Top 5 zeldzame rommelmarkt games 

Top 5 zeldzame rommelmarkt games 2013-04-28T17:13:30
Jongens, voor de laatste keer vieren we over een paar dagen Koninginnedag en dat betekent weer met z’n allen in het oranje de straat op en je lam zuipen aan lauw bier. Maar vergeet de rommelmarkt niet, dat levert geld op!

Ik moet je eerlijk bekennen geen fan te zijn van rommelmarkten. Het woord zegt het immers al, het is allemaal rommel! Waarom zou ik geld neerleggen voor de rommel waar iemand anders vanaf moet? Flikker op met je troep joh! Maar, als je mazzel hebt, kan je heel wat centen verdienen door de juiste oude games tegen het lijf te lopen. Hieronder vind je de top 5 meest zeldzame games ooit, waar je een flink zakcentje aan kunt verdienen. Neem dus deze Feature mee en struin die rommelmarkten af!

5. Tetris voor de Mega Drive

Het klinkt misschien raar, maar er schijnen maar 3 tot 8 exemplaren te bestaan van Tetris voor de Mega Drive. Er zijn tot nu toe maar drie exemplaren gevonden, dus misschien vind jij er nog wel één! In 2008 werd de game verkocht voor een slordige 11.000 euro, maar de verwachting is dat de game nu nog veel meer waard is. Er heeft een gesigneerde versie met de handtekening van Alexey Pajitnov, de creator van Tetris, op ebay gestaan voor het belachelijke bedrag van 1 miljoen dollar, maar die is nooit verkocht. Als jij er één vindt kan je er gemakkelijk 15.000 euro voor krijgen.

Tetris


4. Air Raid voor de Atari 2600

Air Raid is misschien wel de meest zeldzame Atari 2600 game ooit. Er bestaan maar 13 exemplaren van deze game en is gemakkelijk te herkennen aan de vreemde vorm van de cartridge, doordat er een soort hendel aan de cartridge vastzit. Spuuglelijk, maar heel wat centen waard! De cartridge zelf is al snel 2500 euro waard, maar als je er één in het originele doosje kunt vinden heb je pas echt de jackpot gevonden. Er werd er vorig jaar nog één verkocht voor een whoppin 24.000 euro! Ja, dan wil je wel even zoeken.

Air Raid


3. Stadium Events voor de NES

De top 3 bestaat helemaal uit NES games en we beginnen met Stadium Events. De game werd in eerste instantie uitgegeven door Bandai, maar als snel kocht Nintendo de rechten van de game over. Nintendo dacht nog snel alle oude kopieën uit de winkel te kunnen halen, maar toen waren er al 200 exemplaren van de game verkocht. Er zijn er nu nog zo’n 20 van over en als je er zo één in je bezit hebt kan je spaarrekening daar heel blij van worden. Stadium Events wordt regelmatig verkocht voor zo’n 10.000 euro en alleen het originele doosje is al 7500 euro waard. In 2010 werd er een Stadium Events verkocht die nog in de originele folie zat voor 32.000 euro.

Stadium Events


2. Nintendo Campus Challenge voor de NES

CampusIn 1990 hield Nintendo een competitie in de USA, genaamd de Campus Challenge. Nintendo ging alle scholen af om te kijken wie er het beste is in gamen en dat deden ze met een speciale cartridge. De cartridge bestaat uit drie games en elke game werd precies 2 minuten gespeeld. De spelers die de hoogste score haalde in 6 minuten vlogen naar Disney World voor het kampioenschap. Toen het event was afgelopen heeft Nintendo al deze cartridges vernietigd, maar eentje heeft het overleefd! De game werd in 2006 verkocht voor 1000 dollar, maar in juli 2009 belande de game op ebay voor 14.000 dollar. Drie maanden later werd er dik 15.000 euro voor de game betaald en sindsdien heeft de game nooit meer online gestaan. Het is dus de enige kopie, maar misschien had nog iemand er één op zolder liggen met jou naam er op!


1. Nintendo World Championships voor de NES

Nintendo World Championships is zo’n beetje de heilige graal van de zeldzame games. Ook deze cartridges werden gemaakt voor een kampioenschap in de USA en ook hier werden drie verschillende games ieder twee minuten gespeeld voor de hoogste score. Er zijn in totaal 116 van deze cartridges gemaakt, waarvan er 96 grijs waren 20 goudkleurig. De normale grijze cartridges zijn zo’n kleine 5000 euro per stuk waard, maar de goudkleurige leveren pas echt dikke knaken op. Deze cartridges staan bekend om de populariteit onder verzamelaars en die zullen dan ook diep voor je in de buidel tasten. De gold-cartridges zijn dan ook gemakkelijk 16.000 euro per stuk waard. Als je de originele verpakking kan vinden mag je dat bedrag verdubbelen! Lijkt mij de moeite van het even zoeken op de rommelmarkt meer dan waard.

World Championship

REACTIES (48) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord