Wat voor gamers zijn de PU.nl-redacteuren? 

Wat voor gamers zijn de PU.nl-redacteuren? 2017-11-08T13:04:54
Altijd al willen weten of PeterKoelewijn een rage-quitter is? Of Alie vroeger alles beter vond? En of Graddus op normal of inverted speelt? Je bent op de juiste plek: in deze feature biecht het PU.nl-team al hun gamegeheimen op...

Alie

Favoriete consoleboer? - Nintendo 

Welk genre speel je het liefst? - Action adventure, (MMO)RPG, point-and-click, platformer en in principe alles met een goed verhaal. Ben vanwege een wiebelig evenwichtsorgaan eigenlijk alleen geen fan van games in first person-perspectief.

Normal of inverted? - Normal

Wel eens gerage-quit tijdens een potje? - Nee, ik ben sowieso totaal geen fanatiek persoon. En daarnaast ook nog eens bijzonder snel afgeleid. Er is door mijn toedoen menig potje World of Warcraft arena verloren.

Was vroeger alles beter? - Nee, maar mijn reminiscentiehobbel is wel ernstig vergroot.

Favo game ever? - The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Zelda

Graddus

Favoriete consoleboer? - Hoe graag ik ook spelletjes op m'n PlayStation of Xbox speel, is het antwoord Nintendo.

Welk genre speel je het liefst? - First-person shooters. Maar eigenlijk geniet ik van alles behalve Indies en beat 'em ups, hoor.

Normal of inverted? - Inverted. I blame GoldenEye...

Wel eens gerage-quit tijdens een potje? - Nee man, ik win altijd; vraag maar aan Tjeerd! Maar zonder dollen: als ik in de laatste minuut een goal slik in FIFA gooi ik wellicht niet met m'n controller, maar wel met flink wat krachttermen.

Was vroeger alles beter? - Voor m'n gevoel wel. Ik denk dat ik gewoon een stokoude lul word.

Favo game ever? - The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Ocarina of time

Enzio

Favoriete consoleboer? - PC mosterdrijst. Oh is dat geen console? Dan PlayStation en Nintendo, want die hebben beide hele toffe exclusives.

Welk genre speel je het liefst? - RPG, action adventure en platform.

Normal of inverted? - Normal, want dat is normaal.

Wel eens gerage-quit tijdens een potje? - In mijn puberjaartjes kon ik héél af en toe wel eens rage-quitten, maar die tijd ligt al lang achter me. Het enige wat nu nog regelmatig gebeurd is vloeken, maar dat doet iedereen, toch?

Was vroeger alles beter? - Nee

Favo game ever? - Ik kan niet kiezen tussen The Elder Scrolls V: Skyrim en Kingdom Hearts II. Door Skyrim werd ik helemaal geabsorbeerd in een andere wereld en heb hier honderden uren in gestopt. En de Kingdom Hearts serie blijft altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben. De combat, de muziek, de disney werelden, het verhaal, ik blijf er een zwak voor houden.

Skyrim

Florian

Favoriete consoleboer? - Sony! Geen enkele PlayStation heeft me nog teleurgesteld.

Welk genre speel je het liefst? - Ik ben een echte alleseter, maar word het minst vrolijk van first-person shooters en de meeste strategy games.

Normal of inverted? - Inverted gamers zijn vreemde wezens. Normal dus!

Wel eens gerage-quit tijdens een potje? - Ik speel online hier en daar wat races en kan me dan aardig kalm houden, tenzij ik echt in de laatste bocht van de baan wordt gereden, daar heb ik een tyfus hekel aan! Verder speel ik online liever samen in co-op dan tegen elkaar. Scheelt ook de nodige frustratie.

Was vroeger alles beter? - Nee joh, games worden nog steeds alleen maar beter! Maar goed, ik ben dan ook een sucker voor die filmische games van de laatste jaren.

Favo game ever? - Final Fantasy VII, geen discussie over mogelijk.

FF VII

Laura

Favoriete consoleboer? - Nintendo. Hun kwaliteit van hardware en software is enorm hoog. Ze proberen bovendien niet altijd te innoveren in de logische richting, wat ik wel kan waarderen.

Welk genre speel je het liefst? - Ik ben een avonturen/platformjunkie. Shooters, RPG's en simulatiegames speel ik ook graag, maar ik ben er niet goed in.

Normal of inverted? - Meestal op normal, omdat ik niet zo competitief ben. Ik geniet liever van de reis, dan dat ik rood aangelopen de game voortdurend vervloek.

Ben je wel eens gerage-quit tijdens een potje? - Nee, ik speel eigenlijk niet zo vaak multiplayer. Ik begeef me eigenlijk te weinig in de multiplayersferen waar het allemaal gebeurt. En rage-quitten doe ik niet: hoewel ik makkelijk opgeef, doe ik dat meestal niet mid-level, zeker niet als je online speelt.

Was vroeger alles beter? - Nee, ik geloof dat games een heel natuurlijke, prachtige transformatie hebben doorgemaakt.

Fave game ever? - Super Mario World. Baby-Yoshi's in alle kleuren van de regenboog!

Super Mario Bros

PeterKoelewijn

Favoriete consoleboer? - Nintendo. Eigenlijk altijd al.

Welk genre speel je het liefst? - Gedeelde eerste plaats tussen platformers en RPG’s. Een platform-RPG zoals Paper Mario vind ik helemaal geweldig.

Normal of inverted? - Altijd normal, maar ik respecteer de minderwaardige mensen die voor inverted kiezen.

Ben je wel eens gerage-quit tijdens een potje? - Nee, ik speel liever solo. En anders met vrienden op de bank want dan weet ik met wie ik ruzie maak.

Was vroeger alles beter? - Nee. Nostalgie werkt alleen zo omdat we ons de hoogtepunten herinneren. Er zijn veel meer leuke games dan vroeger, maar je moet wel wat verder kijken dan de Triple A-releaselijst.

Favo game ever? - Mega Man X

Megaman

Sven

Favoriete consoleboer? - Sony!

Welk genre speel je het liefst? - Iets met een open wereld is vaak toch wel lekker. Ook word ik héél blij van immersive sims.

Normal of inverted? - Inverted! Ja, ik ben er zo een. Ik ervaar de bovenkant van het pookje als de bovenkant van mijn hoofd, dus naar voren duwen = naar beneden kijken.

Ben je wel eens gerage-quit tijdens een potje? - Neuh, ik heb niet zo heel competitief ingesteld en ik haal doorgaans meer plezier uit singleplayer. En ragen tijdens het gamen is fysiek onmogelijk voor mij.

Was vroeger alles beter? - Hahaha, nee. Als je dat gelooft heb ik medelijden met je. Nostalgie is leuk, maar blijf er a.u.b. niet te lang in hangen, oké?

Favo game ever? - BioShock! 

Bioschock

REACTIES (40) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord