Wat vindt de PU-redactie van de Nintendo Switch

Wat vindt de PU-redactie van de Nintendo Switch? 2017-03-07T14:47:13
Jullie konden vorige week al lezen wat Jurjen van de Nintendo Switch vindt. Nu het eerste magische weekend voorbij is, mogen wij gewone stervelingen ook onze mening loslaten op de handheld-console hybride. Wat vinden de early adopters op de PU-redactie van de Switch?

Michel 

Voordat ik begin met mijn mening over de Switch, zeg ik even snel hallo. Ik ben Michel en schrijf inmiddels al jaren voor zustersites Gamer.nl en InsideGamer. Ik kom op PU.nl onder andere helpen met de Nachtwachten. Hallo!

Zo, die formaliteit is achter de rug. Als Nintendo-fan in hart en nieren ben ik flink losgegaan tijdens de lancering. Dankzij Zelda is dit één van mijn favoriete lanceringen ooit. Hoe middelmatig de launch line-up ook is, Breath of the Wild tilt het eigenhandig naar ongekende hoogten. Wat een verslaving is die game zeg… ik sta er mee op en ga er mee slapen.

Michel

De hardware zelf is slick, het oogt en voelt allemaal enorm ‘volwassen’ voor Nintendo-begrippen. Ook de interface van het menu is heerlijk simpel en snel. Toch voelt het een beetje alsof we bètatesters zijn van deze nieuwe console, met een gebrek aan online opties, een half werkende linker Joy-Con (gewoon de Pro Controller gebruiken, doe ik ook!) en gebrekkige batterijduur. Dat dit allemaal nauwelijks irriteert is wederom te danken aan de nieuwe Zelda. Ik ga snel weer verder op avontuur…

      

Laura

Het is altijd een big deal als er een nieuwe console wordt geboren. Zeker als het een Nintendo-console is, dan ben ik er als de kipjes bij. Ik ben al sinds ik vier jaar oud ben fan van Nintendo. Bijna elke nieuwe console komt met grote veranderingen in bijvoorbeeld de manier van besturen. Nintendo-games zijn vaak van hoge kwaliteit en veel spellen bevatten de leukste man ter wereld: Mario. 

Op Mario moeten we nog even wachten, maar die nieuwe besturing is in het geval van Switch overduidelijk aanwezig. De Joy-Con zijn grappig en hebben heel felle kleuren, maar ze voelen een beetje plastic aan. Toch heb ik er tot nu toe hele goede ervaringen mee: weinig synchronisatieproblemen waar ik anderen over hoor. Je kunt er ondanks dat ze klein zijn toch prima met zijn tweeën gebruik van maken in een game als Snipperclips. En sowieso in 1-2-Switch natuurlijk, want daarin houd je ze vooral als een soort stokje vast. Het is wel grappig dat die Joy-Con zo plastic voelen, want het apparaat zelf is juist steviger en van een zwaardere kwaliteit en materiaal dan ik verwachtte. Ik wilde hem eigenlijk zo in mijn tas gooien net als mijn 3DS, maar ik heb er toch maar een hoesje omheen gedaan.

Laura

Aan Zelda ben ik al aardig hooked, het is zo'n idioot mooie game en een heerlijke ontdekkingstocht, ik heb het al in de bioscoop gespeeld toen ik op mijn film wachtte, in bed voor het slapengaan en natuurlijk op de televisie om de pracht wat groter te bekijken. Wow! Tot nu toe vind ik Switch een geweldig apparaat, met als enige minpuntje dat de helderheid van het scherm zo extreem is. Zelfs de laagste helderheid geeft zoveel licht, dat is niet echt bevorderlijk voor nachtelijke potjes om jezelf rustig te krijgen voor de slaap. Aan de andere kant: waarom slapen als je ook kunt Switchen? ;) 

     

Bas

Laat ik beginnen met te zeggen dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild geweldig is. De Nintendo Switch daarentegen, die is een stuk minder. De console is grafisch een stuk minder dan de concurrentie waar we al een paar jaar op spelen.  Bij de lancering is er al een game die te groot is voor het interne geheugen en friend codes zijn nog altijd verplicht. De Switch is een geinige handheld en een mindere tv-console maar bij iedere keer dat ik hem opstart krijg ik het gevoel dat Nintendo het gewoon niet snapt.

Bas

De Switch is prima voor Nintendo fans, maar de gewone gamer wil meer dan twee games per jaar. Na twee dagen voelt de console aan als de slechtste current-gen console die er is. Ja, ik kan er een prima tijd mee hebben, maar het grootste deel van het jaar is dit weer een stofmagneet met het Nintendo-logo erop. Zo een die ik met die Wii en Wii U al twee heb. 

      

PeterKoelewijn

De Switch combineert het beste en slechtste van Nintendo. Het beste omdat het, The Legend of Zelda: Breath of the Wild - een van hun grootste en mooiste games ooit – direct bij launch speelbaar heeft. Niet alleen dat, het is ook nog eens perfect draagbaar: een wow-moment dat ik nooit écht bij de Wii U heb gehad. De Switch speelt in beide standen uitstekend.

Helaas toont het ook weer het slechtste van Nintendo. Het gierige Nintendo: de console is weer underpowered t.o.v. de concurrentie, het 32 GB interne geheugen is beledigend klein en 1-2-Switch had gewoon in een pack moeten zitten zoals Wii Sports. Ook het betuttelende Nintendo is er weer met die kuttige friend codes.

PeterKoelewijn

Maar los daarvan is de Nintendo Switch een verdomd goed idee en Breath of the Wild de beste launchgame die ik heb gezien sinds Super Mario 64. Ben je niet persé een Nintendo-fan, wacht dan nog even tot er een toffe pack is. En als je heel geduldig bent, bij succes komt er over 2-3 jaar een superieure versie van de Switch uit. Dat doet Nintendo altijd met zijn handhelds.

                       

Marvin

Het is op moment van schrijven 07:00 uur - in de ochtend ja - en terwijl mijn medetreinreizigers hun krantje lezen of in hun telefoons verdwijnen maak ik me klaar om Hyrule verder te ontdekken. Dat dat überhaupt mogelijk is - en dat ik de eerste dagen na launch herhaaldelijk jaloers word aangekeken - doet me enorm goed, en is de grootste reden dat ik enthousiast ben. Het voelt namelijk eindelijk alsof ik echt een console tussen mijn handen heb; don't get me wrong, mijn 3ds heeft me mooie game-uurtjes opgeleverd, maar een trein- of busreis is nog nooit zo snel voorbij gegaan als met de Switch.

Marvins hoofd met een Nintendo Switch

Misschien komt dat door het feit dat de Nintendo Switch los op een tafeltje gezet kan worden en dat dat een meer dan prettige kijkhoek oplevert, of juist door die kleine Joy-Cons, die zó verrassend comfortabel in mijn handen liggen dat ik de Pro Controller eerst aan me voorbij laat gaan. Of misschien ben ik compleet overrompeld door Zelda en denk ik expres niet aan de nog karige line-up of andere gebreken. Desalniettemin lijkt de Nintendo Switch de handheld te zijn waar ik behoefte aan had; ik kan in ieder geval niet wachten op games als Mario Kart en weet zeker dat ik 'm altijd bij me zal dragen in het OV. Hij kan ook op mijn tv aangesloten worden, zeg je? O...

  

Tot zover de Nintendo Switch-eigenaren op de PU-redactie. Als je nog meer wilt weten over de Switch, check nog een keer Jurjen z'n review. En als je wil weten waarom je níet de Switch moet kopen, check dan deze Feature. En voor de rest mogen jullie deze opinieparade aanvullen in de comments!

REACTIES (100) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord