Vergeet je deze wansmaakgames niet in 2017

Vergeet je deze wansmaakgames niet in 2017? 2017-02-07T11:32:57
Natuurlijk, iedereen kijkt uit naar Zelda: Breath of the Wild, Mass Effect: Andromeda en Red Dead Redemption 2. Maar ook voor gamers die niet vies zijn van een B-spelletje, belooft 2017 genoeg moois. Wansmaakspecialist Graddus selecteerde zijn zeven favorieten...

Sniper Elite 4 (PS4, Xbox One, PC)

Release: 14 februari 2017

Als het over wansmakelijke B-titels gaat, denk ik altijd direct aan Sniper Elite. De serie mist het budget van een Call of Duty of Battlefield, maar maakt dat goed met een onvoorwaardelijke liefde voor het afknallen van Nazi's: door hun kop, hun hart of hun balzak, prachtig in beeld gebracht middels de gepatenteerde kill-cam. Fokking leuk!

Sniper Elite 4 zou wel eens het beste deel uit de serie kunnen worden, dus houd die shit in je vizier! Oh, en ome Adolf zit er natuurlijk ook weer in...

Sniper Elite 4

 

Bulletstorm: Full Clip Edition (PS4, Xbox One, PC)

Release: 7 April 2017

Nee, ik heb niets met Bulletstorm. Ik hou van over-the-top shooters met een knipoog, maar Bulletstorm is een parodie op een genre dat op zichzelf al een parodie is. En dat gaat me te ver. Vergelijk het met dat Trump-filmpje van Arjen Lubach. Het doet veel te hard zijn best om grappig te zijn, en wat belangrijker is: het is nog niet half zo funny als de real-thing - Trump zelf dus.

Dat gezegd hebbende, mocht je Bulletstorm hebben gemist of per se nog een keer willen checken, dan is de Full Clip Edition dé mogelijkheid daarvoor!

 

Farpoint (PlayStation VR)

Release: Mei 2017 (nog niet officieel)

Ik sprak Florian laatst, en de petjesdragende Red Bull-verslaafde had voor eerst in z'n leven geen glimlach op z'n gezicht. WTF?!? Het komt allemaal omdat zijn oogappeltje, de PlayStation VR, niet echt lekker gaat. Een gebrek aan killer-apps lijkt het ding de das om te doen.

Alle hoop is nu dus zo'n beetje gevestigd op Farpoint en hoewel de druk immens is, heb ik het idee dat deze VR-shooter in space sterk genoeg in z'n schoenen staat om ons allemaal *boem* omver te blazen. Kijk die wereld, man. Zo vet! Zelfs Florian moet er spontaan van grijnzen...

Farpoint

 

Conan Exiles (PS4, Xbox One, PC)

Release: Lente 2017 (nog niet officieel)

Een game waarin je het geslachtsdeel van je hoofdpersonage kunt customizen, kan bij mij al weinig meer fout doen. Tel daar gevechten tegen allerlei mythologische wezens in een sfeervolle, zij het ietwat bruine wereld bij op, en developer Funcom kan met Conan Exiles zomaar een wansmakelijk sleeper-hitje in handen hebben. Als kenner ruik je dat gewoon.

Het spel zit inmiddels in Early Access dus waarom lees je dit eigenlijk nog? Hup, aan de slag. Boetseren die piemels!

 

State of Decay 2 (Xbox One, PC)

Release: T.b.a. 2017

Zeg je zombiegame, dan zeg je Dead Island. The Walking Dead. Of zelfs Plants vs. Zombies. Ik hoor echter zelden iemand over State of Decay en da's zooooo zonde. Deze taktische, open world survival-titel, waarin je zelf een basis moet bouwen en je mede-overlevenden moet beschermen tegen permadeath, gaf me medio 2013 misschien wel de beste zombie-ervaring sinds de originele Dead Rising. 

Oké, de game ziet er niet uit, maar nu deel twee op de Xbox One uitkomt is zelfs dat bezwaar weggepoetst. Zin in...

State of Decay 2

 

Sniper: Ghost Warrior 3 (PS4, Xbox One, PC)

Release: 4 April 2017

Wat, nog een sluipschuttersgame? Jep. Want net als Sniper Elite, zit de Sniper: Ghost Warrior-serie nog altijd ferm in de wansmaakhoek. Afgaand op de eerste delen is dat ook absoluut terecht. Sniper: Ghost Warrior 3 heeft echter de potentie om daar verandering in te brengen.

Het spel kent een open wereld, waardoor planning een nog grotere rol speelt en je zelf precies kunt beslissen hoe en wanneer je je targets uitschakeld. Targets die zich overigens nog steeds even slim als het achtereind van een varken gedragen, maar hé: op varkensanussen schieten is ook leuk. 

 

Lords of the Fallen 2 (PS4, Xbox One, PC)

Release: T.b.a. 2017

Lords of the Fallen is een soort poor-mans Dark Souls en het ziet er niet naar uit dat deel twee daar verandering in gaat brengen. Toch, laat wansmakelijke vervolgen nu net de hoofdmoot van dit artikel vormen, dus past Lords of the Fallen 2 daar prima tussen. De game mist wellicht een eigen smoel, maar lijkt wel gewoon weer leuk om te spelen. Daarnaast, en dat is een groot voordeel, voelt Lords of the Fallen eerlijker dan Dark Souls...

Uhm, zei ik eerlijker? Ik bedoel makkelijker. Hahahahaha!

Lords of the Fallen 2

REACTIES (42) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord