Vijf dingen die je meteen wil doen in Animal Crossing: New Horizons 

Vijf dingen die je meteen wil doen in Animal Crossing: New Horizons 2020-03-20T11:30:06
Nog heel even wachten en we kunnen eindelijk los in Animal Crossing: New Horizons. Zeker nu we in een wereld leven waarin je wordt afgeraden om naar buiten te gaan, is virtueel vertrekken naar een afgelegen eiland vol gezellige beesten geen straf. Deze vijf dingen gaat LauraJenny meteen doen als ze de game op haar deurmat vindt.

schep
   

Fruit verzamelen

Fruit speelt een belangrijke rol in Animal Crossing, want het is niet meer slechts een voedingsmiddel dat je eventueel cadeau kunt geven. Fruit zorgt ervoor dat je extra kracht krijgt om taken uit te voeren. Zo kun je - ook nieuw in het spel - bomen opgraven, maar alleen als je daarvoor eerst de nodige vitamientjes naar binnen hebt gestouwd. Je kunt net als in New Leaf ook achter ‘perfect fruit’ aan.

Dit fruit is in een perfecte staat en brengt dan ook veel geld (Bells) op: je kunt zomaar 600 tot 3000 Bells krijgen voor een mooie perzik. Let op: alleen de perziken, appels, peren, kersen en sinaasappels kunnen ‘perfect’ zijn. Wil je dus veel geld verdienen, dan kun je onder andere citroen, lychee en kokosnoot beter laten voor wat het is.

Virtuele en echte bekenden opzoeken

Het is al bevestigd: er zitten weer genoeg oude bekenden in deze gloednieuwe Animal Crossing-game. Heb je Celeste gemist? Wil jij graag weer babbelen met Kicks? Kibbelen met Gulliver? Je ziet ze allemaal terug op je eiland in het nieuwe spel. Ook Sahara, Wisp en Harvey zijn weer terug te zien, naast uiteraard een heleboel nieuwe beesten om te ontmoeten. Iets anders wat je absoluut moet doen in Animal Crossing: New Horizons is je vrienden bellen.

Laat ze langskomen, laat ze een Joy-Con meebrengen en zorg dat ze ook een personage en een woning hebben op het ‘onbewoonde’ eiland. Er is in elk potje met meerdere mensen één leider die gaat over alle bronnen die je samen verzamelt. Wie de leider is kan variëren, dus het is niet per se de eigenaar van de Switch die geluk heeft.

new horizons
   

Je Amiibo zoeken

Dit moet je eigenlijk doen nog voor je het spel opstart, want Amiibo hebben een functie in Animal Crossing: New Horizons. Geen wonder natuurlijk, want inmiddels is er een heel arsenaal aan Animal Crossing-amiibo verkrijgbaar, zowel in de vorm van kaarten als fysieke figuren (achttien stuks!). Grijp je amiibo dus mee als je je in de bank nestelt met je Switch. Let wel: niet alle Animal Crossing-amiibo kunnen worden gebruikt in het spel. DJ KK is bijvoorbeeld niet direct effectief in het spel, maar krijgt op een later moment wel ondersteuning.

Op zich ook niet zo vreemd: er zijn wel vierhonderd amiibo-kaarten van Animal Crossing en nog eens vijftig speciale New Leaf-varianten. Wil je een amiibo in het spel gebruiken, dan ga je naar Resident Services en gebruik je de ‘geldmachine’. Zet vervolgens je amiibo(-kaart) op het NFC-punt op je controller. Ik hoor je denken: wat doet hij dan? Dat is nog onbekend.

Uitvinden waarmee je het snelst aan Bells komt

Je kunt natuurlijk een heleboel verzamelen in de wereld van Animal Crossing: je moet sommige dingen nou eenmaal kopen. Het is daarom slim om zo snel mogelijk te beginnen met het verzamelen van Bells. De altijd aanwezige wasbeer Tom Nook is er dol op, en als je hem je Bells geeft dan zal hij je in ruil een groter huis bieden.

Bells verzamel je door karweitjes te doen voor de andere eilandbewoners en door items te verkopen. En het is aan jou om al vroeg in de game te ontdekken wat dé manier is om snel aan Bells te komen en zo snel mogelijk het grootste huis van de buurt te bezitten. Als dat tenminste jouw manier is om van deze verder zo rustgevende game te genieten.

animal crossing
   

Je NookPhone onderzoeken

Misschien speel je Animal Crossing om even te ontsnappen van die smartphone die de hele dag door je aandacht vraagt. Pech voor jou, want in New Horizon krijg je gewoon een telefoon in je handen geduwd. Deze zogeheten NookPhone kun je gebruiken om foto’s (ook selfies) te maken, recepten te bewaren om iets moois in elkaar te knutselen, de landkaart van je eiland te bekijken of een andere eilandbewoner te bellen om met je mee te spelen.

En, niet geheel onbelangrijk: je vindt op deze telefoon ook het beloningsprogramma van meneer Nook. Je kunt in Animal Crossing namelijk Nook Miles verzamelen, die je weer kunt inruilen voor iets moois. Daarvoor moet je wel wat doen: bepaalde doelen halen zoals een x aantal items in elkaar zetten, of een bepaalde hoeveelheid insecten vangen. Vooral goed voor mensen die zichzelf af en toe wat doelloos vinden in Animal Crossing, want je kunt altijd voor de Nook Miles gaan.

Op 20 maart verschijnt Animal Crossing: New Horizons voor de Nintendo Switch.

animal crossing
   

REACTIES (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord