Titans, Star Trek: Discovery en Solo - Netflix kijktips van januari 2019 

Titans, Star Trek: Discovery en Solo - Netflix kijktips van januari 2019 2019-02-08T14:48:32
We luiden 2019 in met een paar uitstekende films en series om te checken op Netflix, waaronder Titans, Star Trek: Discovery en Kong: Skull Island. Daarnaast is Wouter weer van de partij om het hoge woord der Castlevania seizoen 2 met ons te delen, want dat kan niet vaak genoeg gebeuren.

Titans – 11 januari

De Bat is kwijt! Maar dat betekent niet dat er geen superhelden meer actief zijn in het universum van DC, en dat krijgen we uitgebreid te zien in Titans. De serie is in Amerika alleen te zien op het streamingplatform van DC, maar in Europa komt ‘ie gelukkig gewoon op Netflix. Titans begint met de alom bekende Dick Grayson, die als detective een nieuw leven start in Detroit maar natuurlijk amper een minuut daar rond kan lopen zonder zijn vuisten tegen een paar schedels te laten spatten. Titans belooft weer een duistere kijk op een bekend verhaal, maar wel een verhaal dat in live-action nog amper tot zijn recht is gekomen. Robin schopt in ieder geval ontzettend veel aars, dus mocht het verhaal (met ook Starfire, Beast Boy en Raven) uiteindelijk tegenvallen dan staat er altijd nog een lekkere dosis actie klaar:


                

Star Trek: Discovery seizoen 2 - 18 januari

Star Trek: Discovery is een bijzondere serie. Ja, hij vindt plaats in het Star Trek-universum en veel van de lore en technologie is er om dat kracht bij te staan, maar de strekking van het verhaal is toch anders dan de vele series die ervoor kwamen. In plaats van filosofische kwesties te spuien als een angstige tiener die voor het eerst Kafka en Nietzsche leest - met nieuwe planeten en levensvormen die aan de lopende band ontdekt worden - gaat het overgrote deel van de Discovery-afleveringen in op een overkoepelend verhaal; de Federation tegen Klingons.

Boze Klingons (met een nieuw uiterlijk), een twijfelachtige kapitein, een gloednieuwe technologie die een fucking superheld maakt van de USS Discovery en een paar uitstekende acteurs om het geheel verrassend menselijk te houden maakten van seizoen 1 een uniek maar ontzettend tof Star Trek-verhaal. Seizoen 2 borduurt waarschijnlijk vrolijk door op dit sterke begin, maar dan hopelijk wel met een páár filofische kwesties die Jean-Luc Picard uit zijn kapiteinsstoel zouden laten trillen. Spock is in ieder geval van de partij, wat érg goed en érg kut kan zijn:


                    

Solo: A Star Wars Story – 11 januari

Tja, het is niet helemaal de film waar we op gehoopt hadden. Wacht, niemand zat überhaupt te wachten op een Han Solo-film zonder Harrison Ford, zeg je? Oeps! Maar ach, dat maakt Solo: A Star Wars Story juist een perfecte Netflix-film die je op een regenachtige zondag aanzet. Het geeft je een flinke lading Star Wars, met een gezonde dosis prachtige effecten en hier en daar wat leuke actie – o, en Chewbacca. Het verhaal is niet om een R2D2 met een hologramboodschap over naar huis te sturen, en bouwt kalmpjes voort op de dingen die we eigenlijk al sinds de vorige eeuw wisten, maar vermakelijk is het zeker. Eigenlijk helemaal in lijn met de meeste Star Wars-films van de afgelopen tijd; erg vermakelijk maar amper verrassend en/of creatief.


                  

Kong: Skull Island – 12 januari

Gigantische beesten die helemaal los gaan op een eiland, met een nog gigantischere aap die het zooitje allemaal wel even in gareel beukt? Fuck yes. Nee, Kong: Skull Island gaat je hersenpan niet aan het werk zetten – tenzij je enorm graag fantaseert over wat we zouden moeten doen met deze veel te imposante en kolossale wezens (lees: opblazen). De grootschalige en oogstrelende actie maakt dat gelukkig goed, met een flinke mix aan gigantische dieren en genoeg mensen om zonder al te veel redenen te laten sterven. Dat de mensen zo verwerpelijk zijn als de rugzakken die ze bij zich dragen is jammer, maar daar staat een fantastische rol van John. C. Reilly tegenover (extra jammer dat ‘ie op het midden van de film opduikt).


                        

Revenger – 15 januari

Mijn laatste tip voor januari is louter gebaseerd op de trailer ervan, en door een gebrek aan beter (al zijn A Series of Unfortnuate Events en The Good Place ook een prima keuze als je de eerdere seizoenen gezien hebt). De trailer van Revenger wist mijn interesse te wekken door drie ingrediënten: een Koreaanse setting/makelaardij, gruwelijk harde (melee!!) actie en bad guys die maskers dragen. Gooi het bij elkaar en je krijgt hopelijk een actiefilm die het kijken meer dan waard is – al kan het zijn dat het niet veel beter wordt dan deze trailer:


                    

Redactietip van Wouter: Castlevania seizoen 2

WouterHet eerste seizoen van Castlevania was ik vrij snel weer vergeten nadat ik het gezien had, maar de nieuwe batch afleveringen deden me veel, véél meer. Dracula wordt hierin uitgebouwd tot de legendarische schurk die hij verdiend te zijn; getergd, oppermachtig, not to be fucked with maar toch verrassend menselijk. Ondanks dat besluit hij de mensheid uit te gaan roeien, waarvoor hij best overtuigende redenen heeft, en doet dat met behulp van een groep boeiende luitenants, bestaande uit zowel vampiers als mensen. Deze hebben allemaal hun eigen drijfveren die uitgebreid aan bod komen, waarmee ze uitgebouwd worden tot overtuigende en boeiende personages, allemaal met een fucking duister verleden.

Sowieso is deze serie bizar gruwelijk en gitzwart, met schrikbarend originele kills, veel intrige en verdieping van schokkend verdorven geesten, hoewel het tegelijkertijd z'n hart op de goede plek heeft zitten. De gedeeltes over de good guys, Trevor Belmont en z'n vrienden, zijn namelijk vaak aandoenlijk en een stuk lichtvoetiger gebracht, waardoor de strijd op beide fronten op een geheel eigen manier fascinerend is. Een ijzersterk verhaal dus, en er zit dan ook niet geheel verrassend een comic-schrijver achter dit project: Warren Ellis, bekend van onder andere de Extremis-verhaallijn van Iron Man. Check dit snel, want hoewel het de gelijknamige game-serie alleen als basis gebruikt, is het tweede seizoen van Castlevania voor zowel anime-, game- als serie-fans een ontzettend harde aanrader.

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord