Wat spelen de sterren? Vol. 6 - Arjen Robben, Morgan Freeman en Salvador Dalí 

Wat spelen de sterren? Vol. 6 - Arjen Robben, Morgan Freeman en Salvador Dalí 2018-04-09T16:32:03
Na het doorslaande succes van de eerste vijf 'Wat spelen de Sterren?'-specials, is Graddus terug met een nieuw blik bekende mensen. Zouden ze ook gamen? En zo ja, wat dan...? Lees en huiver!
Wat spelen de sterren? Na deel één, twee, drie, vier én vijf, alsook antwoord op de prangende vraag 'wat spelen de BN'ers', gaan we vandaag vrolijk verder met een vers blik Bobo's en B-acteurs. Volledig op waarheid berust, natuurlijk...
    

Salvador Dalí

Bekend van:

- Snor

- Absurdistische kunst

- Bloemkool

Wie is het? 

*haalt diep adem* Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech, markies de Dalí de Pubol (Figueres, 11 mei 1904 – aldaar, 23 januari 1989) was een wereldberoemd Spaans kunstschilder. In zijn jonge jaren was Dalí geïnteresseerd in kunstschilders als El Greco, Francisco Goya, Michelangelo en Diego Velázquez. Hij richtte zijn aandacht in die tijd op het impressionisme, later op het surrealisme en blablabla...

Goed, tot zover de Wikipedia-bullshit. Elk normaal denkend mens kent Dalí natuurlijk van zijn olifanten op stelten, alsook zijn snor. Mijn god, die prachtige snor. Daar valt zelfs Mario's exemplaar bij in het niet!

Speelt het ook games?

Salvador Dalí schildert best wel weirde shit. Maar echt, als er een nobelprijs voor weirde kunst zou bestaan, zou Dalí hem winnen. Zelfs weirde games als Goat Simulator en Katamari Damacy steken er schril bij af.

Salvador speelt games dus niet voor escapisme. Nee, hij speelt het om zich juist een béétje normaal te voelen. Kingdom Come: Deliverance bijvoorbeeld, met zijn überrealistische nabootsing van het middeleeuwse Koninkrijk Bohemen.; daar kan geen Rubens of Rembrandt tegenop!

Dalí langs de gamermeetlat: 666%


Dali   
     

Arjen Robben

Bekend van:

- Dribbelkunsten

- Bedum

- Gezicht als een oorwurm

Wie is het? 

Denk je aan Robben, dan denk je aan dribbelen. Vlammende schoten met links. En een gezichtsuitdrukking die te allen tijde op standje 'hoe hard moet ik drukken voor die drol eruit komt?' staat.

Onlangs nam Arjen afscheid als international. Eeuwig zonde, helemaal omdat het Nederlands Elftal nu echt alleen nog uit derderangs kneuzen bestaat. Dat Robben het überhaupt zo lang heeft volgehouden is een wonder: de man raakt al geblesseerd als je te lang naar z'n knieën kijkt...

Speelt het ook games?

Voor frêle voetballers als Robben blijft de vraag: hoe wapen je je tegen slagers als Materazzi en Pepe? Terug tackelen? Hmmm, niet met een lichaam van papier-maché. Provoceren? Werkt als een rode lap op een stier... Nee, de beste oplossing is het perfectioneren van een oud-Duitse uitvinding: de schwalbe!

Hup, daar gaat Arjen naar de grond. En hup, daar wijst de scheids naar de stip. Zelfs Klinsmann en co, toch de uitvinders van het genre, kunnen slechts klappen voor zoveel valtechniek.

Arjen's geheim? Simpel: heel veel GTA spelen. Doe maar eens een ragdoll/body flop in die game, en je weet waar de man uit Bedum de mosterd haalt!

Robben langs de gamermeetlat: 11%


Robben    
    

Morgan Freeman

Bekend van:

- Dé stem

- Im-men-se carrière

- Moet je morgen werken? Nee, ik ben Morgan Freeman.

Wie is het? 

Morgan Freeman is al 135 jaar acteur. Een instituut, een levende legende waarvan zelfs de meest primitieve stammen het stemgeluid kennen. Hij is zo'n zeldzame gast die door iedereen cool gevonden wordt: jong of oud, dik of dun, arm of rijk.

Zijn nieuwste kunstje is die Swinckels bier reclame en dat doen ze goed want voorheen had ik nog nooit van Swinckels gehoord maar nu drink ik het elke dag. Cheers, Morgan!

Speelt het ook games?

Toen Morgan in 1537 geboren werd had niemand ooit van games gehoord. De enige spelletjes die de jeugd speelde waren doktertje en spijkerpoepen. Maar Morgan, jong van geest, bleef bij de tijd en kan je inmiddels alles over het verschil tussen een sprite en een polygon vertellen. Al blijft het daar wel bij. Want theoretische kennis, prima, maar die rare digitale shit zelf spelen? Never (lezen met de stem van Morgan Freeman voor maximaal effect).

Wél ruikt de immer opportunistische Morgan een kans om zijn toch al goedgevulde poeplap nog verder te spekken. Hoe? Als games narrator natuurlijk, baklap!

Freeman langs de gamermeetlat: 0,1%


Freeman   
  

Willem Holleeder

Bekend van:

- Stout gedrag

- Neus

- Scootertje rijden

Wie is het? 

Ooit zag ik hem staan, Willem. Hij had net boodschappen gedaan bij het Amsterdamse Gelderlandplein en stond te bellen. Nu moet je weten dat ik vroeger ook nog gewoon Willem heette, dus had ik een mooi excuus om een selfie met de knuffelcrimineel te vragen. Op het moment dat ik naar Holleeder toeliep kruisten onze blikken elkaar.

Geen idee hoe, maar ineens wist ik zeker dat als ik hem tijdens zijn telefoontje zou storen, ik een paar dagen later ergens in een vuilniszak gevonden zou worden...

Speelt het ook games?

Holleeder heeft ongeveer 90% van zijn volwassen leven achter tralies gezeten, dus reken maar van yes dat hij games waardeert! Wat doe je anders in zo'n saaie cel? Als voetbalfan speelt hij regelmatig een potje FIFA, terwijl ook een tijdrovende RTS er altijd wel ingaat.

Maar favoriet? Dat zijn toch Grand Theft Auto (Faggio rijden in Vice City ftw!), Payday 2 en The Escapists. Willem noemt dit soort spelen ook wel liefkozend 'educational games'.

Holleeder langs de gamermeetlat: 80%

Holleeder

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord