Tips om een fanboy te worden 

Tips om een fanboy te worden 2012-09-28T01:01:53
Fanboys zijn mensen die ergens voor staan, mensen die door dik en dun hun favo game of console 'steunen'. Heb je ook altijd al zelfverzekerd iedereen de les willen lezen omdat ze niet weten wat vet is? Lees snel verder en word een fanboy!

Herrie trappen en ruzie maken met iedereen die ook maar dreigt iets anders tof te vinden dan wat jouw favoriete game of console is. Jaloersmakend mooi, wie wil zich nu diep van binnen niet zo gedragen? Geen nood, ook jij kan een fanboy worden. Het enige wat je hoeft de doen, is de volgende tips volgen.

faboy x 3

Tip 1: Zorg voor lange tenen

Train jezelf op lange tenen, maak er een gewoonte van jezelf te ergeren aan de kleinste dingen. Heeft iemand een lichtelijk andere menig, voel je dan persoonlijk aangevallen. Besteedt iemand amper aandacht aan de spellen of consoles die juist jouw favoriet zijn, voel je dan persoonlijk aangevallen. Roept iemand dat je niet zo moeilijk moet doen, voel je persoonlijk aangevallen. Een echte fanboy is bij het minste of geringste flink op z'n pik getrapt. Een compleet misplaatste mening op je voortplantingsslurf gedropt krijgen, dat voel je als fanboy zijnde voor een lange tijd. Dit betekent in de praktijk dat iemand de les lezen niet zomaar is afgelopen en zo lang mogelijk wordt volgehouden. Zorg alleen niet dat het de les lezen verandert in een discussie... Een beetje fanboy weet elke discussie te vermijden, zie tip 2.

Tip 2: De mening van anderen bij voorbaat afkeuren

De fanboy hoeft zich niet te verdiepen in wat anderen zeggen omdat hij weet dat hij zelf de absolute waarheid spreekt. Onbenullige details als argumenten, goed lezen wat anderen eigenlijk zeggen en smaak doen er niet toe. Als wat iemand roept niet 110% correspondeert met de mening, de uitspraak of de smaak die jij hebt, dan is het bullshit. Al het commentaar van anderen wat niet een quote van jouzelf had kunnen zijn, is in principe bullshit. Alleen nietige, treurige dwazen houden vast aan bullshit. Daarom kunnen argumenten, details en smaak van anderen dus zoals gezegd prima genegeerd worden.

Wat ook goed werkt, is het aandikken van opmerkingen die anderen maken of er zelf een paar bedenken. Sowieso mag je als fanboy conclusies te trekken die niet (perfect) aansluiten op wat de ander heeft gezegd. De fanboy weet namelijk allang hoe het zit, hij kijkt alvast vooruit. Noem het gerust inzicht. Onthoud daarom goed dat jij dit inzicht ook hebt en dat jouw gelijk een zinnige conversatie waarbij op elkaars punten wordt ingegaan overbodig maakt. Een echt fanboy weet dat discussiëren op basis van zogenaamde argumenten simpelweg tijdverspilling is.

Er zijn wel manieren om jezelf die helpen jezelf nog beter te presenteren en duidelijk je punt te bevestigen. Wat ons brengt bij tip 3.

Lange Tenen

Tip 3: Schreeuwen

Hoe luider, hoe beter, dat is een regel die fanboys terecht hanteren. Het werkt. Durft iemand ook maar lichtelijk te beweren dat Modern Battlefield of de Sony Xdoos wellicht net iets minder vet is dan Gears of Battlefield of de PlayU 360, dan moet en zal deze leugen zo snel mogelijk gecorrigeerd worden. Heel belangrijk. De fanboy weet hoe hij anderen vakkundig op de vingers kan tikken door uiterst effectief te SCHREEUWEN. Uitroeptekens, hoofdletters en herhalingen moeten niet geschuwd te worden. Mensen met een andere mening hebben vaak nog al een plaat voor de kop, anders hadden ze tenslotte geen andere mening. Hou dit altijd in gedachte. Mocht schreeuwen niet genoeg zijn, dan is er nog tip 4.

Tip 4: Schelden

Prutser, mongool, idioot, enzovoorts, het zijn allemaal prima aanduidingen om te laten merken dat de andere het echt bij het verkeerde einde heeft. Wees hier gerust creatief en hou je vooral niet in. Overigens zijn niet alleen specifieke scheldwoorden effectief. Wat ook fantastisch werkt, zijn de volgende mededelingen toevoegen aan je verhaal;

 • Vaststellen dat de andere persoon een dermate lage leeftijd heeft dat het hem wel moet ontbreken aan enige volwassenheid en hij daarom ongelijk heeft.
 • Vaststellen dat de moeder van de andere persoon een dame van lichte zeden is, vaak één waar jij als fanboy (zogenaamd natuurlijk) de nodige knaken aan hebt uitgegeven.
 • Opperen om een meningsgeschil niet over het internet maar op een fysieke locatie op te lossen, met geweld. Let wel, het gaat hier echt om het voorstel zelf, zo laat je als fanboy zien dat je ook buiten de kaders kan denken. Daadwerkelijk afspreken is natuurlijk niet de bedoeling. Echte fanboys houden het online.

Prent jezelf maar gewoon in, alle moeders van anderen zijn hoeren en jij bent eigenlijk de enige volwassen persoon op aarde. Vergeet ook opmerkingen als 'lekker veilig schelden achter internet'. Zulk commentaar komt van neanderthalers die in het echte leven geweld nodig hebben. Dat, of van kleuters natuurlijk.

Tip 5: Heb het laatste woord

Ook al ben je als fanboy nog zo goed bezig en beheers je bovenstaande punten tot in de nopjes, als je de communicatie niet goed afsluit, is alles voor niks geweest. De fanboy heeft het laatste woord. Punt. Ook hier geld weer, het maakt niet uit wat de ander zegt, welke argumenten één of meerderen beweren te hebben of hoeveel dwazen het met elkaar eens en dus met jouw als fanboy oneens zijn. De fanboy zorgt dat hij als laatste nog iets terug zegt. Al is het maar 'je moeder is een hoer', wat overigens best een statement is dat hout snijdt.

Jokko de Fanboy

Doe de fanboy mini-quiz!

Nog even een kleine quiz dan, om je fanboypotentie te meten! Met bovenstaande regels kom je heel ver maar een beetje aanleg is wel nodig. Beantwoord de vragen en tel je score op het eind.

Vraag 1
Je bent op een feestje en iemand maakt een vervelende opmerking over jouw favoriete game, wat doe je?

 • A) Het interesseert je geen lor wat deze knakker bazelt en haalt nog een bier. Bij de koelkast ben je alweer vergeten wat ie ook alweer zei.
 • B)Je vraagt waarom hij dit vindt, en probeert punten te bedenken die hem het tegendeel bewijzen.
 • C)Je zegt dat je het met hem eens bent en probeert vervolgens zijn mail/ facebook of nog beter de sites die hij bezoekt te achterhalen. Thuis zal je hem (uiteraard anoniem) wel eens even de huid vol gaan schelden.

Vraag 2
Terwijl iemand online je favo console afkraakt is net iemand anders je voor te reageren. Deze persoon verdedigt jouw favo console tot op het bot met een hele lijst argumenten. Wat doe je?

 • A)Je checkt de argumenten van de tegenposter denkt 'prima' en maakt je klaar een boterham te verorberen.
 • B)Je deelt kort mee dat je het eigenlijk wel eens bent met de eerdere tegenposter en voegt er wellicht zelf nog een argument aan toe.
 • C)Je negeert de eerste reactie en scheld de dwaas die poep loopt te praten eens flink uit voor mongool. De gast met z'n eerste reactie heeft nog enig smaak maar liep er toch een beetje omheen te draaien met z'n comment.

Vraag 3
Je zit te eten met je ouders, het is tijd voor het toetje. Moeders had chocoladevla beloofd maar blijkt (per ongeluk) vanillevla te hebben gekocht. Wat doe je?

 • A)Je slobbert je vla op en mompelt dat chocoladevla in de toekomst wellicht ook lekker is, als het toevallig zo uitkomt tenminste. 
 • B)Je zet je moeder op een vriendelijk manier te kak door te opperen dat ze niet eens het verschil kan zien tussen vanille en chocolade. Vervolgens vraag je of ze morgen de chocoladevla mee kan nemen.
 • C)Je sodeflikkert je bord door de kamer en laat ook verbaal merken dat zulke leugens niet getolereerd worden. 'Kuthoer!'. Na een strenge blik van mams ren je vol zelfmedelijden huilend naar je kamer.


Tijd om te tellen!

Alle A) antwoorden zijn 1 punt, de B) antwoorden 2 punten en de C) antwoorden 3 punten.

1-4 Sorry, jij bent te apathisch of flexibel om ooit een echte fanboy te kunnen worden.

5-7 Je laat niet over je heenlopen maar je maakt nog teveel gebruik van argumenten en redelijkheid. Onthoud, gelijk hebben is belangrijker dan al het andere!

8-9 Goed gedaan, dit is hoe een fanboy zich gedraagt!

 

REACTIES (121) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord