Vier live-action Marvel-series aangekondigd voor Disney+ - Super Power Unlimited 

Vier live-action Marvel-series aangekondigd voor Disney+ - Super Power Unlimited 26 2019-04-15T20:42:55
Maandag, Super Power Unlimited-dag! Wekelijk zetten we het meest geeky nieuws voor je op een rij, en vandaag is dat een flinke hoop. Zo staan er zeven aan Marvel-gerelateerde series op de planning voor streamingdienst Disney+, cast DC’s Titans Bruce Wayne en is er nog veel meer om te bespreken. Daarnaast kan je twee kaarten winnen voor Shazam! en wel in een van de Laser Ultra zalen van Kinepolis. Lekker lekker.

Laser Ultra Shazam

We trappen 'm af met een prijsvraag, want dat is wel zo lekker. We mogen dus namens onze vrienden van Kinepolis twee kaarten weggeven voor Shazam! en dan mag je dus zitten in een van de Laser ULTRA-zalen die de Kinepolis rijk is. Sowieso lees je hier alles over Laser ULTRA, maar in het kort: haarscherpe laserprojectie die wordt gecombineerd met het hypermoderne geluidssysteem van Dolby Atmos. De beste manier om een film te consumeren dus. Wat moet je doen om kans te maken op de kaarten van Shazam!? Mail naar prijsvraag@pu.nl met als onderwerp 'Laser ULTRA PEW PEW' en laat ons in dat mailtje weten met wie je wel effe lekker naar Shazam! wilt kijken en waarom. Makkelijk toch? 

Het was een week vol waanzinnig superheldennieuws, want de aankondiging en uitleg over streamingdienst Disney+ ging gepaard met niet één, niet twee, niet drie, maar liefst víer live-action series vol oude MCU-bekenden. Voeg er nieuwe beelden van Avengers: Endgame en een verse X-Men-poster aan toe, en je hebt een onwijs dikke Super PU.

                   

Falcon and Winter Soldier-tv-serie aangekondigd voor Disney+

De afgelopen week stond wat betreft superheldennieuws voornamelijk in het teken van Disney+, de nieuwe streamingdienst die helaas pas in 2020 naar Nederland zal komen. We zeggen helaas omdat er nu al een hoop toffe dingen voor zijn aangekondigd in de vorm van maar liefst vier tv-series bomvol MCU-sterren. Te beginnen met Falcon and Winter Soldier, met Anthony Mackie en Sebastian Stan in de titulaire hoofdrollen – de serie moet ergens in het eerste jaar van Disney+ uitkomen (waarschijnlijk in 2020). Het is in ieder geval goed om te zien dat de bekende acteurs hun rollen weer oppakken, maar of er ook andere bekenden uit het MCU zullen opduiken is nog maar de vraag.

Eerst moeten we maar eens afwachten hoe Falcon and Winter Soldier in het totaalplaatje van het MCU past. Het is een van de eerste projecten die uit zal komen na Avengers: Endgame - samen met twee andere series, waarover hieronder meer – maar over de chronologie van het verhaal weten we nog niets. De serie kan volledig ná Endgame afspelen, maar natuurlijk ook tijdens, ervoor of een combinatie daarvan. Marvel Studios-president Kevin Feige bevestigde in ieder geval dat het bij de Disney+/Marvel-series gaat om ‘long-form storylines’ die vooral een betekenisvolle impact zullen hebben op het MCU. Wat betreft prroductiekwaliteit moeten de series ook kunnen opboksen tegen de kwaliteit van het MCU, dus dat belooft veel goeds.

Het logo van Falcon & Winter Soldier is ook onthuld, check hem hier:

                   

Tom Hiddleston speelt hoofdrol in zijn eigen Loki-serie op Disney+

Door met de volgende Disney+/Marvel-serie, want ook Loki is van de partij met zijn eigen tv-debuut. Hoe de serie precies gaat heten is nog een beetje onduidelijk – iedereen inclusief Marvel spreekt gewoon van ‘Loki’ – maar Tom Hiddleston zal in ieder geval de hoofdrol opeisen. Er gingen eerder al geruchten over een mogelijke serie met een jongere versie van de Trickster God, maar nu duidelijk is dat HIddleston de hoofdrol speelt lijkt dat niet het geval te zijn. Er doken eerder ook geruchten op over een Loki-serie waarin te zien is hoe Loki invloed uitoefent op allerlei gebeurtenissen in de menselijke geschiedenis, wat natuurlijk erg tof klinkt en nog tot de mogelijkheden behoort. We wachten het af.

Tom Hiddleston als Loki
                      

Scarlet Witch en Vision krijgen Disney+-serie genaamd WandaVision

Over de naam valt te twisten, maar de volgende aangekondigde Disney+-serie die we moeten bespreken is WandaVision. De live-action serie gaat natuurlijk over Scarlet Witch (aka Wanda Maximoff) en The Vision en ook bij deze serie zullen de bijbehorende acteurs uit het MCU, in dit geval Elizabeth Olsen en Paul Bettany, hun opwachting maken. Weer weten we helemaal niets over de inhoud van de serie (behalve dan wat Kevin Feige over de omvang en het belang van de series meldde), maar Avengers: Endgame zal ongetwijfeld het een en ander verduidelijken. Bijvoorbeeld of ze de Thanos-saga überhaupt overleven.

Scarlet Witch Vision Marvel
                       

Ook Hawkeye krijgt eigen tv-serie bij Disney+

De laatste superheld die het kwartet aan Disney+/Marvel-series voltooit heet Hawkeye en natuurlijk is acteur Jeremy Renner van de partij. Gelukkig weten we al iets meer over de inhoud van deze serie, want Variety meldt dat Clint Barton zijn boog zal doorgeven aan de volgende Hawkeye, zijn protegé Kate Bishop (ook in de Hawkeye-comics zijn opvolger). In de Disney+-serie krijgen we dus te zien hoe Hawkeye zijn opvolger traint, maar Marvel kennende staat er nog veel meer te wachten voor de twee dan een paar trainingsessies. Een releasedatum is ook voor deze serie nog niet bekend.

Hawkeye
                     

Disney+ krijgt geanimeerde serie genaamd Marvel’s What If? én twee Marvel-docuseries

Comicliefhebbers kennen ongetwijfeld de What If-reeks van Marvel. Daarin krijgen we een blik op hoe het Marvel-universum eruit zou kunnen zien als de gebeurtenissen erin net even iets anders liepen. Bekende What If-comics bespreken bijvoorbeeld wat er zou gebeurens als The Fantastic Four nooit hun krachten kregen, of als Wolverine een vampier-lord zou worden, of als de Venom-parasiet The Punisher overnam, of als Spider-Man geen superheld was geworden… Ja, er zijn genoeg verhalen en comics waar de seriemakers inspiratie uit kunnen putten. Twee onderwerpen van de animatieserie zijn in ieder geval al bekend. Zo zal de eerste aflevering laten zien wat er gebeurt als niet Steve Rogers, maar Peggy Carter het Super-Soldier Serum toegediend krijgt. Een andere aflevering gaat over wat er zou gebeuren als Loki degene was die Thors hamer kreeg. 

Het laatste Disney+-nieuws voor vandaag gaat over twee docuseries van Marvel, namelijk Marvel 616 en Marvel’s Hero Project. Marvel 616 gaat in op het verband tussen de verhalen in het Marvel-universum en de echte wereld, en bespreekt daarbij de historische en culturele impact die Marvel heeft gehad op onder andere onze samenleving. Marvel’s Hero Project staat stil bij jonge mensen die geen superkrachten bezitten maar toch op hun eigen manier een steentje bijdragen aan de samenleving, en daardoor door Marvel ‘echte helden’ worden genoemd. 

Marvel's What if comics
                              

Avengers strak in pak in ‘Mission’-tv-spot van Avengers: Endgame

Zeg, over twee weken komt er wel een leuk filmpje uit waar je misschien wel heen wilt gaan. Avengers: Endgame heet ‘ie, en het gaat over een groep boze mensen die een paarse alien met de grond gelijk willen maken nadat hij te veel bling om zijn hand schoof en met zijn vingers begon te knippen. Zo kort voor de release van wat een van de meest epische filmconclusies ooit belooft te worden kan het natuurlijk niet anders dan dat je overal en nergens wordt doodgegooid met reclame van Avengers: Endgame, maar daar horen gelukkig ook wat nieuwe beelden bij. Tv-reclame:


                                  

Nog meer nieuwe beelden van Avengers: Endgame

Niets wekt de hype zo op als een tv-spot die gemaakt lijkt te zijn met een halve, aangebrande aardappel. Toch, wie geen twee weken kan wachten om Avengers: Endgame in zijn volle, drie uur durende glorie te aanschouwen en warm wordt van opgestoken handen… Uhh, geen idee. Waarschijnlijk verdwijnen deze beelden sneller van YouTube dan je favoriete superheld nadat een paarse jongen met zijn vingers knipt (tv-spot in eerste vijftien seonden, de rest van de video kun je negeren):

                 

DC’s Titans cast Game of Thrones-ster als Bruce Wayne

Wie het eerste seizoen van Titans heeft gezien (in Nederland te zien op Netflix) weet dat Batman er wel degelijk in voorkomt, al is de manier waarop… bijzonder. Aan het personage Batman/Bruce Wayne staat namelijk geen acteur verbonden, maar seizoen 2 van de serie brengt daar verandering in. Niemand minder dan Game of Thrones-acteur Iain Glen, beter bekend als Ser Jonah Mormont (of Tyrant in de Resident Evil-films), is gecast als Bruce Wayne. Milde spoilers volgen: we weten al dat Bruce hoogstwaarschijnlijk niet te zien is als Batman. Volgens een officiëel personageomschrijving van DC en HBO (de ontwikkelaar van de Titans-serie) laat Bruce Wayne zijn alterego na decennia van misdaadbestrijding achter zich. In een poging zijn band met Dick Grayson (Robin) te verbeteren neemt hij een nieuwe rol op zich, en zal hij zijn kapitaal en invloed op Gotham gebruiken om de Titans een handje te helpen. 

Iain Glen Game of Thrones
                           

X-Men: Dark Phoenix-poster speelt in op actuele wetenschappelijke doorbraak

Om het kosmische belang van de volgende X-Men-film maar even te onderstrepen haakt een nieuwe poster van de film Dark Phoenix in op de eerste foto van een zwart gat, die vorige week werd onthuld. Op de poster zien we een close-up van actrice Sophie Turners oog, maar dan natuurlijk wel als personage Jean Grey aka (Dark) Phoenix. Haar pupil wordt omringd door een vuurachtige ring die direct doet denken aan de eerste foto van een zwart gat. De gelijkenis tussen Jeans ogen en het zwarte gat (of nouja, het licht eromheen) viel ook het officiële Twitter-account van X-Men op, waarna het marketingteam er direct bovenop sprong om met deze poster op de proppen te komen:

Super Power Unlimited 1

Super Power Unlimited 2

Super Power Unlimited 3

Super Power Unlimited 4

Super Power Unlimited 5

Super Power Unlimited 6

Super Power Unlimited 7

Super Power Unlimited 8

Super Power Unlimited 9

Super Power Unlimited 10

Super Power Unlimited 11

Super Power Unlimited 12

Super Power Unlimited 13

Super Power Unlimited 14

Super Power Unlimited 15

Super Power Unlimited 16

Super Power Unlimited 17

Super Power Unlimited 18

Super Power Unlimited 19

Super Power Unlimited 20

Super Power Unlimited 21

Super Power Unlimited 22

Super Power Unlimited 23

Super Power Unlimited 24

Super Power Unlimited 25

Super Power Unlimited 26

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord