Zes toffe, betaalbare Nintendo Switch-games 

Zes toffe, goedkope Nintendo Switch-games 2020-04-01T12:26:33
In deze tijden van thuiszitten krijgen we gelukkig van diverse kanalen gratis games toegeschoven (dank u, Ubi), maar uiteindelijk zal je waarschijnlijk toch hier en daar wel eens een nieuwe game kopen. Goed nieuws: je hoeft er niet lang op te wachten én je hoeft er geen 57 euro aan kwijt te zijn. Deze steengoede games haal je nu uit de Nintendo eShop.

Cuphead - 19,99 euro

Nu is het leven momenteel niet zo uitdagend, met al dat thuiszitten, dus kun je misschien wel een oppepper gebruiken. Die is er in de vorm van Cuphead, een shoot ‘em up van StudioMDHR waardoor je regelmatig het liefst je controller in tweeën wil breken. Je treft de ene eindbaas na de andere, en elke baas is een kleurrijk figuur en heeft nogal een gebruiksaanwijzing. Een gebruiksaanwijzing die je niet van tevoren op een presenteerblaadje krijgt. Yep, je gaat vaak dood, maar het glorieuze gevoel als het je wél lukt is heerlijk. Cuphead heeft nog meer voordelen: je kunt het met zijn tweeën spelen - waardoor het ook meteen iets minder ondoenlijk moeilijk is- én het ziet eruit als een cartoon uit de jaren ‘30 van de vorige eeuw, wat het een game maakt die helemaal niet vervelend is om naar te kijken.

cuphead

Rocket League - 19,99 euro

Mis je voetbal heel erg en zoek je naar een iets gestoordere manier om dat gat op te vullen? Dan zou je Rocket League van Panic Button eens moeten proberen. Je speelt in Rocket League voetbal met auto’s in een arena, vol explosies en stunts. Het is een heerlijke titel om voor het slapengaan of bij het wakker worden even een potje te spelen. Je hoeft geen esporter te zijn om te genieten van dit spel, want je hebt het zo onder de knie. Tenminste, de basis, want je zal merken dat je er flink wat tactieken en strategieën op kunt loslaten. Het kost tijd en veel ervaring om de fijne kneepjes van het autovoetbalvak te leren, maar dat hoef je niet alleen te doen. Ook hier is de toegevoegde waarde dat je samen met je huisgenoot kunt gamen op één Switch, en natuurlijk online met vrienden.

Rocket League

Celeste - 19,99 euro

Celeste wordt vaak de beste game op Switch genoemd, dus die moet je een keer gespeeld hebben. Niet alleen vanwege die reputatie, maar ook omdat het écht een fantastische platformgame is. Je speelt als het meisje Madeline, die zichzelf terug hoopt te vinden op de top van berg Celeste. Natuurlijk is dat niet bepaald makkelijk, want Madeline krijgt onderweg van alles op haar pad. Niet alleen fysiek, maar ook psychisch, waardoor dit een spel is dat je waarschijnlijk nog lang zal bijblijven. Het mooie is bovendien dat het spel een hoge replay value heeft, want er is bij een tweede keer naar de top een aantal mooie bonussen om te verzamelen.

celeste

Stardew Valley - 13,99 euro

Hoewel veel Switch-spelers nu elke seconde vrije tijd in Animal Crossing steken, is er een andere game die diezelfde rust en regelmaat biedt. Stardew Valley is gemaakt door iemand die nog nooit een game had gemaakt, maar dat voelt niet zo. Het zit enorm goed in elkaar en laat zich met gemak vergelijken met Harvest Moon. De personages zijn net zo tof als het verhaal en de achtergrond waarin dit alles zich afspeelt is enorm rijk. Je kunt zoveel uren spenderen aan het perfect verbouwen van gewassen of andere fijne aspecten van het boerenleven als je wilt: uren achter elkaar speelt of elke dag een half uurtje. Van de eerste stap in het boerenleven tot het moment waarop je zelfs monsters moet bevechten blijft Stardew Valley fris en vernieuwend aanvoelen.

Stardew

Planet Alpha - 19,99 euro

Planet Alpha is een platformgame, maar daarvoor moet je het niet spelen. Deze game van de gelijknamige studio uit Denemarken zit boordevol puzzels die je hersenen flink laten kraken. De artstijl is zeer uniek en de werelden staan vol met mooie planten, beesten en buitenaardse levensvormen. Je kunt, zeker als je de vier muren van je woonkamer even helemaal zat bent, in Planet Alpha even

op vakantie naar een bijzondere locatie in de ruimte. Of je kunt het rustig aan doen als je dat wilt, maar als je meer actie wil, dan probeer je er gewoon zo snel mogelijk doorheen te rennen. Geheid zal je af en toe stoppen om een bijzonder object te bestuderen, en geheid zal je af en toe vastzitten, want puzzels zijn bedoeld om je even uit die platformflow te halen, en dat doen ze dan ook regelmatig.

Planet Alpha

Wildcard - Hollow Knight - 14,99 euro

In het verlengde van Planet Alpha nog één extra tip: Hollow Knight. Deze 2D-metroidvania is enorm uitdagend en biedt veel ruimte om samen met je puntige zwaardje op ontdekkingstocht te gaan. Daar krijg je dan ook ruimschoots de tijd en de middelen voor. De rust niet trouwens: er zit regelmatig in een donker hoekje een vijand op je te wachten en die laten zich lang niet allemaal even makkelijk afmaken. Erg tof aan deze game is zijn uiterlijk met de kleurrijke achtergronden en zwarte voorgronden. Het is helemaal niet erg om daar tientallen uren in rond te dolen en de verbazingwekkend uitgebreide wereld te verkennen.

Hollow Knight

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord