Wat je niet opviel in Uncharted 4: A Thief's End 

Wat je niet opviel in Uncharted 4: A Thief's End 2019-02-12T11:51:59
In deze serial enkel aandacht voor de details in onze favoriete games! Van die dingen die tijdens het spelen niet altijd opvallen, maar waarvan je ontzettend blij wordt zodra je ze ontdekt. Vandaag in Oog voor Detail nemen we Uncharted 4: A Thief’s End onder de loep.

Na maar liefst 12 fijne delen besloot Sven het Oog voor Detail-stokje over te dragen. Bovengetekende is de gelukkige! Ik mag mijn voorganger in (ieder geval) drie delen proberen te evenaren. Dit tweede deel staat in het teken van Uncharted 4: A Thief’s End. Deze Naughty Dog-game zit vol met toffe details. Ik koos er 10 voor jullie uit.

Details in Uncharted 4: A Thief's End
    

Ruisende bomen

Eigenlijk ben je in de Uncharted-games alleen maar aan het rennen, springen, vliegen, duiken, vallen en weer doorgaan. Het loont echter zeer de moeite om eens te blijven staan en naar de ruisende bomen te kijken.


    

Het schip in

De locaties die Nathan Drake in Uncharted 4 bezoekt, zijn fenomenaal. Witte stranden, blauw water… en een piratenschip dat je al duikende kunt verkennen. Check die visjes!


     

Handschriftherkenning

Wat ik een bijzonder cool detail in deze game vind, is het feit dat alle brieven/kaarten/post-its beschreven zijn met een ander handschrift. Dit waren mijn vondsten in één enkele kamer. PS Extra credits voor Nathans verlepte nagelriemen.

Details in Uncharted 4: A Thief's End

Details in Uncharted 4: A Thief's End

Details in Uncharted 4: A Thief's End

Details in Uncharted 4: A Thief's End

Details in Uncharted 4: A Thief's End

Details in Uncharted 4: A Thief's End
    

Elena pesten

Het valt me mee dat ze Nathan niet effe lekker uitkauwt. Dat Elena echter niet gediend is van een zaklantaarn in haar face laat ze gelukkig toch zichtbaar merken.


    

Weird flex, but ok

Je kunt die man ook geen seconde alleen laten, zeker niet als er spiegels in de buurt zijn. Ik dacht dat finger guns al jaren passé waren, maar van meneer Drake kan ik een hoop hebben.


    

Horloge fetish

Ik houd van mooie horloges. Daarom leek het me tof om het exemplaar van Nate eens wat beter te bekijken. Dankzij de photo mode kon ik flink inzoomen. Het eindresultaat stelt niet teleur. Mooi klokje, hoor!

Details in Uncharted 4: A Thief's End
    

Vervlogen tijden

Op twee momenten in Uncharted 4 krijg je te maken met een leuke verwijzing naar Crash Bandicoot, de eerste PlayStation-game van ontwikkelaar Naughty Dog. Het hoesje is zelfs een beetje stoffig.


     

Alle motten verzamelen

Vrijwel aan het begin van de game laat Nathan zich door een gevangenis leiden. Toen ik omhoog keek, zag ik allemaal motvlinders rond een lamp vliegen. Dat is nog eens een detail, toch?


     

Mooi stof?

In het echte leven is stof niet chill. Je moet er alleen maar van stofzuigen. In games kan het echter een heel mooi plaatje opleveren. Als het licht goed valt, zie je de deeltjes als het ware dansen.


    

Die andere gameserie

Eerder noemde ik al het eerbetoon aan Crash Bandicoot. Naughty Dog eert echter ook hun meer recente werk. Zo kun je een standbeeld en een poster van The Last of Us vinden. Ik houd enorm van dit soort easter eggs!

Details in Uncharted 4: A Thief's End
     

Zijn jullie ook toffe details opgevallen in Uncharted 4: A Thief’s End? Waar moet ik bij een volgende playthrough echt op letten? Laat dit en veel meer weten in de comments!
      

De Oog voor Detail Serial

Wat je niet opviel in The Legend of Zelda: Breath of the Wild - dinsdag 15 januari

Wat je niet opviel in Dragon Age: Inquisition – dinsdag 12 maart
     

Eerder in deze Serial

Schilderijen, posters en advertenties

Wapperende kleding

Lichamen in first-personshooters

Wat je niet opviel in God of War

Wat je niet opviel in Detroit: Become Human

Wat je niet opviel in BioShock

Wat je niet opviel in Grand Theft Auto: Vice City

Wat je niet opviel in Half-Life 2

Wat je niet opviel in The Last of Us

Wat je niet opviel in Burnout Paradise

Wat je niet opviel in Rayman Legends

Wat je niet opviel in Monkey Island 1, 2 & 3
     

REACTIES (11) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord