Wat Pokémon Go beter doet dan Wizards Unite 

Wat Pokémon Go beter doet dan Wizards Unite 2019-09-10T15:27:40
Puntmuts op, staf in de hand en het land in. Dat is het idee van Harry Potter: Wizards Unite. Net als Pokémon Go, maar dan met magie en zonder enorm schattige beesten (hoewel: maankalf…). Er is echter wel meer dat verschilt tussen de twee en dat pakt niet altijd positief uit voor Harry. LauraJenny legt uit wat ze mist in Wizards Unite.

Liever een video kijken dan lezen? Check dan dit:

Mocht je de afgelopen tijd te druk zijn geweest met Pokémon Go en heb je geen idee wat Wizards Unite is: Wizards Unite is een game van dezelfde maker als Pokémon Go. Het volgt ook ongeveer hetzelfde supertoffe concept. Je hebt op je smartphone de app staan en je ziet in Google Maps met een schilletje eromheen allerlei objecten en gebouwen in de wereld. Het is de bedoeling dat je alles vangt en overal allerlei bronnen vandaan haalt, om je personage zo steeds sterker te maken en je collectie te complementeren. Het zijn games die je gemakkelijk even kort opstart voor een paar minuten, al ben je er ook gemakkelijk uren mee zoet. Wizards Unite is na lang wachten vorige week verschenen.

Verwachtingsvol startte ik de game vorige week op. Ik had hem stiekem al als los bestand gedownload toen hij uit was in Engeland en Amerika, maar daar had ik niet zoveel aan: ik zag niets in mijn landkaart. Dus, toen eenmaal bekend werd dat de game ook in Nederland en België uitkwam, opende ik de app weer en werd ik blij verrast door alles wat ineens in het scherm oppopte. Die blijdschap was echter van korte duur, want waar keek ik eigenlijk naar?
     

Rustiger

Of je nu een soort meester in alles Harry Potter bent of niet, het is -zeker aan het begin- totaal niet duidelijk wat er allemaal gebeurt. Wat betekent een papierscroll? Wat doen die bliksemschichtjes in mijn beeld en wat zijn die objecten die allemaal door de hele map gestrooid zijn? Heb je eenmaal door welk icoontje betekent dat je met een beest gaat vechten, dan krijg je weer allemaal icoontjes en getallen door het beeld, voordat je het beest in je register kan zetten. Poeh. Overprikkeld much? Het duurde bij mij echt even voor ik het allemaal begreep. Pokémon Go was wat dat betreft veel rustiger: hierdoor was het zelfs voor opa’s een spel om met veel plezier op te pakken.

Pokemon Go

Minder geldbelust

En ben je dan door alle icoontjes heen, dan ben je lekker op gang. Je vangt beesten, leert kassen gebruiken en je probeert eens een raid. Heb je wat minder goed gepresteerd in zo’n raid (wat snel gebeurt, omdat het vaak moeilijk is om anderen te vinden om mee te vechten), dan ben je waarschijnlijk een heleboel spreukpunten kwijt. Om die aan te vullen, moet je wachten tot je ze toevallig net krijgt op een nieuwe dag of op zoek naar een ‘inn’ om ze te ontvangen, maar de kans is zeker aanwezig dat je ze uiteindelijk aanschaft als je even een tijdje binnen wil spelen. Dat kan met in-game goud, maar daar heb je vaak niet zoveel van. Je kunt dan al gauw echt geld gaan uitgeven.

Nu heb je daar in het geval van de spreukpunten wel wat aan, maar er wordt ook geld gevraagd als je zakken vol zijn. Dat is superirritant, want je betaalt al gauw zo’n vijf euro voor slechts een plek voor een paar planten meer. Je moest in Pokémon Go ook wel eens betalen, als je geen geduld had, maar vaak waren dit voor zaken waar je veel langer plezier van had.

harry potter
   

Beter stappen tellen

Mocht je dan wel lekker het huis uitgaan, omdat je geen cent wil uitgeven aan Wizards Unite (en terecht, want dat hoeft helemaal niet), zorg dan dat je de app steeds aan hebt staan. Je stappen worden anders namelijk niet geteld en dat is wel standaard een van de dagelijkse opdrachten die de game je geeft. Om een reden die ik echt niet weet, is het niet mogelijk om de stappen die je telefoon al registreert ook te syncen met de app. Hierdoor mis je heel vaak stappen. Laatst liep ik meer dan 12 kilometer en de app had er 300 stappen van geregistreerd: want ja, je wil niet de hele tijd die energie- en datavretende app in de achtergrond aanhebben. Dat pakte Pokémon Go toch net even beter aan.

stap

Er zijn ook een heleboel dingen die Wizards Unite beter doet dan Pokémon Go, dus laat de bovenstaande punten je niet weerhouden om de game te proberen: het is immers gratis. Ik denk echter wel dat er een reden is dat het spel minder populair bij de launch was als Pokémon Go, en dat ligt voornamelijk aan de hogere drempel die Niantic in dit spel opwerpt door zoveel boodschappen, icoontjes, getallen en mogelijkheden je kant op te sturen. Als je helemaal in het spel zit, dan leer je ze goed kennen, maar het kan iemand (zeker iemand die weinig heeft met het Harry Potter-jargon) enorm tegenhouden om lekker in de game te raken.

slow clap

REACTIES (5) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord