Wii U een flop? 10 nieuwe games die het tegendeel bewijzen 

Wii U een flop? 10 nieuwe games die het tegendeel bewijzen 2014-02-09T15:40:58
De Wii U een flop? Complete heiligschennis zegt Alie, want volgens haar gaat er niks boven Nintendo. Daarom wil ze jullie het ultieme bewijs voorschotelen dat je op die Wii U zeker wel een fijn potje kunt gamen. 10 nog te verschijnen Wii U topgames!

Is de Wii U daadwerkelijk een flop? Zoveel mensen, zoveel meningen. In ieder geval is het duidelijk dat het succes van een console afhangt van de games die ervoor uitkomen. Zonder leuke games staat een console immers maar stof te verzamelen. En in dit opzicht heb ik goed nieuws voor iedereen met liefde voor Nintendo. Er komen namelijk een aantal erg toffe games naar de Wii U. En niet zomaar gewoon wat ports; het betreft hier heuse Nintendo-exclusives! Ik heb er zelfs een hele Top 10 mee kunnen vullen. Had je niet gedacht hè?

Your argument is invalid

 

10 Scram Kitty and His Buddy On Rails

Releasedatum: april 2014

Na een paar maanden compleet foetsie te zijn geweest, ontvang je plots een videoboodschap van je vermiste kat. Je kent je poekie als geen ander en maakt uit zijn lichaamstaal en gemiauw op dat hij, en honderden andere poezenbeesten, gevangen zitten in het grootste ruimtelaboratorium ooit. Een van de experimenten daar is vreselijk uit de hand gelopen: de Council of Great Scientists is omver geworpen door power crazy hyperintelligente genetisch gemanipuleerde muizen. Ze hebben het laboratorium al in handen en hun next stop is het overnemen van de aarde. Maar dan moet eerst aartsvijand nummer 1 uit de weg geruimd worden: katten!

In Scram Kitty and His Buddy On Rail is het jouw taak om je anti-zwaartekracht spinboard erbij te pakken, de muizenplaag uit te roeien en ondertussen je eigen lieverd te redden. We hebben hier te maken met een combinatie van een 360 graden platformer en 2D shooter, oftewel een shoot-em-up platformer. De chaotische gameplay zie je van bovenaf, terwijl je geniet van een combinatie van flashy 2D en 3D graphics.

Nog niet overtuigd? Wat is het interwebz zonder katten? They must be saved! 

 

9 Armillo

Releasedatum: Q1 2014

Op nummer 9 vinden we Armillo. Een game die - in ieder geval voor de periode van een aantal maanden - een timed-exclusive voor de Wii U zal zijn. De ontwikkelaar heeft hiervoor gekozen, omdat ze zo blij zijn met de steun die Nintendo heeft voor indies. /feel the love. Anyway, Armillo is een rolling platformer met een sci-fi setting. De ster van de game is een gordeldier met de naam Armillo. Maar hij is uiteraard geen gewoon gordeldier: hij kan de ruimte inschieten om van planeet naar planeet te reizen. Het vredige heelal wordt namelijk opgeschrikt door de Darkbots, robotachtige wezens, die alles behalve gezellig te noemen zijn en zodoende mores geleerd moeten worden.

In Armillo wisselen 3D werelden en 2D levels elkaar af. De 3D gedeeltes roepen meteen de associatie met Super Monkey Ball op. Je loodst Armillo in 3D door intergalactische obstakelbanen op sferische werelden, alwaar je het ook op moet nemen tegen bosses. De 2D levels zijn geïnspireerd op speedruns en verborgen in de 3D werelden. Maar allemaal zitten ze tjokvol met onverwachte dodelijke verrassingen. Er zijn meerdere universums om te ontdekken. Oh ja, en je gordeldier is nog te upgraden ook door orbs te verzamelen.

Nog niet overtuigd? Gordeldieren > apen.

 

8 The Unlikely Legend of Rusty Pup

Releasedatum: 2014 (ook naar 3DS)

Meer dieren! De ontwikkelaar van Conker’s Bad Fur Day is op dit moment bezig met de duistere 2D platformer The Unlikely Legend of Rusty Pup. De hoofdpersoon in deze game, Rusty Pup, is een soort opwindbaar hondje dat zich voortbeweegt op een wiel. Het is de bedoeling hem te helpen zich een weg te banen door de grimmige werelden, terwijl je hem uiteraard in leven houdt. Maar dit doe je niet door het keffertje in kwestie te besturen, juist door de gehele omgeving te manipuleren. Binnen dit principe bevat de game traditionele elementen, zoals bewegende platformen en monsters. 

The Unlikely Legend of Rusty Pup

Maar The Unlikely Legend of Rusty Pup wordt meer dan de zoveelste platformer! Het unieke aan deze game is namelijk de sterke nadruk op het verhalende element, oftewel de game wordt behoorlijk story-driven. Het verhaal belooft diep en serieus te worden, maar desondanks zal er ook een heleboel duistere humor inzitten.

Nog niet overtuigd? Had ik al gezegd dat dit een platformer wordt MET een goed verhaal? Een unicum mensen!

 

7 Shin Megami Tensei X Fire Emblem

Releasedatum: TBA

Een titanenclash! Een samenvoeging van genialiteit! Twee grote turn-based strategy franchises die samenkomen! Ik heb het natuurlijk over Shin Megami Tensei X Fire Emblem. Deze game wordt een crossover tussen (surprise!) de Shin Megami Tensei-serie en de Fire Emblem-serie. Beide ontwikkelaars werken samen aan deze game, die karakters uit beide franchises gaat bevatten. Verder weten we dat het een RPG wordt... en dat is ook eigenlijk alles wat we weten. Maar fok dat, grote namen worden niet zomaar grote namen, dus ik mag best al enthousiast zijn!

Atlus kennen jullie misschien van de Persona games, terwijl Intelligent Systems dankzij de Fire Emblem games eigenlijk geen introductie meer behoeft. HOPELIJK krijgen we tijdens de E3 iets meer informatie over deze game, maar voor nu moeten we het doen met deze summiere trailer.

Nog niet overtuigd? Jij ongelovige, ga een Shin Megami Tensei game en / of een Fire Emblem game spelen en kom dan maar terug.

 

6 Yarn Yoshi

Releasedatum: 2014

Yoshi’s Story is een game die ik koester. Wat vond ik de omgevingen en de bijbehorende muziek vroeger magisch. Bewust raak ik de game dan ook niet meer aan; dit moet pure nostalgie blijven. Maar Godzijdank was daar plots Yarn Yoshi! De tweede game waarin de hoofdrol puur en alleen voor Yoshi is weggelegd.

Kirby’s Epic Yarn bracht Kirby terug in de spotlight en nu wil de studio achter dit succes hetzelfde doen voor Yoshi. Kirby’s Epic Yarn was vooral erg leuk door het hoogstcreatieve gebruik van verschillende materialen. Dingen kon je open of dicht ritsen, knopen, etc. En Yarn Yoshi belooft ons meer van deze innovatieve gameplay en een mooie visuele stijl te brengen. De levels zijn wederom gebouwd uit textiel en stoffen, terwijl de gameplay zich laat vergelijken met die van Yoshi’s Story. In het kortje fragmentje zie je hoe Yoshi in deze 2.5D sidescroller in eerste instantie slechts gemaakt is van een paar draadjes, maar door het verorberen van Shy Guys verandert in een driedimensioneel gehaakt dinosaurusje.

Nog niet overtuigd? Wat de hel moet je met een Wii U als je de personages uit het Mario-universum niet eens een warm hart toedraagt?!

 

5 Bayonetta 2

Releasedatum: 2014

Bayonetta 2 wordt wederom een hack-and-slash game, die verhaaltechnisch verdergaat waar het eerste Bayonetta deel stopte. Het hoofdpersonage is opnieuw de heks Bayonetta. Ook het artwork en de gameplay zijn intact gebleven, dus verwacht een supersnelle third-person actiegame, vol oversekste finishing moves en signature aanvallen met pistolen, magie en scherpe hoge hakken. Grootste verandering die we tot nog toe zagen, is dat haar kostuum en kapsel nieuw zijn.

Gek genoeg was de voorganger van deze game alleen beschikbaar voor PS3 en Xbox 360. Rara, hoe kan dat? Het zit zo: kort na de release van het oorspronkelijke game leek het erop dat er nooit een vervolg zou komen. Totdat daar de redder in nood was: Nintendo. Dankbaarheid alom en zodoende hebben we na The Wonderful 101 hier te maken met een tweede Nintendo-exclusive van ontwikkelaar Platinum Games. En jaaaa, een exclusive zal ie altijd blijven: de makers worden stapelgek van al jullie portverzoekjes.

Nog niet overtuigd? Als je deze game niet steunt, wil ik nooit meer het gezeik horen dat Nintendo alleen maar kiddy troep uitbrengt.

 

4 X (Monolith Soft game)

Releasedatum: 2014

Voor de grote oversteek van Xenoblade Chronicles hebben gamers in het Westen hard moeten knokken. Ik dank deze mensen op mijn blote knietjes, want wat was dat het waard zeg… Het is werkelijk een heerlijke (J)RPG. En het lijkt erop dat onze smeekbedes nogmaals gehoord worden door Monolith Soft. Er komt namelijk ook een game van hun hand naar de Wii U. Deze game heeft de voorlopige titel X meegekregen. De X is gekozen, omdat het spel hoogstwaarschijnlijk onderdeel wordt van de Xeno-serie, waar Xenoblade Chronicles ook al bij hoorde.

Net zoals zijn voorganger belooft X ons te laten genieten van een grote open world, waarbij de nadruk ligt op ontdekken. Je kunt te voet op pad gaan, maar ook gebruikmaken van grote robotachtige constructies. Deze ‘Dolls’ kunnen vliegen (luchtgevechten, yay!), water oversteken en zich transformeren tot voertuigen, zoals motoren of tanks.

Nog niet overtuigd? Jij kent duidelijk de charme van een goede (J)RPG nog niet. Niks geeft je meer waar voor je geld… in ieder geval wat betreft het aantal uren dat je erin zult steken.

 

3 Hyrule Warriors

Releasedatum: 2014

Mijn liefde voor gamen is ooit ontstaan door The Legend of Zelda. En nog steeds speel ik niks liever dan een Zelda-game. Nu is Hyrule Warriors natuurlijk geen ‘echte-echte’ Zelda, maar de game maakt wel gebruik van de setting en personages uit de serie. Goed genoeg! Je speelt immers lekker vertrouwd met Link, die het opneemt tegen grote aantallen vijanden uit het Zelda-universum. Hierbij maak je gebruik van het bekende arsenaal uit de games, zoals je zwaard (duh) en bommen. En je mag zelfs af en toe een kistje openen. <3

Maar tussen jou en mij hè? Eerlijk gezegd, kende ik Dynasty Warriors niet eens. Toch heb ik heel erg veel zin in deze side story, waarbij ik op geheel nieuwe wijze Ganondorf’s minions te grazen mag nemen. Alleen doen we dat ditmaal zonder puzzels en dungeons. Gewoon puur en alleen lekker hacken en slashen. Oftewel: de crossover waarvan ik niet eens wist dat ik ‘m wilde, maar waarover ik nu al mateloos enthousiast ben. DAARNAAST komt er natuurlijk ook een ‘echte-echte’ The Legend of Zelda game, maar errm… tsja… daar weten we nog helemaal niks over.

Nog niet overtuigd? Minstens twee Zelda’s op één console. Als je 'm nu nog niet wilt, ben je niet meer te redden.

 

2 Super Smash Bros. for Wii U

Releasedatum: 2014 (ook naar 3DS)

Wat een genot om je tegenstander zijn damagepercentage stukje bij beetje op te zien lopen, waarna je ‘m steeds ietsjes dichter naar de rand van de stage lokt… om ‘m vervolgens genadeloos het scherm uit te meppen. Beste. Gevoel. Ooit! Vandaar ook dat ik van geen enkele anders serie zo bloedje fanatiek word als van Super Smash Bros. Kernwoorden: verbeten gezichten en non-stop rondvliegende krachttermen.

Net als de vorige games in de serie is Super Smash Bros. een competitieve fighting game, waarin maximaal 4 spelers het tegen elkaar op kunnen nemen. Je hebt hierbij keus uit verschillende karakters uit het Nintendo-universum. Een samenvatting van deze game klinkt ongeveer als volgt: schitterende beelden, een nog beter battle systeem, coole nieuwe stages, en je favoriete karakters.

Nog niet overtuigd? Deze game is zelfs leuk voor Nintendo-haters die Mario graag eens willen aftuigen.

 

1 Mario Kart 8

Releasedatum: mei 2014

Op nummer 1 heb ik met volle overtuiging Mario Kart 8 gezet. Tijd voor nog wat emotie, tijd voor nog wat nostalgie. Ik heb aan de Mario Kart-serie namelijk een aantal van mijn mooiste gameherinneringen te danken. Vanaf het allereerste deel op de SNES was ik met vriendinnetjes steeds dagen, weken, maanden en soms zelfs jaren zoet. Steeds weer de perfecte sprong proberen te maken op Rainbow Road. Of hopen/bidden/smeken om een rood schild in de Balloon Battle modus. Ik ben eigenlijk het allergelukkigst als ik mijn Luigi startklaar in een kart zie zitten. Punt.

Want in Mario Kart 8 race je uiteraard met personages uit het Mario-universum. Je probeert hierbij door middel van items je eigen prestaties te verbeteren of je tegenstander juist te hinderen. Terugkerende elementen zijn onder andere de hanggliders, motoren en 12-speler races. Nieuw in dit deel zijn de anti-zwaartekracht secties, zodat je tegen muren en plafonds kunt rijden. Naar mijn idee gaat dit precies dat leuke nieuwigheidje zijn, waardoor ook dit deel weer fantastisch fijn en fris aanvoelt.

Nog niet overtuigd? Snap ik wel... Je zou ook wel gek zijn om het tegen deze pro op te willen nemen.

En dat waren ze. De tien nog te verschijnen games, die Nintendo gaan helpen er weer glansrijk bovenop te komen. Aan mij zal het in ieder geval niet liggen: ik ga ze stuk voor stuk allemaal halen. Dus, de Wii U een flop? Zeker niet!

Laatste poging!

REACTIES (133) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord