Top 3 starter-pokémon in Pokémon Sword en Pokémon Shield 

Top 3 starter-pokémon in Pokémon Sword en Shield 2019-03-01T10:31:29
Droefus zat gisteren als een kind in de snoepwinkel te staren naar geweldig nieuws; er komt een spiksplinternieuwe Pokémon uit dit jaar! Bij een gloednieuwe Pokémon horen natuurlijk ook nieuwe starters en hij vertelt je hier welke hij de beste vindt.

26 februari was het één groot feest voor Pokémon-fans. Het was namelijk Pokémon Day! Je kon Pickachu’s en Eevee’s met bloemenkransjes vangen in Pokemon Go en, zeker niet te missen, er werden nieuwe Pokémon-games aangekondigd; Pokémon Sword en Pokémon Shield. Een lekker Brits tintje, een ogenschijnlijk grote wereld met veel steden en een hele nieuwe generatie zakmonsters zijn al drie vette onderdelen van deze nieuwe games. Een nieuwe generatie Pokémon betekent ook een nieuwe generatie starters, en over die nieuwe starters heb ik wel wat te vertellen. Dit is de top 3 nieuwe starter-pokémon in Pokémon Sword en Shield!

3:  Sobble

Een water-pokémon is bijna altijd een prima starter. Kijk maar naar Totodile, Squirtle, Mudkip en Froakie; allemaal heerlijke, interessante pokémon als je het mij vraagt. Nu zijn ze naar mijn mening niet altijd even super geweest. Popplio is bijvoorbeeld gewoon extreem goofy en Oshawott is een beetje tam als je het mij vraagt. Ook de verdere evoluties van deze twee wisten mij niet te boeien en helaas lijkt het er op dat Game Freak ervoor heeft gekozen om deze beide attributen in hun nieuwe water-starter te stoppen. Ik speel Pokémon omdat ik het leuk vind en omdat ik een goede, positieve gezellige tijd wil beleven. Nu gaat mij dat niet lukken als ik constant tegen de rug van een depressieve watersalamander aan moet kijken. En volgens de omschrijving zal Sobble zich ook telkens willen verstoppen, wat betekent dat ik steeds mijn pokémon moet gaan zoeken? Ik dacht het even niet. Het spijt me Sobble, ik wil je niet nog verder teleurstellen en verdrietiger maken dan dat je al bent, maar jij bent niet de starter voor mij. Al denk ik dat je niet triester kan worden dan dat je al bent.


     

2: Scorbunny

Ah, vuur-pokémon. Ik denk dat bijna iedereen het wel met me eens is als ik zeg dat vuur-pokémon veruit de meest favoriete starters zijn. Er zijn al zoveel Charmanders, Torchics, Cyndaquils, Chimchars en andere vuurstarters de revue gepasseerd. Het merendeel van de tijd zijn vuur-pokémon vet hardcore en cool, en mensen houden daarvan. Maar hier hebben we Scorbunny, een konijn-pokémon met een naam waar ik echt zin van krijg om met dingen te gaan gooien. Ik begrijp het, dit is niet de eerste keer dat een pokémon een naam krijgt die omschrijft waar het op lijkt. Torchic is een kuikentje, Litten is een kitten, Magnemite een magneet, Litwick is lit, allemaal superduidelijk. Maar letterlijk ‘bunny’ in de naam van een konijn-Pokémon stoppen gaat me een beetje te ver. Het beest blijkt vol energie te zitten en dus ook nog eens hyperactief te zijn. Dat betekent snel en veel rennen, harde geluiden maken en ook heel hard jeweetwel, dat wat konijnen vaak doen. Als Scorbunny mij wordt aangeboden als starter in Pokémon Sword of Pokémon Shield moet jij eens opletten hoe hard ik kan rennen.


     

1: Grookey

Dit is wat ik dus graag wil zien! Een leuk uitziende, vrolijke pokémon met een knuppeltje om andere pokémon mee tot moes te slaan. Ook al is dat knuppeltje niet inbegrepen, toch is dit mijn favoriete starter van Pokémon Sword en Pokémon Shield. Gras-pokémon zijn überhaupt  de leukste, sterkste en grappigste pokémon. De keuze voor Grookey heeft overigens niets te maken met dat ik altijd gras-pokémon als starters kies omdat iedereen zegt dat ze slap zijn of omdat ik Turtwig, Bulbasaur en Treecko echt super cute vind. Nee, het gaat hier om een goed onderbouwde keuze. Reden 1 is omdat het een aapje is, dat kan alleen maar veel goeds beloven aangezien we als eerder voorbeeld Chimchar hardcore hebben zien worden, reden 2 is dat dit kekke aapje een creatieve naam heeft die niets te maken heeft met wat het eigenlijk is en reden 3 is dat gras-Pokémon gewoon veel beter zijn dan alle andere soorten pokémon. Grookey, ik kies jou!

Nu jij weet wat ik de leukste vind en ik lekker even mijn zegje heb mogen doen, wil ik daar wel iets aan toevoegen: dit hele stuk is puur gebaseerd op mijn mening en heeft dus geen weerslag op die van jou. Ik geloof zeker dat er voor iedere pokémon een trainer rondloopt. Iedereen vindt andere dingen belangrijk en dat is helemaal prima. Uiteindelijk heeft Game Freak hier drie leuke starters neergezet en kan ik niet wachten tot we Pokémon Sword en Pokémon Shield kunnen gaan spelen, en ik hoop dat jij dat ook zo voelt.

Lees hier meer over de nieuwste toevoegingen aan het Pokémon-universum; Pokémon Sword en Pokémon Shield! Wil je nog meer vette Pokémon-gerelateerde verhaaltjes lezen? Check dan dit mooie artikel van Marvin over bizarre Pokédex-verhalen.

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord