Wat je niet opviel in Dragon Age: Inquisition 

Wat je niet opviel in Dragon Age: Inquisition 2019-03-11T12:02:31
In deze serial enkel aandacht voor de details in onze favoriete games! Van die dingen die tijdens het spelen niet altijd opvallen, maar waarvan je ontzettend blij wordt zodra je ze ontdekt. Vandaag in Oog voor Detail nemen we Dragon Age: Inquisition onder de loep.

Na maar liefst 12 fijne delen besloot Sven het Oog voor Detail-stokje over te dragen. Bovengetekende is de gelukkige! Ik mag mijn voorganger in (ieder geval) drie delen proberen te evenaren. Dit derde deel staat in het teken van Dragon Age: Inquisition. Deze BioWare-game zit vol met toffe details. Ik koos er 10 voor jullie uit.

Dragon Age: Inquisition
      

De knusse kamer van Sera

Zoals je dat gewend bent in BioWare-games krijgen ook al je companions in Dragon Age: Inquisition netjes hun eigen ruimte toegewezen. Je kunt ze daar altijd opzoeken voor een gesprekje. Ik vind vooral de kamer van Sera erg geslaagd. Kijk eens hoe knus (synoniem voor druk of rommelig) ze deze in heeft gericht!

Dragon Age: Inquisition
      

De meest shiny armour

Nu we het toch over companions hebben: ik vind het persoonlijk een erg tof detail dat alle soorten armour in Dragon Age: Inquisition daadwerkelijk hun eigen look en feel hebben. Je voelt de stoffen bijna door je vingers gaan... Om nog maar te zwijgen over metalen armour: dat fonkelt je tegemoet. In dit filmpje zie je verschillende soorten armour voor de drie klassen in de game.


     

Kunst met een hoofdletter K

BioWare heeft echter niet alleen veel aandacht besteed aan de personages en hun armour. Ook de omgevingen zitten vol bijzondere details. Neem de Emeral Graves, een van mijn favoriete gebieden in de game. Waar je ook kijkt, overal zie je kunst die refereert naar de bewoners van het gebied: elven.

Dragon Age: Inquisition

Dragon Age: Inquisition

Dragon Age: Inquisition

Dragon Age: Inquisition

Dragon Age: Inquisition

Dragon Age: Inquisition

Dragon Age: Inquisition
     

Tour de Emporium

The Black Emporium is onderdeel van een gratis DLC voor Dragon Age: Inquisition. In The Black Emporium kun je bijzondere spullen kopen en je personage middels de Mirror of Transformation een make-over geven. In onderstaand filmpje leid ik jullie rond door deze bijzondere ruimte. In elk hoekje en gaatje is wel wat te zien.


      

Fruithapjes

Dragon Age: Inquisition zit – zoals je dat van een RPG natuurlijk mag verwachten – vol winkels, marktkraampjes en vendors. Je koopt er armour, wapens, schematics en zelfs paarden. Helaas behoort fruit niet tot de shopopties... Want geef toe: de waren in onderstaand kraampje zien er behoorlijk aanlokkelijk uit.

Dragon Age: Inquisition
     

Life will find a way

Mijn spirit animal Jeff Goldblum zit vol wijsheid. Neem zijn beroemde filmquote: life will find a way. Dat geldt ook zeker voor de wereld van Dragon Age: Inquisition. Fok dat er een ware apocalyps gaande is. Daar trekken al die kraaien, vlinders en herten zich helemaal niets van aan. Ik filmde als voorbeeld wat van de fauna in de Emerald Graves.


     

In de maneschijn

Dit kan best wel eens mijn laatste deel worden in de Oog voor Detail Serial. Dat zou ik persoonlijk erg jammer vinden, maar het geeft me tegelijkertijd wel de kans om lekker te plaatsen wat ik zelf wil, zonder dat het technisch gezien strikt aan de opdracht voldoet. Geniet daarom samen met me van een van mijn favoriete uitzichten in de game.


     

Nog meer stof!

Kunnen jullie je nog herinneren dat ik jullie in het vorige deel meenam naar de details in Uncharted 4: A Thief's End? Een van mijn filmpjes stond in het teken van stofdeeltjes die dansten in het licht. Ter vergelijking deed ik datzelfde in Dragon Age: Inquisition. Ik liet mijn Inquisitor er speciaal voor terugkeren naar haar troonzaal. Die heeft namelijk schitterende glas in lood-ramen.


     

Water, waterdruppels en waterdamp

Van stofdeeltjes naar waterdruppels; ik ben nou eenmaal dol op de allerkleinste deeltjes van Dragon Age: Inquisition. In dit filmpje zie je hoe het water van een waterval neerstort op de stenen. Het water vervolgt zijn weg vervolgens in de vorm van waterdruppels en waterdamp. Niet slecht voor een game uit 2014, toch?


      

Een oceaan om in te vluchten

Vaste lezers weten hoe dol ik ben op BioWare-games. Ik houd van verhalende games en ben stiekem een sucker voor romantiek. Een eerste playthrough bestaat voor mij zodoende uit rushen, rushen, rushen om het verhaal maar uit te spelen. Voor een tweede (of derde of vierde) playthrough neem ik echter uitgebreid de tijd. Dan valt me dus bijvoorbeeld ook pas op hoe rustgevend zo'n oceaan is.


      

Zijn jullie ook toffe details opgevallen in Dragon Age: Inquisition? Waar moet ik bij een volgende playthrough echt op letten? Laat dit en veel meer weten in de comments!
         

De Oog voor Detail Serial

Wat je niet opviel in The Legend of Zelda: Breath of the Wild - dinsdag 15 januari

Wat je niet opviel in Uncharted 4: A Thief's End – dinsdag 12 februari
     

Eerder in deze Serial

Schilderijen, posters en advertenties

Wapperende kleding

Lichamen in first-personshooters

Wat je niet opviel in God of War

Wat je niet opviel in Detroit: Become Human

Wat je niet opviel in BioShock

Wat je niet opviel in Grand Theft Auto: Vice City

Wat je niet opviel in Half-Life 2

Wat je niet opviel in The Last of Us

Wat je niet opviel in Burnout Paradise

Wat je niet opviel in Rayman Legends

Wat je niet opviel in Monkey Island 1, 2 & 3
     

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord