Waarom we hyped zijn voor de nieuwe Harry Potter-game Hogwarts Legacy 

Waarom we hyped zijn voor de nieuwe Harry Potter-game Hogwarts Legacy 2020-09-20T17:57:04
Al jaren hopen Harry Potter-fans op een game waarin ze iedere uithoek van Hogwarts volledig kunnen verkennen, potions kunnen brouwen en spells af kunnen vuren in een echt tovenaarsduel. Volgend jaar is het eindelijk zover dankzij Hogwarts Legacy. Roedie vertelt waarom je er hyped voor moet zijn!

Voor Harry Potter-fans van over de hele wereld was de onverwachte aankondiging van Hogwarts Legacy waarschijnlijk het hoogtepunt van de recente PlayStation 5-presentatie. Geheel uit het niets kwam deze aankondiging echter niet. Bijna twee jaar geleden lekten er al een aantal in slechte kwaliteit opgenomen beelden van wat uiteindelijk Hogwarts Legacy is geworden. Maar maak je geen zorgen: de trailer laat zien dat Hogwarts Legacy een prachtige Harry Potter-game gaat worden!

   

Een openwereld actie-RPG

Naast de trailer heeft Warner Bros. ook een website gelanceerd waar meer informatie te vinden is over Hogwarts Legacy. Ten eerste wordt de game omschreven als een ‘immersive, open-world action RPG’ in de wereld van Harry Potter. Dat is meteen al geweldig nieuws, aangezien het bevestigt dat we Hogwarts in zijn geheel op ons dode gemakje kunnen verkennen. En is dat niet precies waar Harry Potter-fans al jaren van dromen?

Het RPG-aspect lijkt sterk aanwezig te zijn. We krijgen de optie om ons eigen personage te creëren en om te kiezen in welk huis we gesorteerd worden, een keuze die ook invloed lijkt te hebben op de verloop van het verhaal. Daarnaast kun je potions brouwen en magie leren zoals iedere tovenaar op de school, want dat mag natuurlijk niet ontbreken in een Harry Potter-game. Laten we hopen dat deze elementen een beetje goed uitgediept worden zodat we er niet na enkele keren al moe van zijn. Een uitgebreid aantal potions dat je kan maken waar daadwerkelijk concentratie en precisie voor nodig is om ze perfect te krijgen – zoals in de boeken – klinkt in ieder geval erg leuk.

Hogwarts Legacy

Hetzelfde geldt voor het gevechtssysteem. Er zijn talloze vette spells die voor hele mooie en intensieve duels tussen tovenaars kunnen zorgen. Maar als je alleen op een knopje hoeft te drukken om zowel een simpele spell als een spell met meer impact af te vuren, dan is de charme er snel vanaf. Wat zo’n duel interessant kan maken is bijvoorbeeld een quick-time event, of bepaalde knoppencombinaties die je moet gebruiken voor de krachtigere spells.
   

Een frisse start

Hogwarts Legacy vindt plaats aan het einde van de negentiende eeuw. Dat is best een begrijpelijke keuze als je erover nadenkt. Op deze manier is er geen overlap met de originele verhaallijn van Harry Potter, maar ook de Fantastic Beasts-prequel – die in de eerste helft van de twintigste eeuw plaatsvindt – wordt niet gehinderd. Bovendien hebben we de bekende gezichten uit de Harry Potter-reeks inmiddels al vaak genoeg gezien, waardoor een volledig origineel verhaal in een eigen tijdsperiode voor deze game veel boeiender is.

Je personage blijkt al snel speciaal te zijn. Je begint namelijk niet in het eerste jaar zoals de rest, maar je wordt pas op latere leeftijd uitgenodigd. Als we de gelekte informatie mogen geloven in het vijfde jaar. Hier is waarschijnlijk voor gekozen om de ontwikkelaars de mogelijkheid te geven wat sterkere magie te gebruiken in het verhaal, iets dat een eerstejaarsstudent nog niet onder de knie heeft. Bovendien hebben we al eens eerder gezien hoe je Wingardium Leviosa uitspreekt, en welke beweging nodig is om de spell uit te voeren (swish and flick).

Hogwarts Legacy

Je bent niet alleen een speciale student omdat je pas laat komt kijken, ook wordt snel duidelijk dat je een ongewoon talent hebt in het waarnemen en beoefenen van ‘Ancient Magic’. Hierdoor krijg je gedurende het verhaal te maken met verschillende Fantastic Beasts en duistere tovenaars, zowel binnen de muren van Hogwarts als erbuiten. Wie was de duistere tovenaar voor Voldemort en Grindelwald? Dat kan zomaar je aartsrivaal worden.

Deze Ancient Magic geeft je echter niet alleen de mogelijkheid om al het kwaad van de wereld te verdrijven, je kan er ook voor kiezen om het pad van een duistere tovenaar te bewandelen. ‘Your legacy is what you make of it’, zo valt op de website te lezen. Die duistere tovenaar voor Voldemort en Grindelwald? Misschien ben jij dat dus zelf!
   

Buiten de muren van Hogwarts

Hoewel het zeker geen straf zou zijn, zit je niet de hele game opgesloten op school. In de trailer zien we het dorpje Hogsmeade, dat bij Hogwarts in de buurt ligt en waar enkel tovenaars wonen. Daar blijft het echter niet bij, want we reizen ook af naar geheel nieuwe locaties, waar we het op mogen nemen tegen de bovengenoemde Fantastic Beasts en duistere tovenaars. Deze bossen en grotten zien er overigens even prachtig uit als Hogwarts zelf en lijken zo uit een game als Monster Hunter of The Witcher te komen.

Omdat ongeveer de helft van de trailer buiten Hogwarts plaatsvindt, is het de vraag hoe groot de open wereld buiten de school gaat zijn. Want een in detail nagemaakt Hogwarts zorgt al voor genoeg verkenplezier, zou je zeggen. Hebben ze dan ook nog genoeg tijd om een volledige open wereld buiten het kasteel te creëren?

Hogwarts Legacy
    

Talloze opties

Omdat de Fantastic Beasts een belangrijke rol gaan spelen in de game, kunnen we ervan uitgaan dat het Forbidden Forest ook verkend kan worden. Dit is immers de ideale plek om gevaarlijke beesten te introduceren, wat de boeken meermaals hebben bewezen. Maar er valt meer op het terrein van Hogwarts te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van de sport Quidditch, die op vliegende bezemstelen gespeeld wordt? Aangezien het verhaal vooral op de Fantastic Beasts en duistere magie lijkt te focussen, is Quidditch misschien leuker als een soort minigame waar je te allen tijde aan mee kan doen, al is het maar om er even je gedachten mee te verzetten.

Of dit daadwerkelijk een optie wordt in Hogwarts Legacy, hangt af van een vraag die sowieso gesteld moet worden. Want hoeveel vrijheid hebben we nou écht? Kunnen we ook plekken als Diagon Alley bezoeken en daar schoolspullen kopen, om vervolgens op Hogwarts lessen te volgen van alle vakken en in feite een heel schooljaar te doorlopen? Want dat is waar veel Harry Potter-fans op zitten te wachten: een manier om je eindelijk te voelen zoals Harry Potter zich voelde vanaf het moment dat hij de brief kreeg en erachter kwam dat hij een tovenaar was.

Hogwarts Legacy
   

Onrealistische verwachtingen?

Hogwarts Legacy wordt ontwikkeld door Avalanche Software en Portkey Games. Avalanche Software – niet te verwarren met Avalanche Studios, de makers van Just Cause en Mad Max – ken je misschien wel van de Disney Infinity-games, terwijl Portkey Games de studio van Warner Bros. is die zich bezighoudt met games in de wereld van Harry Potter. Het zijn - met alle respect - niet de meest bekende en succesvolle ontwikkelaars binnen de game-industrie, wat we in ons achterhoofd moeten houden om te voorkomen dat we onrealistische verwachtingen stellen voor Hogwarts Legacy. Ondanks dat geeft de trailer goede hoop, en dat is alles waar we het mee moeten doen totdat de game volgend jaar verschijnt.

Hogwarts Legacy verschijnt in 2021 voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X en PC.

REACTIES (35) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord