Valt het doek voor Marvel Television? - Super Power Unlimited 

Valt het doek voor Marvel Television? - Super Power Unlimited 2019-12-16T16:14:56
In de week waarin The Rise of Skywalker de bioscoop binnenvliegt staat er weer een gloednieuwe Super Power Unlimited voor je klaar met vandaag: Marvel Television is nu onderdeel van Marvel Studios, regisseur gevonden voor een nieuwe Power Rangers-reboot en licht Taika Waititi een tipje van de sluier op over Thor: Love and Thunder.

Welkom bij Super Power Unlimited, dé rubriek met al het superheldennieuws van de afgelopen dagen. Vandaag krijgt Kevin Feige de totale controle over Marvel TV, het onderdeel van Marvel dat dit jaar zijn laatste serie uitbracht op Netflix. Ook heeft Paramount een regisseur gevonden voor de nieuwe reboot van Power Rangers en doet Stephen Amell een boekje open over het definitieve einde van The CW’s Arrow.
    

Marvel Television is officieel onderdeel van Marvel Studios

Marvel Television was jarenlang eigen baas en maakte series als Daredevil, Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. en Legion. Sinds afgelopen week is Marvels televisie-tak echter onderdeel van Marvel Studios, wat onder supervisie staat van Kevin Feige. Volgens The Hollywood Reporter zullen tientallen medewerkers van Marvel TV hierdoor hun baan kwijtraken, terwijl de chief van Marvel TV, Jeph Loeb, voorlopig aanblijft. Wat zijn precieze rol binnen de organisatie wordt is nog niet bekend, want senior VP Karim Zreik en zijn team zullen de lopende producties binnen Marvel TV afmaken. Over Loebs vertrek bij Marvel wordt al sinds oktober gesproken.

De dag des oordeels zat er al een tijdje aan te komen voor Marvel Television: in oktober werd Kevin Feige aangesteld als Chief Creative Officer bij Marvel, wat betekende dat hij het creatieve gedeelte van Marvels content zou gaan begeleiden. Hieronder vallen film, televisie, animatie en andere publicaties. In aanloop naar de lancering van Disney+ werd bekend dat er verschillende MCU-personages een eigen serie zouden krijgen.

Tegelijkertijd werden verschillende series die Marvel Television de afgelopen jaren maakte gecanceld: de Netflix-helden Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist en Punisher kregen geen nieuwe seizoenen meer en en ook The Defenders, de team-up show van die eerste vier helden, kreeg geen vervolg. De tienerserie Cloak and Dagger werd eveneens afgekapt, terwijl het goed ontvangen Legion eind juni werd afgerond.

Alle Marvel TV-producties die op dit moment nog lopen worden voor nu nog voortgezet. Agents of S.H.I.E.L.D. krijgt in 2020 zijn laatste seizoen en Runaways eindigt deze maand. Voor Hulu, dat ook eigendom is van Dinsey, maakt Marvel TV nog animatieseries over Howard the Duck, Hit-Monkey, MODOK en The Offenders. Hellstrom is de laatste live-action-productie die Marvel TV gaat maken. Ook die serie verschijnt exclusief op Hulu.
     

James Gunn: 'Script Guardians of the Galaxy Vol. 3 is niet veranderd na Endgame'

De situatie waarin Star-Lord en de Guardians zich bevonden ná Guardians of the Galaxy Vol.2 is flink veranderd na Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame: Gamora ging dood en haar jongere versie zit nu gevangen in de tijdlijn die gecreëerd werd na Endgame. Daarnaast reist Thor nu mee met de crew van de Benatar en het lijkt erop dat Peter Quill nu op zoek gaat naar Gamora in de huidige tijdlijn.

Dat zijn flink wat veranderingen voor James Gunn die weggestuurd werd bij Disney, maar nu weer terug is. Zijn script voor de derde Guardians-film was al klaar voordat hij ontslagen werd, maar nu bekend is dat ook Thor: Love and Thunder uitkomt voordat Guardians of the Galaxy Vol. 3 in de bioscoop draait, zijn er vragen over het script van Gunn. Fans vragen zich af of er niet een hoop veranderd is in het verhaal. Volgens ComicBookMovie gaf Gunn afgelopen weekend antwoord op die vraag tijdens een Q&A en zei het volgende over zijn script:

The script will change because my scripts always keep changing up until the moment I shoot them. But it won't change according to anything from Endgame, because I already knew what was in that script before I wrote Guardians 3.

Het is niet gek dat Gunn al op de hoogte was van de gebeurtenissen in Endgame; hij is onderdeel van het producersteam dat Infinity War en Endgame maakte, dus hij wist uiteraard al wat Kevin Feige van plan was met de Guardians en hun verhaal in het MCU. Op het moment werkt Gunn nog aan The Suicide Squad voor DC Entertainment en verwacht wordt dat zijn werk aan die productie begin 2020 klaar is. Eind 2020 zouden de opnames voor Guardians 3 moeten beginnen. Een releasedatum is nog niet bekend.
     

Stephen 'Green Arrow' Amell teast grootste actiescene voor het einde van Arrow

Eind januari 2020 komt Arrow, de serie die The CW’s Arrowverse lanceerde in 2012, na acht seizoenen ten einde. In ruim negenenhalf jaar heeft The CW een eigen DC-universum opgebouwd uit verschillende series rondom Green Arrow, The Flash, Supergirl, The Atom, Batwoman en nog veel meer helden. Voor Oliver Queen, gespeeld door acteur en worstelaar Stephen Amell, valt het doek op 28 januari 2020 en in gesprek met Collider voorspelt de acteur een grootse finale. Check het interview hieronder:

Oliver Queen nam het de afgelopen jaren op tegen prominente DC-schurken. Zo richtte hij zijn pijlen op Ra’s Al Ghul, Deathstroke en Damien Darhk. Voordat Amell afscheid neemt als Oliver Queen wordt eerst nog de grote Crisis on Infinite Earths-crossover afgewikkeld. In die crossover, die vijf afleveringen beslaat, zijn al drie afleveringen verschenen. De overige twee afleveringen verschijnen op 14 januari 2020.
     

Paramount heeft zijn regisseur gevonden voor nieuwe Power Rangers-reboot

Je hebt nog geen drie jaar de tijd gehad om het drama van Lionsgate’s gigantische Power Rangers-flop te verwerken of er is alweer een nieuwe reboot aangekondigd. The Hollywood Reporter meldt namelijk dat Paramount ditmaal gaat proberen om de Power Rangers nieuw leven in te blazen. De Power Ranger-franchise zou moeten terugkeren naar zijn gezinsgerichte roots; Lionsgate’s reboot verlegde de doelgroep naar een meer jongvolwassen publiek. De plannen voor een nieuwe franchise van films lagen al op tafel, maar na zeer tegenvallende box office-cijfers (142 miljoen dollar op een budget van 100 miljoen) werden die geschrapt.

Paramount heeft filmmaker Jonathan Entwistle aangetrokken voor de regie. Je kent hem wellicht van de succesvolle tragikomische serie The End of the F***ing World op Netflix. Voor het script is Patrick Burleigh aangetrokken, hij werkte eerder meer als story advisor aan Ant-Man and the Wasp en als scenarist aan de tweede Peter Rabbit-film. Hij zal de Power Rangers opnieuw moeten gaan toespitsen op jonger publiek. Paramount zou een tijdreisverhaal in gedachten hebben waarin een groep kinderen naar de jaren negentig reist en op een Back tot he Future-manier moet zien terug te keren naar huis.

Entwistle werkt op dit moment nog aan I’m Not Okay With This, een Netflix-serie die draait om een tienermeisje met superkrachten. Hij heeft de serie bedacht en is regisseur en uitvoerend producent voor I’m Not Okay With This.
     

Taika Waititi: 'Thor: Love and Thunder wordt grootser, brutaler en kleurrijker dan Ragnarok'

De Nieuw-Zeelandse regisseur en acteur Taika Waititi gaat keihard: zijn nieuwe film Jojo Rabbit draait vanaf 2 januari 2020 in de grote Nederlandse bioscopen en een enkel filmhuis gaat hem komende week al vertonen. Daarnaast heeft hij gastrolletjes gehad in series als The Mandalorian en Rick and Morty en ook in het MCU gaat hij weer aan het werk als regisseur van de nieuwe Thor-film Love and Thunder. In een video van Entertainment Weekly, dat Waititi benoemde tot een van de beste entertainers van 2019, vertelt de filmmaker wat je kan verwachten van Jojo Rabbit, maar ook van Thor: Love and Thunder. Check de video hieronder:

Je mag dus veel meer gekkigheid verwachten in Thor: Love and Thunder. In Ragnarok werd Thor al naar een gloednieuwe planeet Sakaar gestuurd en nu de dondergod samen met de ‘Asguardians’ of the Galaxy door de ruimte reist is de vraag waar hij in zijn nieuwe film terecht zal komen. Thor: Love and Thunder draait vanaf 5 november 2021 in de bioscoop.

Dit was hem alweer, de Super Power Unlimited van deze week. Zoals je gewend bent verschijnt deze week een nieuwe Super Powerpraat die je op PU.nl, YouTube of via onze kanalen op Spotify, Apple Podcasts en SoundCloud kan bekijken. Verwacht heel veel Star Wars in de volgende Super Powerpraat, want we zullen dan allemaal al de nieuwste aflevering van The Mandalorian én The Rise of Skywalker gezien hebben!

Super Power Unlimited 51

Super Power Unlimited 52

Super Power Unlimited 53

Super Power Unlimited 54

Super Power Unlimited 55

REACTIES (5) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord