Vijf franchises die we graag zien verdergaan op PlayStation 5 

Vijf franchises die we graag zien verdergaan op PlayStation 5 2020-01-07T10:38:51
Ja jongens, 2020 is begonnen en dat wordt toch echt het jaar waarin de opvolger van de PlayStation 4 verschijnt. In de geschiedenis van PlayStation hebben we kennisgemaakt met heel veel vette franchises, waarvan we op PlayStation 4 nog wel eens een remaster hebben teruggezien. LauraJenny wil geen remasters: ze wil nieuwe delen in oude franchises en wel deze.

tadaa
   

Resistance

Insomniac Games kwam op PlayStation 3 met Resistance, een franchise die uiteindelijk vijf games heeft voortgebracht. Wat Resistance als game interessant maakt is dat het een geschiedenis verteld die niet klopt, maar wel kan kloppen: wat als er in de jaren ‘50 toch een invasie van buitenaardse wezens was? En wat als die aliens niet al te vriendelijk aan de slag zijn gegaan om zich ‘onze’ aarde toe te eigenen? In Resistance maak je deel uit van het leger dat vecht tegen die ruimterakkers, door zowel voor ons bekende wapens als futuristische guns te gebruiken. Verder was Resistance een redelijk rechttoe-rechtaan shooter, die wat mij betreft perfect nieuw leven kan krijgen op bijvoorbeeld de nieuwe VR-headset die PlayStation 5 schijnt te krijgen. Sony heeft nog steeds de IP in handen. Wel heeft Insomniacs’ James Stevenson anderhalf jaar geleden gezegd dat de kans op Resistance 4 klein is en dat er zowel bij de ontwikkelaar als bij Sony niet over een opvolger wordt gesproken. We blijven hopen.


   

Twisted Metal

Het heeft me altijd beziggehouden, hoe het toch is gegaan met Twisted Metal. Miljoenen mensen hebben een Twisted Metal-game in huis. Logisch, want er zijn niet veel spellen waarin je zo lekker kunt slopen als die uit deze reeks. Het lijkt hier en daar op Rocket League omdat je een arena kiest en een voertuig, maar verder is het hier geen gezellig potje voetbal: dit is elkaar het leven zuur maken door nucleaire en zelfs satelliet-wapens in te zetten. Kijkend naar wat de PlayStation 5 aan moet kunnen, zou het in dit spel een grote chaos kunnen worden van duizend bommen en granaten, plus de vetst uitgedoste bolides die allemaal samen in één arena strijden. Sony heeft de rechten, maar tot op heden is het nog stil rondom eventuele ontwikkeling van een opvolger.


   

Katamari

We begonnen vrij serieus en zijn toen via de zwarte humor uit Twisted Metal terechtgekomen bij het vrolijke, luchtige Katamari. Hoewel Keita Takahashi inmiddels druk doende is met zijn nieuwe game Wattam die net is uitgekomen, zou het goed zijn als hij daarna weer teruggaat naar de geliefde culthit Katamari met zijn rare Prince. Katamari is een spel waarin je met een bal door een wereld rolt en alles in je opneemt, alsof je een sneeuwbal bent die eenmaal rollend alleen maar nog meer sneeuw meepakt. Alleen rol je geen sneeuw op, maar een heel willekeurige reeks objecten. Dat alles is verpakt in een unieke stijl die wat vreemd aanvoelt, maar tegelijkertijd universeel aanspreekt door zijn vrolijkheid. De franchise heeft met onder andere een game voor smartphones en de remake ReRoll zeker niet stilgelegen, maar we hopen op PlayStation 5 weer een volledig nieuwe Katamari-ervaring te mogen beleven.

 
   

Infamous

Hier wordt het tricky, want de een zweert bij Cole McGrath, het origineel hoofdpersonage uit Infamous, maar er zijn ook mensen die graag meer zouden zien van het hoofdpersonage uit de spin-off Infamous: First Light: Abigail Walker. Misschien allebei? Want wat je voorkeur ook is, er moet nog een Infamous-game komen, toch? Het is misschien niet heel duurzaam, maar overal de elektriciteit vandaan kunnen trekken voor je eigen gewin doet toch voelen als een soort held. Een soort Electro uit Spider-Man. En dat gevoel is fantastisch, want in Infamous heb je een hele open wereld tot je beschikking om je gave flink op te botvieren. Hoewel het heel fijn is om zo door die gamewereld heen te zoeven, mag wel de moeilijkheidsgraad wat worden opgeschroefd, mocht een opvolger er toch nog van komen.


    

Motorstorm

Er zijn een heleboel racegames, maar er zijn er niet veel die iets unieks meebrengen. Motorstorm wist toen het voor het eerst verscheen perfect in dat gat te springen. In Motorstorm verandert steeds de omgeving om je heen. Daarnaast kun je zelf plaatsnemen in de meest bizarre bolides, wat het Mad Max-achtige plaatje helemaal afmaakt. We zouden graag meer zien van dat unieke Motorstorm, want Onrush is toch echt niet hetzelfde. Onrush gaat maar door, terwijl Motorstorm een duidelijk afgebakende finish heeft. Zeker als er een online multiplayer in zit, die misschien nog wat meer modi bevat dan Motorstorm: Apocalypse (waarvan de servers inmiddels al een tijd offline zijn), dan kunnen we weer heel veel hectisch raceplezier beleven aan Motorstorm. 


   

Nou, en nu even flink gaan sparen: zet elke maand 60 euro opzij en je bent al een heel eind voor als PlayStation 5 straks uitkomt. Welke gamefranchise zie jij er graag op terug?

loco 
   

REACTIES (31) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord