Tips voor Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee 

Tips voor Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee 2018-11-25T10:55:48
Pokémon Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee zijn uit en een groot deel van de PU-redactie is weer afgereisd naar Kanto voor een onvergetelijk avontuur met de zakmonsters. Pokémon-meester PeterKoelewijn geeft tips zodat ook jij een vliegende start kan maken met je Pikachu of Eevee!

Praat met IEDEREEN!

Dit is een vrij standaard tip voor de meeste JRPG’s maar voor Pokémon Let’s Go telt hij dubbel! Het is namelijk niet altijd duidelijk of een NPC je iets waardevols wil geven of gewoon een generieke Pokémon-geobsedeerde inwoner is. Neem de tijd om met iedereen te praten die op je pad komt en je komt gegarandeerd thuis met gratis items, Pokéballs en zelfs wat outfits voor je trainer en starter Pokémon.

Alle ballen op jou!

Pokéballs koop je in de Pokémart die vrijwel elk dorpje heeft. Maar doe dit niet! In Let’s Go geeft iedere trainer namelijk wat gratis ballen zodra je hem/haar verslaat. Je begint het spel bovendien met 50 ballen dus gooi ze zoveel als je kan! Feit is dat de game zijn uiterste best doet om je altijd voorzien te houden van Pokéballs. In de grotere grotten zijn bijvoorbeeld NPC’s toegevoegd die je extra ballen geven zodra je leeg bent. Great Balls en Ultra Balls zijn wat zeldzamer maar met een goede worp en wat snoepjes kan je iedere Pokémon met de standaard bal vangen, uitgezonderd van de legendarische Pokémon.

Pokémon Let's Go Pikachu 

Vang dezelfde Pokémon voor een experience bonus

Het heeft nooit geloond om meer van dezelfde Pokémon te vangen in de RPG’s maar Let’s Go brengt daar eindelijk verandering in! Je krijgt nu een experience bonus als je meer van dezelfde beestjes achter elkaar vangt. Na het vangen van de tweede Geodude zie je de experience multiplier in beeld verschijnen. Sterker nog, als je genoeg dezelfde Pokémon achter elkaar vangt, vergroot je de kans op een shiny versie van dat beestje. Tevens zijn er NPC’s die je een beloning geven als je bijvoorbeeld 5 Meowths hebt gevangen. Het loont extra om te grinden!

Sla trainers gerust over

Wilde Pokémon vangen gaat nu zonder een gevecht vooraf maar je krijgt des te meer experience voor je vanglust. Alle 6 de Pokémon die je draagt krijgen XP van iedere vangst. Over het algemeen krijg je zelfs meer dan van de gemiddelde trainer. Je hoeft daarom niet meer krampachtig iedere trainer uit te dagen tot een gevecht, wil je je favoriete Pokémon een beetje op level houden. Uiteraard blijft het nog steeds leuk om al die hikers, fishers en andere dwazen in te maken.

Pokémon Let's Go Pikachu 

Pokémon in handheld mode vangen is makkelijker

Om een of andere domme reden kan je alleen met motion controls spelen in de docked mode van Pokémon Let’s Go. Het ballen werpen met de motion controls verloopt niet vlekkeloos en sommige beesten bewegen ook wat het vangen nog moeilijker maakt. Heb je net als ik een verschrikkelijke hekel aan motion controls, dan is Let’s Go in handheld mode spelen de beste oplossing. Hierin kan je gewoon met een druk op de knop een bal gooien en de gyro controls maken mikken een peulenschil. De game loopt ook bijna net zo goed in handheld als op tv. 

Sommige trainers ruilen Alolan versies van Pokémon om

Dit is een van de vele redenen waarom je met iedereen moet praten in de game. Sommige trainers (ze zijn vooral in Pokémon Centers te vinden) vragen je om bepaalde Pokémon te ruilen. Ze zeggen er alleen niet bij dat je een Alolan versie van die Pokémon terugkrijgt! Voorbeeld: vroeg in de game kom je een trainer tegen die een rattata voor een Alolan rattata wil ruilen. En er zijn nog veel meer trainers die deze tropische verrassingen bieden!

Pokémon Let's Go Pikachu 

Een blije Pokémon is een sterke Pokémon

Uitgezonderd van een paar evoluties, was het onbelangrijk of je Pokémon blij zijn. Het zijn massavernietigingswapens en jij bent hun meester, punt! Echter in Pokémon Let’s Go heeft Gamefreak ook dit een stuk interessanter gemaakt. Een blije Pokémon krijgt namelijk wat voordelen in battles mee. Zo kan je bevriende beestje plotseling van poison of burned genezen of op het nippertje een dodelijke aanval overleven. Specifiek voor Eevee en Pikachu kun je ook unieke aanvallen unlocken als je ze genoeg aait en snoepjes geeft. Voor alle andere Pokémon kun je ze het beste uit hun pokéball halen en achter je aan laten lopen. Zo worden ze het snelst blij. Oh, en af en toe vinden ze ook verborgen items in bosjes en zo!

Pokémon Let's Go Pikachu

Vermaal je overbodige Pokémon tot snoep en voer ze aan je waardevolle Pokémon!

Je hoeft niet langer in te loggen op een PC om je overtollige Pokémon te beheren. Je hebt nu meteen een doos in je inventory waarin ze allemaal worden opgeslagen. Hierin kan je je favorieten selecteren om ze makkelijker te vinden, maar natuurlijk wordt het al gauw een onoverzichtelijke boel. Niet getreurd, net als in Pokémon GO kan je Pokémon kiezen om naar de professor te sturen. Die doodt ze vervolgens offscreen op de meest gruwelijke wijze en verwerkt hun lichaamsresten in snoepjes die je mag voeren aan je nog levende Pokémon voor een stat boost. Leuk spel hè? Als je er genoeg van dezelfde Pokémon opstuurt krijg je zelfs speciale snoepjes voor die soort, waarvan ze een veel grotere stat bonus krijgen.

 

Tot zover mijn tips voor Pokémon Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee. Ze zijn exclusief verkrijgbaar voor de Nintendo Switch en een geweldige manier om het Kanto-avontuur opnieuw te beleven. Heb jij nog meer tips voor Let’s Go? Zet ze in de comments!

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord