Wat je niet opviel in Super Mario Odyssey 

Wat je niet opviel in Super Mario Odyssey 2019-05-06T09:08:02
In deze serial enkel aandacht voor de details in onze favoriete games! Van die dingen die tijdens het spelen niet altijd opvallen, maar waarvan je ontzettend blij wordt zodra je ze ontdekt. Vandaag in Oog voor Detail nemen we Super Mario Odyssey onder de loep.

Als je een game (voor de eerste keer) speelt, ben je vooral gefocust op het bereiken van de eindstreep. Tijd om eens rustig stil te staan en om je heen te kijken, is er vaak niet... Of nou ja, die gun je jezelf vaak niet! Ook ik ben daar schuldig aan. In deze Serial doe ik het echter eens helemaal anders. Kalmpjes aan huppel ik door de gamewereld, op zoek naar details die me eerder nog niet (zo erg) opvielen. Dit deel van de Oog voor Detail Serial staat in het teken van Super Mario Odyssey. Deze Nintendo-game zit (zeker!) voor de oplettende kijker namelijk tjokvol met toffe details. Ik koos er 10 voor jullie uit.

Details in Super Mario Odyssey
     

Mooier dan het kasteel

Laten we beginnen met een mooi, verstild uitzicht. Speciaal voor jullie liet ik Mario een toren in het Mushroom Kingdom beklimmen. Werken die pastelkleurtjes bij jullie ook zo kalmerend? Precies achter de camera bevindt zich trouwens Peach's Castle. Je kunt het niet zien in deze clip, maar geloof me: het is een echte trip down memory lane naar Mario 64!


     

Fishin' time!

Ik spotte Lakitu die aan het vissen was in een kleine vijver in het Sand Kingdom. Kijk naar zijn blije, lachende smoeltje als hij denkt dat hij een vis heeft gevangen, of als hij een lijntje uitgooit. "Oh, it's time for fishin', 'Cause it's fishin' time", zingt hij. Zelfs zijn kleine wolk is blij! Als dit niet enorm aanstelijk werkt, ben je een verdomd koele kikker.


     

Een kleine omweg

In deze race in de Metro Kingdom Master Cup besloot ik een kleine omweg te nemen. Ik werd namelijk aangetrokken door het onweer dat ik vanuit mijn ooghoek zag. Dus in plaats van rechtdoor te gaan naar de top van het stadhuis en de Power Moon, stond ik even stil aan de rand van de map om de bliksemschichten te bewonderen.


     

Visjes met ritmegevoel

Ik keek om me heen in het Lake Kingdom om te zien welke details mijn aandacht trokken. Elke wereld in Super Mario Odyssey is zo mooi en sfeervol... De reden dat ik voor dit Lake Kingdom-filmpje heb gekozen, is omdat ik de muziek zo enorm passend vind. Het is net of de visjes op de maat voorbij zwemmen.


    

Watervallen part zoveel

Als je een van mijn andere delen in deze Serial hebt gelezen/bekeken, weet je dat ik een ding heb voor watervallen. Uiteraard moest ik je dit grote exemplaar in Cascade Kingdom daarom wel laten zien. De waterdruppels op de camera vind ik subliem. En nog beter: als je door de waterval zwemt, beland je in een geheime grot. Zonder geheime ingang is het nou eenmaal geen echte waterval!


     

Slaap hondje slaap

Mario is een enorme slaapkop. Als je effe twee seconden niets doet, weet het Nintendo-icoon het al te presteren in slaap te sukkelen. Een prinses redden zal vast zwaar werk zijn, maar kom op Mario! Een beetje meer pit mag wel... Het enige voordeel van het doen van een tukkie is dat er altijd allemaal diertjes bij je komen liggen, zo ook dit allerliefste hondje. <3

Details in Super Mario Odyssey
     

Cappy aan de tippel

Zodra je Mario zijn korte beentjes effe een moment rust gunt, zal Cappy ook beslissen dat het tijd is voor een korte pauze. Je metgezel transformeert daarop terug naar zijn oorspronkelijke vorm en begint het ruimteschip verkennen. Ik hou van kleine details zoals deze! 


     

Luchthappen met Mario

In het Seaside Kingdom ontdekte ik dat Mario niet echt een zwemmer is. Hij kan nog geen minuutje onder water blijven. En zelfs als hij boven water zwemt, lijkt hij het moeilijk te hebben. Kijk maar eens hoe het Nintendo-personage naar lucht snakt... Wat een deceptie! In mijn herinnering kon Mario vroeger namelijk wel eindeloos onder water blijven.


     

Glazen muiltjes

Elk Kingdom in Super Mario Odyssey kent heel veel geheime gebieden waar je altijd minstens één Power Moon kunt opsporen. In deze doolhof is één Power Moon achter de glazen omheining verborgen! Dus in plaats van het doolhof in te gaan, moet je erop springen. Toen ik dat deed, hoorde ik hoe geweldig Mario zijn voetstappen op het glas klinken.


     

Ice ice Mario

Het Sand Kingdom is veel kouder dan je op basis van de naam zou verwachten. Zodoende kun je er deze grote blokken ijs vinden. Wanneer je Mario erachter plaatst, kun je zien hoe het ijs zijn afbeelding vervormt. Het doet me nog het meeste denken aan een lachspiegel in een kermisattractie! Ik vond het zo'n cool (ha!) detail.


     

Zijn jullie ook toffe details opgevallen in Super Mario Odyssey? Waar moet ik de volgende keer dat ik op jacht ga naar de laatste Power Moons echt op letten? Laat dit en veel meer weten in de comments!
    

De Oog voor Detail Serial

Wat je niet opviel in Anthem
     

Eerder in deze Serial

Schilderijen, posters en advertenties

Wapperende kleding

Lichamen in first-personshooters

Wat je niet opviel in God of War

Wat je niet opviel in Detroit: Become Human

Wat je niet opviel in BioShock

Wat je niet opviel in Grand Theft Auto: Vice City

Wat je niet opviel in Half-Life 2

Wat je niet opviel in The Last of Us

Wat je niet opviel in Burnout Paradise

Wat je niet opviel in Rayman Legends

Wat je niet opviel in Monkey Island 1, 2 & 3

Wat je niet opviel in The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Wat je niet opviel in Uncharted 4: A Thief's End

Wat je niet opviel in Dragon Age: Inquisition
     

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord