Wat weten we over Red Dead Online

Wat weten we over Red Dead Online? 2018-11-06T15:48:29
Nu november net begonnen is en Red Dead Redemption 2 z'n eerste week in het wild ruimschoots erop heeft zitten, kan je je langzamerhand af gaan vragen: wanneer mogen we eindelijk aan de slag in Red Dead Online?! Op die vraag en een hoop andere vragen probeert Wimpie in deze feature antwoord te geven.

Misschien ben je, net zoals ik, nog helemaal niet ver in Red Dead Redemption 2 omdat je blijft hangen aan de pokertafel en niet genoeg krijgt van de ongerepte natuur. Maar of je nou klaar bent of niet voor Red Dead Online, de online-versie van Red Dead Redemption komt er toch echt aan! Laten we dus alvast even kijken wat de game allemaal voor ons in petto heeft...Red Dead Online: de startdatum en de basis…

Rockstar heeft over de startdatum van Red Dead Online -behalve het feit dat de beta deze maand begint- nog niets losgelaten. Maar GTA Online verscheen twee weken na de release van GTA V, dus wie weet verschijnt Red Dead Online vrijdag al! Damn, ik moet echt door gaan spelen…

Zoals je gewend was bij GTA Online zal de Red Dead-variant beginnen met een knallende intro die je een trophy of achievement oplevert als je die voltooit. In de basis zal Red Dead Online veel lijken op de multiplayer van de eerste Red Dead Redemption en zal de gameplay van deel twee logischerwijs dienen als basis voor het online gedeelte.

Rockstar beloofde eerder constant updates en aanpassingen door te voeren zodat je nog jaren los kan gaan in het Wilde Westen. GTA Online is hier uiteraard een gevierd voorbeeld van, dus ik verwacht in ieder geval jaren van cowboy-plezier met mijn online kameraden!

Net zoals in de singleplayer zal ook Red Dead Online een dag- en nachtcyclus hebben, met NPC’s die in de ochtend hun etalages inrichten en de boel weer inpakken als het tijd wordt om de winkel te sluiten.

Je eigen huissie is in Red Dead Online net zo belangrijk als in de GTA-variant, dus je zal je eigen tentjes kunnen kopen en upgraden. Ook hiervoor is een trophy/achievement, die je krijgt als je verbeteringen voor je tent en kamp koopt. Hopelijk kan je met je matties lekker een kampje opzetten om van daaruit de map te terroriseren!
    

De Red Dead Online companion app

Net als in GTA Online zullen NPC’s in Red Dead Online je regelmatig missies en uitrusting aanbieden. Het voltooien van die missies leveren je XP op. De companion app van Rockstar zal bovendien een rol gaan spelen en moet volgens geruchten te gebruiiken zijn tijdens het pokeren tegen andere spelers.

Al met al moet Red Dead Online volgens Rockstar net zo meeslepend en groots zijn als de tegenhanger van GTA. Om tot dit eindproduct te komen vraagt Rockstar zijn spelers om Red Dead Online een kans te geven; de ontwikkelaar voorziet een heleboel bugs die zij moeten verhelpen en daarvoor zijn wij, de spelers, natuurlijk hard nodig.


    

Een wereld aan vervoermiddelen

Een groep dataminers van Rockstar Intel heeft verwijzingen gevonden naar het verschijnen van voertuigen in Red Dead Online, waarbij de volgende paard en wagens worden beschreven:

-Horse Cart

-Small Coach

-Chuck Wagon

-Chuck Wagon with a Gatling gun attached

-Supply Wagon

-Utility Wagon

-War Wagon

De volgende knollen zullen ook in Red Dead Online te berijden zijn:

-Hungarian Half Bred

-Missouri Fox Trotter

-Dutch Warmblood

-Turkoman


   

Battle Royale?!

In februari doken geruchten op over het verschijnen van Battle Royale in het multiplayer-component van Red Dead Redemption 2. Volgens die potentiële broodje aap-verhalen zouden ook de modi Revive and Survive terugkeren, net als Money Grab, wat een vernieuwde versie is van Grab the Bag uit de multiplayer van de eerste Red Dead Redemption.

Maar de dataminers van Rockstar Intel komen met meer! Zij vonden namelijk referenties naar onder meer races en duels in de code van Red Dead Online. Weet je nog, dat als je in GTA Online kapot geschoten werd door een andere speler online? Dan had je een aantal keuzes, waaronder het uitdagen tot een 1v1 deathmatch. Woorden als Inform Law, Duel, Parley en Feud duiken op in de code. Ook het woord Predator Ability dook op.

Waar deze vaardigheid op kan wijzen is nog een totaal raadsel, net als alle andere woorden die opdoken in de code. Het zou wel fucking awesome zijn als je met anderen in duel kan treden online.


     

Laat maar komen!

Of ik Arthurs verhaal nou afgerond heb of niet, zodra die beta dropt ben ik meteen in Red Dead Online te vinden! Gewoon voor een duelletje, samen winkels overvallen of om een gang te vormen. Ik duim voor een launch van de beta op aanstaande vrijdag, duimen jullie met me mee?

Check voor meer Red Dead Redemption 2 de review van Simon, de Helemaal Hyped van Johan en check de glitch waarmee je in Mexico rond kan wandelen.

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord