Wat is Ubisoft van plan deze E3? 

Wat is Ubisoft van plan deze E3? 2013-06-06T14:38:47
Ubisoft stal een jaar geleden de show op de E3, dankzij Watch_Dogs. Daarnaast bezitten ze sowieso genoeg grote namen om menig gamer een jaar lang toffe tittels te laten spelen. Kortom, dit jaar wordt het wederom knallen! Toch? Jokko blikt vooruit.

Ubisoft draait wel lekker hoor. Assassin's Creed, Rayman, Far Cry, Zombi U en Watch_Dogs. Stamgasten, oude bekenden en nieuwe gezichten, allemaal populair en graag gezien. Ubisoft schenkt ons genoeg moois. Laten we vooruitblikken of ze deze lijn de komende E3 daadwerkelijk succesvol zullen voortzetten. 

Ubisoft

Wat staat er op het spel voor Ubisoft? 

Hetzelfde als voor alle andere grote uitgevers. De geïnvesteerde centen die in alle aankomende games zijn gestoken, moeten weer terugkomen en het liefst nog met dikke winst er bovenop. Het zijn de gevestigde namen als Assassin's Creed en Splinter Cell plus hoog ingezette nieuwkomers zoals Watch_Dogs die dit moeten doen. Wat betreft Assassin's Creed mogen ze echter wel uitkijken. Met de frequentie aan AC titels is iedereen de serie straks beu en levert ie helemaal niks meer op.

Tenslotte, als Ubisoft verder haar imago wil verbeteren moeten ze Nintendo iets cadeau doen. Ik roep het nog maar eens: eerst de grote N een exclusieve Rayman Legends beloven en daarna de game toch lekker multiplatform uitbrengen en de Wii U versie alleen daarom uitstellen, het is best ietwat schandalig. Dat terwijl Ubi en Ninty altijd zulke goede vrienden waren.

Welke games komen zeker langs?

Watch_Dogs
De grote knaller op de E3 van vorig jaar. Iedereen zat apengapend over de wereld van Watch_Dogs te kwijlen. Nog nooit zag een open wereld er zo gedetailleerd en dynamisch uit. Ondertussen zijn we stiekem alweer een beetje gewend aan de grafische pracht van de game. We hebben tenslotte al een jaar lang wel een aardig idee hoe deze titel gaat ogen op de next-gen consoles en dikke PC's. Blijft dat het er fucking goed uitziet. Sowieso de hele open wereld, het heerlijk lompe geweld van hoofdpersonage Aiden Pearce, het hacken van allerlei elektronica; Watch_Dogs is een veelbelovende titel. Deze gaat dit jaar gegarandeerd opnieuw indruk maken.

WD
Assassin's Creed IV: Black Flag
Een nieuwe Assassin's Creed natuurlijk. Ubisoft weet van geen ophouden! In de aankomende AC wordt er weer teruggegrepen naar een vrij te betreden open wereld waar naar eigen inzicht verkennen een grote rol speelt, dit keer met een 'Aaarrrrr'-sausje. Als speler zal je je bevinden in jungles, forten, kleine dorpen en meer. Verkenning zal niet alleen op het land plaatsvinden, je hebt dit keer namelijk wederom je eigen schip, de Jackdaw. Kortom: qua content genoeg om te laten zien op de E3.

Splinter Cell: Blacklist
Sam Fisher is terug. Dit keer geen persoonlijke wraakavonturen maar gewoon weer oud en vertrouwd terroristen opjagen. Of gewoon massaal neermaaien, want dat demonstreerde Sam de vorige E3. Fisher kan een groep vijanden zeer snel achter elkaar elimineren, iets waar nog meer nadruk op lijkt te liggen dan in Conviction. Ernstig stoer maar niet heel stealthy. Benieuwd wat Ubisoft precies gaat laten zien, subtiele stealth of gaan ze Sam gewoon weer laten knallen? Ik denk dat we sowieso de nodige multiplayer te zien krijgen.

Blacklist
South Park: The Stick of Truth
South Park is gewoon vet en The Stick of Truth moet toch wel de beste South Park game ooit gaan worden. De South Park setting gekoppeld aan een RPG, de makers van de serie waren ernstig betrokken en de game ziet er uit als een aflevering: dik! Nu Ubisoft deze titel heeft opgekocht moeten ze er wel even mee gaan shinen op de E3, en terecht.

Welke games komen hopelijk langs?

Uiteraard worden we altijd graag verrast met dikke vadsige IP's die niemand nog heeft zien aankomen. Maar, als we kijken binnen de al gevestigde namen...

Beyond Good and Evil 2
Heel veel gamers zitten al jaren te wachten op deze titel. Vijf jaar geleden liet Ubisoft al het bestaan van de game doorschemeren en al jaren zitten we met niet veel meer opgescheept dan screenshots van de ooit verschenen teaser trailer. Als je het ons vraagt, heeft de tease nu wel lang genoeg geduurd. De next-gen consoles zijn het perfecte excuus om ons omver te blazen met nieuwe gameplay van Jade en Pey'j.

BGE2
Zombi U
Meer Zombi U graag! Moeilijke games vol spanning waarin overleven een ware kunst is, zijn zeldzaam. Daarbij wist Ubisoft leuke foefjes aan de Wii U controller toe te bedelen. Een vervolg waarbij alles nog beter gefinetuned is, zien we graag. Of een Zombi One/ Zombie PS4 mag ook gewoon hoor, dergelijk griezelgeweld gaat prima hand in hand met next-gen graphics.

Nieuwe Far Cry
We hebben net een uitstekende Far Cry 3 gehad natuurlijk met nog een Blood Dragon erachteraan ook. Toch zou een next-gen Far Cry iets zijn wat volgens mij heel veel mensen wel willen zien. De next-gen powers kunnen hierbij makkelijk worden ingezet voor een nog indrukwekkendere open wereld vol jungle madness. Wat mij betreft keren de special powers uit Far Cry Instincts ook meteen weer terug.

De kans dat dit de beste E3 presentatie wordt?

Ik zeg 15%. Kleine kans dat Ubisoft net zoveel indruk weet te maken als vorig jaar. Toen showden ze ons de grafisch meest indrukwekkende game die tot dusver hadden gezien: Watch_Dogs. Dit jaar gaan zowel Microsoft als Sony knallen met hun nieuwe consoles en patsen met exclusives. Iets waar Ubisoft geen onderdeel van uitmaakt. De enige manier waarop Ubisoft de beste E3 presentatie heeft, is door een nieuwe IP te tonen die de eigen games van Sony en Ms het nakijken geeft.

Worst case scenario?

In het ergste geval is Assassin's Creed IV: Black Flag het hoogtepunt van de show. Dikke serie hoor, dat Assassin's Creed, maar ik denk dat we nu toch wel erg dicht tegen het punt van algehele verzadiging aanzitten. Opeenvolgend komt de grote verassing, een next-gen Raving Rabbits, ook de nieuwe generatie consoles krijgt party games. Joy...

Just Dance
Hier op aansluitend laat Watch_Dogs niks nieuws zien en blijkt de daadwerkelijke gameplay nergens zo spectaculair als de demo van vorig jaar deed vermoeden. De rest van de Ubisoft show wordt opgevuld met een Kinect aangedreven Just Dance 5 en een halfbakken Spartacus game die enkel geld moet binnenbrengen omdat het gelinkt is aan de gelijknamige televisieserie. Aisha Tyler (want die gaat presenteren net als vorig jaar) is meer aanwezig dan ooit en om het drama compleet te maken zal Will.i.am samen met Justin Bieber de ellendige show middels het nummer #thatPOWER openen... en eindigen.

Conclusie

Ubisoft heeft met Watch_Dogs, Assassin's Creed, Splinter Cell en South Park menig gamer al genoeg te bieden. Als ze ons omver willen blazen, kan een nieuwe IP zeker geen kwaad. Of natuurlijk die oude bekende die we allemaal graag terugzien. Kom Ubi, geeft ons Beyond Good and Evil 2!

Kun je niet genoeg krijgen van onze voorspellingen over de E3? Check dan ook onze verwachtingen van:

De EA persconferentie
De Nintendo persconferentie
De Microsoft persconferentie

REACTIES (61) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord