Wat je allemaal kan doen met Anthems Javelins 

Wat je allemaal kan doen met Anthems Javelins 2018-11-01T17:11:01
Tijdens de Paris Game Week vond een Bioware Briefing plaats over Anthem, waarin veel info en beelden van de Javelin-exosuits werden vrijgegeven. Een van de Anthem-ontwikkelaars, Thomas Singleton, was aanwezig en ging dieper in op de Javelins en hun vaardigheden.

Anthem ligt pas op 22 februari in de winkels, maar Bioware heeft tijdens de Paris Game Week die gisteren ten einde kwam een speciale briefing gehouden waarin de Javelin-exosuits uitgebreid geshowcased. Power Unlimited neemt de vier standaard Javelins die Anthem je bij de release geeft met je door: Colossus, Interceptor, Ranger en Storm. Bioware geeft aan dat alle namen nog kunnen veranderen in de versie die op 22 februari in winkels ligt.
    

Colossus

Colossus is de meest tanky Javelin die Anthem te bieden heeft en kan de twee kleinste typen wapens, de SMG en de pistol, niet dragen. Daar tegenover staat dat Colossus als enige Javelin elk heavy wapen kan dragen. Net als elke Javelin heeft Colossus een melee-aanval die flinke damage toedient.

Deze Heavy Smash kan worden gebruikt als duikaanval vanuit de lucht, of als een mokerslag op de grond. Deze aanval geeft je geen one-hit-KO, maar zorgt wel voor stagger waardoor je een opening hebt voor een volgende aanval.

De meest robuuste Javelin van allemaal kan mortieren afvuren met de kanonnen op zijn schouders, waarmee vijanden van dichtbij en van grote afstand vernietigd kunnen worden. Er zijn vijf verschillende soorten projectielen die afgevuurd kunnen worden: High Explosive Mortar, Burst Mortar, Firewall Mortar, Lightning Coil en Shock Coil. Deze verschillende elementaire projectielen vind je in de map.

Naast deze explosieve instrumenten des doods kan Colossus ook een aantal zware wapens afvuren vanuit zijn polsen: Heavy Cannon, Flame Thrower, Flak Cannon, Railgun en Acid Spitter. Vanwege zijn tanky ontwerp kan Colossus zijn teamleden beschermen door inkomende damage te verminderen of de aanval van een vijand zelf op te vangen. De deze vaardigheden heten Taunt en Deflector Pulse.

De Ultimate-aanval van Colossus is de Siege Cannon. Deze allesvernietigende aanval kan groepen kleinere vijanden in een klap vernietigen of wat extra schade toe te brengen aan een boss.
          

Ranger

Ranger is de meest allround Javelin en kan nagenoeg elk wapen dragen. Alleen heavy-wapens zijn too much voor deze jongen, daar heb je de Colossus voor. Het melee-wapen van Ranger is de Shock Mace en zoals de naam al verraadt stuurt dit handwapen een medisch onverantwoorde dosis voltage door de knarren van je vijanden.

De granaten die Ranger tot zijn beschikking heeft zijn ideaal voor crowd control en uit te rusten met verschillende elementen. Naast de bekende Frag Grenade heeft Ranger ook Frost Grenades, Inferno Grenades, Seeker Grenades en Sticky Bombs tot zijn beschikking.

Het polswapen van Ranger kan verschillende projectielen afvuren om vijanden snel uit te schakelen: Homing Missile,Energy Pulse, Spark Beam, Venom Darts en Blast Missile. Rangers Support-moves zijn Bulwark Point en Muster Point. Dit zijn krachtvelden waar je team tactisch voordeel uit kan halen.

De Ultimate-aanval van Ranger is Multi-Target Missle Battery. Hiermee kan Ranger een groep snel bewegende vijanden uitschakelen met behulp van geleide raketten.
     

Storm

Storm is een Javelin die voornamelijk gebruikt maakt van melee- en zogenaamde kinesis-aanvallen. Vuurwapens zijn aan deze jongen niet besteed. Fiery Strike is een speciale melee-vaardigheid die alleen Storm kan uitvoeren. Storm valt zijn vijanden van dichtbij aan veroorzaakt een explosie op de impact van zijn melee-aanval, die de vijand lanceert en ruimte creëert.

De Storm-Javelin kan verschillende soorten kinesis-aanvallen uitvoeren. Deze Blast Seals hebben allemaal verschillende elementen: Lightning Strike, Ice Storm,Flame Burst, Rime Blast en Living Flame. Net als bij andere Javelins vind je de verschillende elementen voor Blast Seals in de map.

Naast de Blast Seals kan Storm ook Focus Seals gebruiken om een lompere area-of-effect-aanval uit te voeren. Ook de Focus Seals zijn in verschillende elementen te verzamelen: Hoarfrost Shards, Fireball, Ball Lightning, Glacial Beam en Arc Burst.

Op support-gebied heeft Storm de Wind Wall en Nexus, die gebruikt kunnen worden om teamleden minder damage te laten vangen, of om ze te buffen zodat vijanden sneller vernietigd worden.

De Ultimate-aanval van Storm heet Elemental Storm en vuurt supersnel meerdere ijs, elektriciteit- en vuuraanvallen af, om de aanval af te sluiten door een meteoor op vijanden neer te laten storten.
       

Interceptor

De Interceptor-Javelins is een echte snelheidsduivel die zich als een ninja door de map beweegt. Hij maakt gebruik van zowel vuurwapens als zijn speciale Double-Bladed Daggers waarmee hij ongelimiteerd en snel damage kan toedienen. Ook kan de Interceptor vanuit de lucht aanvallen.

Interceptor heeft een aantal Acid Bombs, Cluster Mines, Seeker Glaives en Cryo Glaives tot zijn beschikking en hij kan in de lucht supersnel aanvallen ontwijken met Spark Dash. Al deze bommen, mijnen en projectielen zijn over de gehele map te vinden.

De messen van Interceptor kunnen verbeterd worden door middel van de Strike Systems op het Interceptor-exosuit: Star Strike, Plasma Star, Nova Strike, Tempest Strike en Corrosive Spray.

De Ultimate-aanval van Interceptor is heet Assassin’s Blades, een aanval waarmee de Double Bladed Daggers worden opgeladen voor nog snellere melee-aanvallen. De Support-vaardigheden van de Interceptor komen in de vorm van Target Beacon en Rally Cry.

Het duurt nog even voordat Anthem daadwerkelijk in de winkels ligt op 22 februari, maar naarmate die datum dichterbij komt zal BioWare ongetwijfeld met meer beelden komen van Anthem en zijn Javelins. Op 1 februari kan je aan de slag met de demo van Anthem, lees hier de mini-preview van Anthem en check hier de N8W8 van Alie met info over NPC-interacties in Anthem.

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord