Top 10 beste koningen in games 

Top 10 beste koningen in games 2014-04-26T12:25:43
Het is Koningsdag! Nu we bijna een jaar een koning hebben, is het de hoogste tijd om het presteren van Willem-Alexander te vergelijken met de beste koningen in video games. Daarom we hebben onze onderdaan Kobus bevolen om zo'n lijst te maken van onze favoriete Koninklijke Hoogheden.

10. King of all Cosmos (Katamari)

De King of all Cosmos zet je aan het werk en laat je alle voorwerpen die je tegenkomt oprollen. Waarom? Om al zijn rotzooi op te knappen. Deze vorst mag zelfs in de aparte wereld van Katamari als flamboyant worden omschreven en is net zo groot als een planeet. Willem-Alexander kan zijn naam als Prins Pils maar beter vergeten, want King of all Cosmos is in Katamari Damacy zo dronken dat hij een ster vernietigd. Een geweldige koning, met een raar hoofd.

King of all Cosmos

 

9. King Hippo (Punch-Out)

Een grote en sterke koning die in 1987 tweede staat in de boks-rankings, achter Mike Tyson. In Punch-Out voor de Wii is King Hippo zelfs de regerend wereldkampioen. Een echte koning die wel tegen een stootje kan. We doen er als Nederland verstandig aan om deze bokser te promoveren tot koning, want dan kunnen we weer eens zeggen dat we een sterke leider hebben. Met zijn connecties in het rijk der nijlpaarden is hij in staat om zo enkele bondgenoten op te trommelen. King Hippo is een vorst waar je geen ruzie mee wilt hebben.

King Hippo 

 

8. King Leoric (Diablo 3)

Een goede koning heeft veel namen. Denk maar aan Willem-Alexander Claus George Ferdinand der Nederlanden. Leoric uit Diablo III heeft ook een waslijst aan namen, zo staat hij bekend als: The Skeleton King, The Mad King en The Black King. Een goede Koninklijke Hoogheid zit jarenlang op de troon en ook hierin schittert Leoric. Zo gaat hij zelfs door met regeren vanaf de troon zonder zijn bovenhuid en ingewanden, dan ben je pas hardcore. Een echte koning die niet in deze lijst mag ontbreken.

King Leoric

7. Panther King (Conker's Bad Fur Day)

Als je als koning pratende dieren kunt bevelen om een eekhoorn te vangen, zodat je deze als tafelpoot van een bijzettafel kunt gebruiken om te voorkomen dat je glaasje melk in het vervolg op de grond valt, dan ben je een echte koning. Als je dan ook nog eens een mooie troon en een legertje dienaren hebt dat alles doet wat je zegt, dan snap je hoe zwaar het koningschap kan zijn.

King Panther

 

6. The Lich King (World of Warcraft)

Zo een epische trailer zegt wel voldoende over deze koning. LEEROY JENKINS!

 

5. Duke Nukem (Duke Nukem)

Hoewel hij zichzelf betitelt als koning, mag hij zeker niet ontbreken in de lijst met beste Monarchen die we in games kunnen vinden. Duke is een besluitvaardige leider en staat bekend om zijn legendarische toespraken, zoals:  “Your face. Your ass. What’s the difference?”, “I’ll rip your head of and shit down your neck!” en natuurlijk “Hail to the king, baby!”. Met zo’n charismatische vorst wordt iedereen een monarchist.

Duke Nukem

 

4. Bowser (Super Mario)

Voluit heet dit Nintendo personage King Bowser Koopa. Deze draak/dinosaurus met blauw bloed is nog vrijgezel, maar heeft zijn oog op een blonde prinses laten vallen. Telkens als ze net klaar zijn om te trouwen, komt de stalker van de prinses langs om te voorkomen dat Peach een koningin wordt. Gelukkig is echte liefde niet stuk te krijgen en daarom zal ook Bowser uiteindelijk een gelukkig Koning worden.

Bowser

3. Simba (The Lion King)

Dit is de enige game in de top 10 die je koning laat worden. Je begint als leeuwenprins en gaat, via de koppen van giraffen en een troep apen die met kinderlijke leeuwenrompje gooien, op weg naar je koningschap. The Lion King laat een zelfstandig welpje uitgroeien tot de koning van de savanne. De moeite die je doet om koning te worden, wordt beloond met een derde plek in de lijst.

 

2. Ganondorf (The Legend of Zelda: Ocarina of Time)

Deze schurk heeft als titel The Great King of Evil en is de machthebber over de Gerudo woestijn. In Gerudo wordt maar één keer in de honderd jaar een jongen geboren en dus had Ganondorf weinig concurrentie om de koning van de woestijnstreek te worden. Zijn plannen om de aarde aan zich te onderwerpen en de dodelijk scherpe uitvoering hiervan, zorgt ervoor dat hij het koningschap van het kwaadheid meer dan verdiend heeft.

Ganondorf 

 

1. King K.Rool (Donkey Kong Country)

Een dikke krokodil met een kroon die apen ontvoert om vervolgens bananen als losgeld te eisen, dat is onze nummer 1. De koning van de Kremlings stuurt hordes vijanden op Donkey Kong af om zijn doel te bereiken, maar als het er echt op aan komt dan is hij ook bereid om zelf het vuistgemeen aan te gaan. Hij gebruikt zelfs zijn kroon als wapen. Daarnaast heeft King K.Rool de meest awesome soundtrack... Uhm, volkslied en dat maakt hem de meest perfecte koning in computerspelletjes.

REACTIES (36) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord