heel benieuwd hoe CoD zich staande weet te houden en of Shadow of War net zoveel indruk weet te maken als het eerdere deel. Maar ik zie nog te weinig echte toppers om het beste jaar ooit te worden.

Welke game denk je dat jouw GotY wordt?
The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Laura

Wat is je favoriete gamejaar?Laura
Er is maar een jaar dat het beste gamejaar ooit is en dat is 1992. Sowieso een prachtig jaar qua cultuur: Rhythm is a Dancer was een grote hit, jongeren droegen moeder-achtige spijkerbroeken of Aussies en op zaterdagavond keek iedereen naar Geef Nooit Op met Peter Jan Rens.

Gaat 2017 over jouw favo gamejaar heen?
Het moge duidelijk zijn: tijden zijn veranderd. Games zijn veranderd, maar 1992 is en blijft het beste gamejaar aller tijden. Waarom? Super Nintendo's Super Mario World en The Legend of Zelda: A Link to the Past verschenen in Nederland!

Welke game denk je dat jouw GotY wordt?
Zulke epische games, daar kan 2017 echt niet overheen, hoewel het jaar wel zijn best doet met mijn GotY The Legend of Zelda: Breath of the Wild, de nieuwe IP Horizon Zero Dawn en het aankomende Ni No Kuni 2. LocoRoco Remastered lijkt me ook fantastisch, dus een briljant jaar wordt het zeker.

HZD            

Michel

Wat is je favoriete gamejaar? Tekstjas
Zonder twijfel 1998. Drie van mijn favoriete games ooit kwamen toen uit: The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Banjo-Kazooie en Metal Gear Solid. Slechts een handvol games zijn wat mij betreft ooit op dezelfde hoogte gekomen als deze drie toppers. Wat mij betreft zijn het nog altijd de beste adventure, beste 3D-platformer en beste (filmische) actiegame. En oja, Grim Fandango was ook wel lachen!

Gaat 2017 over jouw favo gamejaar heen?
Ik denk niet dat er ooit nog een jaar komt die over mijn favoriete gamejaar komt. Dat is niet per se omdat de kwaliteit nu minder is, maar de nostalgie van de titels uit '98 die ik eerder noemde, daar kan een moderne game natuurlijk niet tegen opboksen. Al komen games als Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe, Nier: Automata en Horizon: Zero Dawn verdomd dichtbij. Als Mario Odyssey ook goed wordt, dan komt 2017 toch verdomd dicht in de buurt...

Welke game denk je dat jouw GotY wordt?
The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Mijn favoriete game sinds Ocarina of Time.

Sven

Wat is je favoriete gamejaar? Sven
1998. Ik ben vast niet de enige die dit jaar noemt, want dit is objectief gezien gewoon het beste gamejaar. Ever. Vind ik dan. Het is het jaar van Metal Gear Solid, Thief, The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Half-Life, en ga zo maar door! Ook Grim Fandango en Commandos: Behind Enemy Lines, titels met voor mij grote emotionele waarde, zagen in 1998 het daglicht. Het is dan ook niet voor niks dat mijn broer en ik in 1998 voor het eerst lid werden van ons favoriete maandblad!

Gaat 2017 over jouw favo gamejaar heen?
Haha nee, vast niet. En dat zeg ik niet uit nostalgie of omdat ik denk dat vroeger alles beter was (als je dat serieus denkt, dan heb ik medelijden met je)! Ik ben namelijk absoluut geen retro-gamer en het is ook niet zo dat ik als elfjarige meer gamede, of dat ik er meer plezier in had dan nu, maar de belachelijke hoeveelheid iconische games die in 1998 verscheen is nou eenmaal lastig te overtreffen.

Welke game denk je dat jouw GotY wordt?
Als Rockstar 2017 haalt (waar niemand echt vanuit gaat), dan ongetwijfeld Red Dead Redemption 2. Zo niet, dan is Prey een hele goeie kandidaat. Wat. Een. Game. Jammer dat er zo weinig hype voor is, want holy crap, ga het spelen!

RDR2             
Graddus

Wat is je favoriete gamejaar? Graddus
1998 natuurlijk! Wat, zegt iedereen dat al? Oké, oké... Doe dan maar 2007, een eveneens niet mis te verstaan gamejaar vól toptitels. Ga maar na: Mass Effect, Call of Duty: Modern Warfare, Super Mario Galaxy, Assassin's Creed, Crysis, …, … en dan ben ik er vast nog een handjevol vergeten.

Gaat 2017 over jouw favo gamejaar heen?
Absoluut niet. Om eerlijk te zijn vind ik 2017 helemaal niet zo bijzonder. Sure, Breath of the Wild is misschien wel de beste game van de afgelopen tien jaar en ook Horizon: Zero Dawn en Yooka-Laylee zijn heus aardig. Maar om over 2007 (laat staan 1998) heen te gaan moeten er nog minstens vijf nieuwe IP's verschijnen waarvan er drie in een evergreen veranderen; iets wat ik niet 1, 2, 3 zie gebeuren.

Welke game denk je dat jouw GotY wordt?
Sniper Elite 4.

REACTIES (53) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord