Wat valt er allemaal uit de Destiny 2-teaser te halen? 

Wat valt er allemaal uit de Destiny 2-teaser te halen? 2017-03-29T14:21:40
Bungie is begonnen met het teasen van Destiny 2 en morgen kunnen we zelfs al de allereerste officiële onthullingstrailer bekijken. Toch er is al aardig wat uit de laatste teaser trailer te halen als het aankomt op wat we kunnen verwachten in het volgende deel van de Destiny-franchise.

Destiny 2 is eergisteren eindelijk officieel onthuld door ontwikkelaar Bungie. Uit het niets werden er op alle sociale kanalen afbeeldingen geplaatst met daarop 'Destiny 2' groot afgebeeld en een brandende stad op de achtergrond. Hoewel we al wisten dat het spel dit jaar nog uitkomt, was dit het eerste teken van leven na een lange periode van stilte. 

Destiny 2

Gisteravond deed Bungie er nog een schepje bovenop en plaatste, wederom op alle sociale kanalen, een teaser trailer van net iets langer dan één minuut. Deze teaser was bedoeld om de officiële onthullingstrailer aan te kondigen, maar je zult je verbazen over wat we mogelijk al over Destiny 2 leren. Uit deze ene minuut aan Cayde-6, een van de bekendste personages uit het spel, die een drankje drinkt en daarbij een verhaal vertelt is behoorlijk wat te halen. Hoog tijd om de teaser helemaal uit te pluizen en alle informatie op een rijtje te zetten. Let wel op: het is en blijft speculatie.

Een stad in puin

Het verhaal van Destiny begon ooit met de komst van de Traveler. Deze mysterieuze, bolvormige machine gaf de mensheid de kracht de laatste grote stad op aarde te beschermen tegen de aliens die onze planeet binnenvielen. Onder de Traveler wisten we opnieuw onze samenleving op te bouwen en de duisternis terug te drijven. In het spel en de verschillende uitbreidingen zijn wij, als opnieuw tot leven gewekte Guardians, succesvol in het verdedigen van de Traveler en The Last City tegen alle grote dreigingen in ons sterrenstelsel. Tot Destiny 2, tenminste.

Op de teaser-afbeeldingen was het al op de achtergrond al te zien, maar in de teaser trailer is het overduidelijk: de stad wordt aangevallen en ligt volledig in puin. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat we in Destiny 2 meer te maken gaan krijgen met gebieden volgepakt met gebouwen, nauwe straten en een heleboel vijanden. Op de posters die afgelopen week waren uitgelekt, waren drie Guardians zonder helm te zien. Het is mogelijk dat wij onze helm in het stuk stad dat aangevallen wordt onder de Traveler, geen helm op hoeven te doen als we in gevecht zijn, wat in de huidige game niet kan.

Destiny leak

In de teaser is ook kort te zien hoe de Hall of Guardians wordt binnengevallen en hoe Cayde-6 en Commander Zavala door een explosie worden omver geblazen. De Hall of Guardians is een belangrijke locatie in de Tower, één van de drie social spaces in Destiny. De kans is dus groot dat we in Destiny 2 niet terug naar de Tower kunnen keren. Misschien voor altijd, misschien tot we het in een missie hebben terugveroverd van onze vijanden.

Boom!

De daders

Er was na de Taken King-uitbreiding al behoorlijk wat speculatie ontstaan over wie of wat de grote dreiging in Destiny 2 zou gaan worden. In een van de missies uit de expansion wordt er een noodoproep verzonden door het alienras de Cabal naar hun, schijnbaar enorme, keizerrijk ergens in het universum. Veel fans gingen er direct vanuit dat we een bezoekje zouden krijgen van een leger aan brute Cabal-soldaten, en als we de teaser moeten geloven is dat exact wat er gaat gebeuren.

De grote, lelijke beesten zijn overal in de trailer te zien. Zowel de oude, traditionele Cabal-soldaten lijken in een nieuwe laag verf terug te keren als een compleet nieuwe, enorme vijand met twee reusachtige brandende hakmessen. Deze nieuwe Cabal-klasse komt overeen met een lek van speelgoedfabrikant MegaBlocks, waar ze een wezen als deze beschrijven als een Cabal Red Guard.

Cabal Red Guard

Een persoonlijker verhaal

Wat Destiny volgens veel fans miste, was een sterk verhaal. De personages waren saai, deden vrijwel niets en kwamen nauwelijks in het verhaal terug. Deze teaser lijkt aan te geven dat Destiny 2 daar verandering in gaat brengen. Cayde-6, Commander Zavala en Ikora Rey, drie van de belangrijkste personages uit het spel, trekken eindelijk ten strijde in plaats van rond te hangen in de Hall of Guardians.

De cinematic geeft ons ook een beter inzicht in de persoonlijkheid van deze personages. Cayde-6 kreeg een belangrijke rol in Destiny: The Taken King en ook andere personages werden iets beter uitgelicht, maar het liet alsnog nog veel te wensen over. Met een beetje geluk gaat Destiny 2 hierop verder en leren we meer over wie ons op missies sturen en spelen we op die manier een veel persoonlijker verhaal.

Sweeperbot

Nieuwe oude loot

Bungie heeft bevestigd dat er, op onze uiterlijke kenmerken na, niets wordt overgedragen van het eerste spel naar Destiny 2. Toch zien we in de teaser meerdere wapens uit de originele game terug. Cayde-6 gebruikt zijn iconische handgeweer Ace of Spades en Zavala en Ikora Rey komen kort in beeld met wapens die op dit moment in Destiny te verkrijgen zijn. Het zou dus kunnen dat bepaalde wapens terugkeren en dat we meerdere bekende namen gaan zien in het nieuwe spel.

Dit betekent wel dat het wapensysteem misschien wel volledig op de schop gaat. Bungie weet wellicht zelf ook wel dat, na alle klachten over hergebruikte content en het reskinnen van wapens en armor, ze er niet zomaar mee wegkomen als ze oude wapens precies zoals ze waren terug in het spel stoppen. Wellicht zijn deze wapens alleen maar voor de teaser gebruikt, maar het kan ook zijn dat we zelf onze wapens kunnen gaan aanpassen, zodat oude wapens toch ook een beetje nieuw worden.

Factions

Factions komen ook terug in Destiny 2. Aan het einde van de teaser zijn twee Guardians op de achtergrond te zien die allebei overduidelijk armor dragen van de New Monarchy-factie. New Monarchy kwam ook al terug in de gelekte posters en de kans is groot dat we de andere twee facties Dead Orbit en Future War Cult ook in het vervolg terug gaan zien. We zullen waarschijnlijk, net als in het eerste spel, de keuze moeten maken wie van de factions we steunen.

Destiny 2 komt naar verluidt in september uit en morgen verschijnt de eerste officiële onthullingstrailer. Het spel brengt sowieso veel verandering naar de franchise, maar voor nu kunnen we alleen nog maar gokken wat er gaat komen. Wat zouden jullie graag in Destiny 2 willen zien? Drop het in de comments!

REACTIES (31) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord