TV Updates: Samsung, Ziggo en CES geruchten 

TV Updates: Samsung, Ziggo en CES geruchten 2018-10-10T14:07:38
In deze TV Updates Feature speciale aandacht voor de nieuwe gruwelijk vette Micro-LED TV van Samsung, kijken we alvast naar wat CES 2019 geruchten en is er nieuws over de Ziggo 4K Horizon box.

The Wall daadwerkelijk te koop

Samsung heeft een beetje vals gespeelt, maar is eigenlijk z’n woord nagekomen wat betreft The Wall! Op de CES begin dit jaar liet Samsung hun eerste Micro-LED TV zien van maar liefst 146 inch, genaamd The Wall. Samsung liet toen trots weten dat The Wall dit jaar al beschikbaar zou zijn en die belofte zijn ze nagekomen, soort van.

In de USA heeft Samsung z’n eerste Micro-LED TV op de markt gebracht zoals beloofd, maar is nog niet te koop voor consumenten. Het gaat nu namelijk alleen nog maar om zakelijke en commerciële toepassingen. En dat is maar goed ook, want het is werkelijk niet te betalen.

Wall

Micro-LED TV’s bestaan uit modules, die je aan elkaar kunt plakken. Zo worden custom afmetingen mogelijk en kan je de TV zo groot maken als je zelf wil. Een module kost nu echter nog zo’n 15.000 euro en voor een compleet 4K scherm zijn al 4 modules nodig. Bizarre prijzen die nog lang niet geschikt zijn voor de consumenten markt.

Wat specs betreft zitten de eerste generatie Micro-LED panelen al aardig goed. De modules hebben een maximale helderheid van 1600 nits, 60Hz verversingsnelheid, 98% PCI-P3 kleurbereik en uiteraard ondersteuning voor HDR10 en HDR10+. De verwachting is dat de specs voor Micro-LED TV’s uiteindelijk OLED en LCD TV’s gaan overtreffen.

Er gaan geruchten dat Samsung de eerste Micro-LED TV’s voor consumenten gaat showen op de CES begin volgend jaar. Meer daarover later in deze TV Updates Feature.


Ziggo Horizon 4

Goed nieuws nu over Ziggo! Er gingen al een tijdje geruchten over een nieuwe Horizon box en die is intussen officieel aangekondigd. Het gaat om de Horizon 4 box, die ondersteuning heeft voor 4K en zelfs HDR. Hiermee moet het mogelijk worden om TV te kijken in 4K/HDR en zijn we eindelijk verlost van de 1080i waar we het nu mee moeten doen.

Ziggo

De Horizon 4 box krijgt ondersteuning voor 4K, HDR en Dolby Digital en krijgt in tegenstelling tot de vorige mediaboxen geen interne HDD, aangezien opgenomen programma’s worden opgeslagen in de Cloud. Andere technische details zijn nog niet bekend.

Het is ook nog niet bekend wanneer de Horizon 4 aangeboden gaat worden in Nederland, maar volgens de geruchten wordt dat begin volgend jaar. Eind dit jaar beginnen de eerste tests, waar een select groepje aan mee mag doen.


CES 2019 geruchten

De TV technologie heeft een tijdje op z’n gat gelegen, maar draait op het moment op volle toeren. Het gaat erg hard met de techniek ineens en er is een bikkelharde strijd gaande tussen LCD, OLED en heel binnenkort Micro-LED. Na jaren van teleurstellende vooruitgang worden we nu ineens overspoeld met nieuwe tech zoals 4K, HDR, Quantum Dots en binnenkort zelfs 8K TV’s en het lijkt er op alsof deze stroomversnelling voorlopig aanhoudt.

Het duurt nog maar 3 maandjes voordat alle grote fabrikanten hun paradepaardjes van 2019 gaan laten zien op de CES en er gaan nu al flink wat geruchten over wat we mogen verwachten. En ja, het heeft er alle schijn van dat Micro-LED de ster van de show gaat worden.

Zo zijn er geruchten dat Samsung de eerste Micro-LED TV’s gaat laten zien voor consumenten. Deze moeten in verschillende standaard maten beschikbaar worden, maar ook volledig op maat gemaakt naar wens van de klant. Buiten dat is de verwachting dat de Micro-LED modules voor consumenten al weer een stuk beter worden wat specs betreft dan de Micro-LED modules die nu beschikbaar zijn voor de zakelijke en commerciële markt. Het wordt rete spannend om te zien of deze modules daadwerkelijk al de kont gaan schoppen van de high-end LCD en OLED TV’s.

CES

Maar ook LG gaat volgens de geruchten al de eerste lijn Micro-LED TV’s showen, naast de nieuwe generatie OLED panelen, die ook weer een stuk beter zullen worden dan de 2018 OLED panelen. LG liet al een prototype van maar liefst 175 inch zien op de IFA, maar net als bij de The Wall van Samsung gaat het hier niet om een TV voor consumenten. De verwachting is dat ook LG kleinere maten gaat laten zien en de mogelijkheid geeft tot custom afmetingen.

Sony zit ook niet stil en werkt op de achtergrond al een tijdje aan hun versie van Micro-LED die ze CLEDIS noemen. Al in 2016 werd CLEDIS voor het eerst geshowd aan het publiek, die toen erg onder de indruk waren van de beeldkwaliteit. Als we de geruchten mogen geloven is Sony nu klaar om de eerste CLEDIS TV voor consumenten te presenteren. De aankomende CES wordt misschien wel de vetste CES ooit!

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord