Wat speelde de PU-redactie in oktober

Wat speelde de PU-redactie in oktober? Dragon Quest XI en Red Dead Redemption 2 2018-10-26T20:38:21
In deze rubriek laten we elke maand de PU-redactie aan het woord over wat men de afgelopen maand zoal heeft gespeeld. Het zijn net gamers, die PU-redacteuren!

PeterPeter

Op het moment van schrijven ben ik nog niet begonnen aan een zekere cowboy-game, die ongetwijfeld heel veel andere redacteuren ook gaan spelen. Dus ik sla mijn hypothetische lofzangen daarvoor over. Jullie hoeven niet meer overtuigd te worden hoe goed Custer’s Revenge is!

Nee, deze maand wil ik het hebben over Dragon Quest XI. Ik had in september slechts een paar uur in de game zitten en wist toen al dat het iets bijzonders zou worden. Nu ben ik zestig uur verder, heb ik de credits gezien, maar… de GAME WIL NIET EINDIGEN! Ik ga niet spoilen wat er gebeurt, het zorgt alleen wel dat ik weer op het puntje van mijn stoel zit, ook al heeft de hoofdschurk inmiddels een tuintje op z’n buik.

Ik heb heel wat JRPG’s gespeeld in drie decennia, maar DQXI is echt een van de meest perfecte game-ervaringen ooit. De wereld is beeldschoon en een genot om te doorkruisen. De moeilijkheidsgraad is aanvankelijk laag maar schroeft heel natuurlijk op, vergelijkbaar met de Pokémon-games. De personages komen aanvankelijk over als typische Akira Toriyama-archetypes, maar inmiddels heb ik ze stuk voor stuk in mijn hart gesloten, mede dankzij de fantastische ingesproken stemmen en animatiefilmwaardige presentatie. Ik ben weer helemaal opnieuw verliefd geworden op het JRPG-genre. Thanks, Dragon Quest!

Dragon Quest XI


LauraLaura

Ik ben de afgelopen maand weer in de emotionele rollercoaster gestapt die Life is Strange heet. De eerste episode van het tweede seizoen kwam online en daar was ik erg nieuwsgierig naar. Is de game nog wel tof zonder Chloe en Max? Gelukkig wel, want er zit genoeg drama en emotie in om te zorgen dat ik nog regelmatig bekijk wanneer ook alweer de volgende episode online komt. De setting van dat bos is geweldig gekozen: lekker wat hout aansteken, s'mores maken, ik zie het helemaal zitten.

Gelukkig hoef ik niet alleen maar op mijn klokje te kijken of het al tijd is voor de nieuwe episode. Ik heb wel wat anders te spelen in de tussentijd. Zo dook ik in de ontzettend chaotische wereld van LEGO DC Super Villains. Het is weer een tof LEGO-spelletje, al vraag ik me af wat er toch met het dynamische splitscreen is gebeurd. Ik vond dat altijd een van de grote pluspunten van LEGO, maar die is er al een paar games uitgehaald. Why?! Verder moet ik weer erg lachen om de mooie grapjes die erin zitten. Bijvoorbeeld van The Riddler: "Wat heeft tien levens en drie gezichten?" Catwoman en Two-Face natuurlijk. Ik vind het geweldig. Helemaal omdat die humor gepaard gaat met LEGO-poppetjes die in allemaal rare situaties terechtkomen. Het is wederom koddig, maar of er genoeg vernieuwing in de game zit...

Life is Strange 2


GraddusGraddus

Jep, ik heb net als vorige maand bijna alleen maar oude, vergeelde en voor 99% van de mensheid totaal obscure Nintendo 64-games gespeeld! Battle for Naboo, Jet Force Gemini, Nightmare Creatures... Ik denk serieus dat er iets mis met me is.

Gelukkig verscheen eind oktober ook een zekere cowboygame en hoef ik niet meer stotterend op zoek naar een sociaal geaccepteerd antwoord als iemand me vraagt 'wat ben jij momenteel aan het spelen?'.

Jet Force Gemini


MichelMichel

Het is misschien een beetje saai, maar net als eind vorige maand heb ik het grootste gedeelte van deze maand besteed aan het opruimen van laatste randzaken in Assassin's Creed Odyssey en Marvel's Spider-Man. Beide games waarin ik het leuk vind om zomaar wat aan te modderen, aangezien ik de verhalen toch al heb uitgespeeld. Daarbij heb ik eigenlijk geen zin om een compleet nieuwe game op te starten zo vlak voor de mogelijke topper van dit jaar...

Inderdaad, Red Dead Redemption 2. Wanneer jullie dit lezen (zaterdag) is de game al uit, maar deze tekst is vlak voor de release geschreven, dus op dit moment kijk ik nog reikhalzend uit naar de openwereldgame. Ik heb geprobeerd vanaf vrijdagochtend zoveel mogelijk vrije tijd in te plannen. Ik ga naar de winkel, haal mijn gereserveerde game op (en die van mijn vriendin) en vervolgens sluiten we thuis twee televisies en twee PS4s aan en gaan we he-le-maal los dit weekend. 

Red Dead Redemption 2


AlieAlie

Afgelopen maand heb ik eindelijk weer eens een lekker potje kunnen gamen. Zoals ik in het vorige deel van deze Serial aangaf, wilde ik deze maand Vampyr uitspelen. En dat is gelukt! Ik heb enorm genoten van de sfeer, de voice acting en het opsporen van hints over de inwoners van Londen. Ik had mezelf voorgenomen om geen enkele NPC te doden en dat is ook daadwerkelijk gelukt. Daardoor miste ik alleen wel een flinke hap xp, zodat een van de laatste gevechten lekker moeilijk was. Gelukkig wint de aanhouder... en is mijn toetsenbord niet gesneuveld.

Verder heb ik deze maand ook nog flink wat ESO gespeeld. Ik kreeg een rondleiding van de devs door de nieuwste DLC: Murkmire. Aangezien ik dol ben op lore vond ik het vooral erg tof meer te weten te komen over de Argonians. Ook ben ik begonnen aan Unavowed, een indie point-and-click adventure van de oude stempel. Heerlijk! En ten slotte heb ik heel wat potjes Super Mario Party gespeeld. Ik geef toe dat het aantal borden inderdaad wat beperkt is, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt met allerlei extra gamemodi. River Survival is hier favoriet!

Vampyr


SvenSven

De opletterde PU.nl-lezer weet als het goed is dat de afgelopen tijd aardig wat kilometers heb gemaakt in Burnout Paradise Remastered, op zoek naar opvallende kleine dingen voor de Oog voor Detail serial. Best een lastige opgave, want langzaam rijden en rustig om je heen kijken is eigenlijk niet te doen in Paradise City. Nee, het is gewoon veel te lekker om gewoon als een idioot in het rond te raggen in die game!

Daarnaast ben ik de laatste tijd weer behoorlijk veel in de modder van Battlefield 1 aan het ploeteren. Niet dat ik er na al die uren veel beter in geworden ben, laat staan dat ik het gevoel heb dat mijn teamgenoten echt iets aan me hebben, maar toch. Heerlijke game. Gek genoeg heb ik dan weer amper gevoel bij Battlefield V. Hmm, misschien omdat Battlefield 1 qua periode en wapentuig stukken dichter bij Red Dead Redemption 2 ligt… ik hoef de komende drie á vier edities van ‘Wat speelde de PU-redactie’ niks in te zenden geloof ik, hè?

Burnout Paradise Remastered


KarimKarim

In oktober begon ik fanatiek met het spelen van de Forsaken Shores-uitbreiding die uit is gekomen voor Sea of Thieves, samen met m'n vriendin en wat vrienden. Ook heb ik aardig wat uurtjes in FIFA 19 gestopt, met vooral een hoop frustratie als gevolg.

Later in de maand ben ik aan de slag gegaan met Call of Duty: Black Ops 4, een game die ik momenteel maar heel slecht los kan laten. De game weet me te pakken op de zwakke plekken die ik ooit had voor de franchise en nu dus weer heb. Maandenlang was ik ongelofelijk hyped voor Starlink: Battle for Atlas, maar mede door toedoen van Black Ops 4 heb ik deze game eigenlijk amper aangeraakt.

Wanneer je deze tekst leest is alles wat ik tot nu toe heb gezegd irrelevant. Ik ben Red Dead Redemption 2 spelen. Doei!

Call of Duty: Black Ops 4


MarvinMarvin

De afgelopen maand nam ik rustig de tijd om nog even uitgebreid te genieten van Spider-Man. Die game heb ik nu op Platinum en natuurlijk ben ik al begonnen aan de eerste DLC, die ik de komende dagen ongetwijfeld uitspeel. Verder deed ik de gebruikelijke en niet-gebruikelijke dingen in World of Warcraft - bijna Exalted met alle BFA-facties én ik lootte Mimiron’s Head uit Ulduar, altijd leuk - die game kan ik nu even laten rusten tot Patch 8.1 en de nodige verbeteringen worden doorgevoerd.

Er zijn nog wat dingetjes die ik hier en daar heb gespeeld (op FIFA-avonden met vrienden bijvoorbeeld), maar terwijl ik dit type kan ik nog amper nadenken over dat allemaal was. Over enkele minuten openen de winkels namelijk, en daar ren ik dan direct heen voor een kopietje van Red Dead Redemption 2. Jep, tot over een jaar!

Spider-Man


JohanJohan

Zoals jullie misschien al hebben gelezen in mijn laatste Wachten was deze maand mijn dikke game-PC kaduuk, dus zat ik de afgelopen paar weken vast aan een krakkemikkige laptop die al begint te zweten als ik meer dan drie tabbladen open heb staan in Firefox. Gelukkig kon hij Terraria nog best goed hebben, dus heb ik die game weer eens een keer doorgespeeld - de laatste keer dat ik die game speelde was nog voor de 1.2 update. Bergen nieuwe content dus!

Gelukkig doet mijn PS4 het nog wel, dus heb ik de afgelopen maand veel The Witcher 3 gespeeld, ik heb de GOTY editie gekocht om ook die twee dikke DLCs te verkennen. Ik ben al een eindje op weg, maar vanaf vrijdag zal ik Velen/Novigrad/Skellige toch echt in moeten gaan ruilen voor het Wilde Westen. De whiskey en mijn cowboyhoed liggen al klaar!

Terraria


En wat hebben jullie zoal gespeeld deze maand? Laat het hieronder in de reacties weten!

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord